Megadeth написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиата ми харчи много
Collapse
X
-
За мен тоя разход си е висок. Моето ми даваше 7-7,5 газ, като не съм го жалил.Пресичане на цяла София, с доста висене по светофари и задръствания.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
sachma написа:По принцип е вярно, че при потегляне харчи най-много, но специално мойто Типо съм сигурен, че ще надхвърли един литър ако един час седи на едно място и работи само.
Коментар
-
Megadeth написа:при мен разходът бензин е приблизително 5/100 извънградско (магистрала, не повече от 90км/ч), ползване на инерция където и доколкото може, на софийско градско (ЦУМ-Дружба2-Младост1-ЦУМ по Цариградското) в най-натоварените часове сутрин и вечер - макс 8.5/100.Brava 1.6 16VРазбира се, без да се изрязвам - пускам си по инерция по наклончетата, пускам си музика по баирчетата. :DFIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Сега да видим какво е написал производителят на нашите автомобили относно разхода:Аз напълно мога да потвърдя вярността на данните - извън града при скорост 90-100 моята Брава наистина харчи 5,3-5,5 литра. Сега лятото градският разход ми е 7-8, ама не съм като тези с паметниците по пътя - като Шумахер ама с 10+ годишна кола и на път на 30+ години. После ставали катастрофи - ами ще стават. Дано се изтрепеме по-скоро та да се приключи и с това.Извинявайте, ама пътувам доста и като гледам то сякаш само за баланс са им главите на толкова много хора по пътя. Просто вече ще ги отстрелвам. Дядото има виетнамка със стойка за картечница на предният капак, участвала е във Втората световна война. От някакво поделение в Кюстендил я купи.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
8,2 / 100 градско при максимални обороти за града 3000 об. в минута при максимална скорост в града 60 км/ч при максимално включена 3-та предавка - това е, ако караш по друг начин нормално е да гори повече, ако не си забелязал това купе тръгва малко трудно с такова моторче, но потегли ли веднъж е е бати резачката 140 ги лепи без много да се замисля. среден разход на гориво при смесен цикъл 6,8 / 100 само извън градско 4,8 / 100Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
dani389 написа:Megadeth написа:при мен разходът бензин е приблизително 5/100 извънградско (магистрала, не повече от 90км/ч), ползване на инерция където и доколкото може, на софийско градско (ЦУМ-Дружба2-Младост1-ЦУМ по Цариградското) в най-натоварените часове сутрин и вечер - макс 8.5/100.Brava 1.6 16VРазбира се, без да се изрязвам - пускам си по инерция по наклончетата, пускам си музика по баирчетата. :DBrava 1.6 16V, Бензин
Коментар
-
И аз бях учуден в началото, но като се замисля разликата според мен идва от различният начин на изчисляване на разхода - над всяка таблица пише някакви стандарти. Може би в първата таблица (тази с по-големият разход) производителят се е застраховал малко, пък и градският разход си зависи от града, от това колко дълго я караш - ако не може да загрее за времето докато отидеш на работа тя си харчи доста повече отколкото след като загрее.Според книжката моята й дават максимален разход на масло 200гр. за 1 000км. Това значи, че за 10 000км. може да изгори 2 литра масло. Това си го дава производителя и според мен доста се е презастраховал - същото е и с разхода на гориво.Не веднъж съм се убедил също, че и стилът на каране оказва примерно 70% влияние в разхода. Както е написал колегата по-горе няма смисъл като виждаш колона от автомобили на светофара и/или той свети червено да натискаш газта колкото можеш - това е излишна загуба на енергия.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
За маслото съм 100% сигурен че е презастраховане. За горивото обаче мисля че не е така. За градското съм съгласен, но за извънградското не трябва да има никаква разлика. При каране с 90 се има предвид кротваш с 90 и нито повече нито по-малко. Там стила на каране не трябва да има значение. Или бъркам?Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Съгласен съм. При мен специално извън града наистина разхода се доближава до този от таблиците. Разликата е много малка и идва от това, че тук там има някое баирче по което искам да си поддържам скоростта и като нямам достатъчно инерция естествено настъпвам повече педала.Някой беше писал в темата, че ако ти харчи нормално извън града всичко си е наред по колата, с което също съм съгласен.Имам си една много интересна теория, която с всеки изминат километър се доказва - при производството на автомобилите всичко се изчислява според правилата за движение - предавателните числа на скоростите и диференциала, при които примерно на 5-та двигателя е на 3500-4000об., а скоростта е около 120 (максимално разрешената скорост за движение по магистрала е 130). Това за бензин. При дизела оборотите са с 1000 по-малко.Така един приятел с турбодизел С-класа ми спореше, че дизела му си работел спокойно и с 5000 оборота по магистралата, ама за двете години дето я има от 150 к.с. са останали има няма 50.Не знам каква е тая мания за тия скорости по тия пътища. Икономията на време (дето всеки бързал, ама за гроба, може пък там да е по-хубаво не знам) е примерно 20-30 минути на 100 километра преход и за този максимум половин час да се изтрепем мисля, че не е нормално.Не искам да обидя никой, но мисля, че българите сме си малко тъпички и мързеливи, та това се вижда и при шофирането. Ако се въведе нещо като немският TUV в България няма да останат коли по пътя - правете си изводите как ги караме тия "самолети" по "пистата".Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
ilko-gd написа:Ако се въведе нещо като немският TUV в България няма да останат коли по пътя - правете си изводите как ги караме тия "самолети" по "пистата".
Коментар
-
[quote="niko_ymn"][quote="ilko-gd"]Най-икономични са високите и тесни гуми но пък не стават за стабилност и дрифт в градски условия.колега- тесните гуми са наистина по-икономични заради малкото съпротивление, ама няма нужда да са високи, а напротив/колкото по-висока кола толкова по-кофти аеродинамикаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
[quote="pakumba"]niko_ymn написа:ilko-gd написа:Най-икономични са високите и тесни гуми но пък не стават за стабилност и дрифт в градски условия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар