Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Молба за помощ относно Фиат Пунто SX 1.1

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Молба за помощ относно Фиат Пунто SX 1.1

    Здравейте! Аз съм новичка във вашия форум, много се зарадвах, като го намерих! Също като вас имам Фиат. Моят е Фиат Пунто SX 1.1 - 98-ма год.. Много си я обичам колата, аз я карам основно, оставила съм на съпруга ми да се грижи за техоческото обслужване. Проблемът ми е, че до сега не ми се е налагало да ползваме сериозни услуги на сервиз, защото за 1 година сме сменили само масло и филтри. Но, като я купихме, един познат ми каза, че амортисьорите не са съвсем добре и е хубаво да ги сменим. И 4-те! А това, до колкото знам, не е от най-евтините неща. Та, въпросът ми е, може ли да ми кажете какъв вид амортисьори да изберем (като начало само задни ще бъдат), колко ще ми струва общо всичко и къде около Шумен има човек, на когото спокойно мога да си отавя колата, за да я оправи? Напоследък се случва и нещо, което не знам дали да ме притеснява - като мина с по-голяма скорост от 50 км/ч. през дупка или неравност някаква, и някъде отзад се чува рязък метален звук - подобен на отваряне на бутилка от бира, но долеч по-силен Мисля, че не е от ауспуха, май не звучи като от ауспух - не е гръмотевичен звук, нито пък - като от побита тенекия. Благодар ви предварително за съветите!
    Fiat Punto SX

    #2
    Относно амортисьорите-с оглед нашите пътища и това,че Пунто 1.1 не е бегачка - бих препоръчал маслени,но не от най-евтините и кучи марки...Средно и над средно качество:Предни~80-85 лв./бр. Задни~65-70 лв./бр.Чукането отзад най вероято е от разбити лагери-втулки на задния носач-рем.комплект е~45 лв.Във форума всичко това е разисквано многократно надълго и широко, за подробности виж архива...
    Ex. Grande Punto Driver

    Коментар


      #3
      Чукането може да е и от самия амортисиор. Ако е изпуснал или разбит ще тропа. А иначе знам, че газовите амортисиори са по здрави, но возят по-твърдо. Така че за нашите пътища, ако искаш да държат по-дълго време - газови. Ако искаш да ти е с една идея по-меко возенето- маслени.
      Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
      Fiat Stilo '02 1.6 16V

      Коментар


        #4
        Аз имам същото Пунто ама 96 година и имах същия проблем. Съвътвам те първото нещо което да направиш е да си смениш носача както те е посъветвал Vesko. На мен също ми казаха във Вантотрейд, че уж амортисьорите са тръгнали, а се оказа че е от носача и аз си смених амртисьорите напразно.Взех някаква марка COFAP или нещо такова-бразилско производство и са оказаха добри. Струваха 39 лева единия - поне преди 2г и нещо . Коплекта за задния носач е около 40лв и включва два лагера, болт, пластмасова втулка и предпазни гумички.Моя като го взех ми изглеждаше голямо менте ама държи засега.Съветвам те също смяната на носача да стане възможно по-скоро защото иначе се разбива леглото на лагера и ствава лошо. Успех!
        Fiat Punto 1,1 '96 Италианската сила

        Коментар


          #5
          Пунто

          ако всичко е наред с тенекийте първото е болтовете с лагерите на носачите както пишат колеги ако ти се вижда малко разкрачена отдзат
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Здравей колежке и добре дошла във форума! :D Отиди в магазин Технотранс на бул. С. Велики 46 В. Това е от страната срещу новата поликлиника, където е ресторант XXL (точно под него е магазина)! Питай момчетата за амортисьори! Ако ги няма в наличност ще ти ги поръчат от днес за утре! Там продават само Monroe (Монро)! Мисля, че бяха с гаранция! Питай ги и за сервиз, ще те насочат към правилното място, а и ако имат гаранция, ще ти я признаят! За цени не знам, може да са малко по-скъпи от на другите места!Това е дано да сме ти помогнали!
            Space Star 1.9 DID

            Коментар


              #7
              Преди да купуваш каквото и да е отиди на майстор да я прегледа и той ще ти каже дали са амортисьори или лагери на носача. Така ще си спестиш излишни пари и нерви от неправилна покупка. Аз също съм с Пунто и си ми тропаше, но като я вдигнах на крик и разклатих носача хоризонтално се видя че проблема е в лагерите-диагностиката е елементарна, но после смяната се оказа доста трудна ако нямаш опит и инструменти, ама за това си има сервизи, който го неможе. Пожелавам ти успех.
              Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо!

              Коментар

              Working...
              X