Здравейте! Аз съм новичка във вашия форум, много се зарадвах, като го намерих! Също като вас имам Фиат. Моят е Фиат Пунто SX 1.1 - 98-ма год.. Много си я обичам колата, аз я карам основно, оставила съм на съпруга ми да се грижи за техоческото обслужване. Проблемът ми е, че до сега не ми се е налагало да ползваме сериозни услуги на сервиз, защото за 1 година сме сменили само масло и филтри. Но, като я купихме, един познат ми каза, че амортисьорите не са съвсем добре и е хубаво да ги сменим. И 4-те! А това, до колкото знам, не е от най-евтините неща. Та, въпросът ми е, може ли да ми кажете какъв вид амортисьори да изберем (като начало само задни ще бъдат), колко ще ми струва общо всичко и къде около Шумен има човек, на когото спокойно мога да си отавя колата, за да я оправи? Напоследък се случва и нещо, което не знам дали да ме притеснява - като мина с по-голяма скорост от 50 км/ч. през дупка или неравност някаква, и някъде отзад се чува рязък метален звук - подобен на отваряне на бутилка от бира, но долеч по-силен Мисля, че не е от ауспуха, май не звучи като от ауспух - не е гръмотевичен звук, нито пък - като от побита тенекия. Благодар ви предварително за съветите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Молба за помощ относно Фиат Пунто SX 1.1
Collapse
X
-
Относно амортисьорите-с оглед нашите пътища и това,че Пунто 1.1 не е бегачка - бих препоръчал маслени,но не от най-евтините и кучи марки...Средно и над средно качество:Предни~80-85 лв./бр. Задни~65-70 лв./бр.Чукането отзад най вероято е от разбити лагери-втулки на задния носач-рем.комплект е~45 лв.Във форума всичко това е разисквано многократно надълго и широко, за подробности виж архива...Ex. Grande Punto Driver
-
Чукането може да е и от самия амортисиор. Ако е изпуснал или разбит ще тропа. А иначе знам, че газовите амортисиори са по здрави, но возят по-твърдо. Така че за нашите пътища, ако искаш да държат по-дълго време - газови. Ако искаш да ти е с една идея по-меко возенето- маслени.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
Аз имам същото Пунто ама 96 година и имах същия проблем. Съвътвам те първото нещо което да направиш е да си смениш носача както те е посъветвал Vesko. На мен също ми казаха във Вантотрейд, че уж амортисьорите са тръгнали, а се оказа че е от носача и аз си смених амртисьорите напразно.Взех някаква марка COFAP или нещо такова-бразилско производство и са оказаха добри. Струваха 39 лева единия - поне преди 2г и нещо . Коплекта за задния носач е около 40лв и включва два лагера, болт, пластмасова втулка и предпазни гумички.Моя като го взех ми изглеждаше голямо менте ама държи засега.Съветвам те също смяната на носача да стане възможно по-скоро защото иначе се разбива леглото на лагера и ствава лошо. Успех!Fiat Punto 1,1 '96 Италианската сила
Коментар
-
Здравей колежке и добре дошла във форума! :D Отиди в магазин Технотранс на бул. С. Велики 46 В. Това е от страната срещу новата поликлиника, където е ресторант XXL (точно под него е магазина)! Питай момчетата за амортисьори! Ако ги няма в наличност ще ти ги поръчат от днес за утре! Там продават само Monroe (Монро)! Мисля, че бяха с гаранция! Питай ги и за сервиз, ще те насочат към правилното място, а и ако имат гаранция, ще ти я признаят! За цени не знам, може да са малко по-скъпи от на другите места!Това е дано да сме ти помогнали!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Преди да купуваш каквото и да е отиди на майстор да я прегледа и той ще ти каже дали са амортисьори или лагери на носача. Така ще си спестиш излишни пари и нерви от неправилна покупка. Аз също съм с Пунто и си ми тропаше, но като я вдигнах на крик и разклатих носача хоризонтално се видя че проблема е в лагерите-диагностиката е елементарна, но после смяната се оказа доста трудна ако нямаш опит и инструменти, ама за това си има сервизи, който го неможе. Пожелавам ти успех.Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар