Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

вдигане на обороти

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    вдигане на обороти

    Преди да купя мойто браво гледах и други и ми направи впечатление че след палене като се натисне рязко педала за газта на мойто сравнение с другите се вдигат по-бавно оборотите.на другото пак със същия мотор рипваха като ужилени та се чудя кое точно не ми е наред на мойто-свещи ли,кабели ли... Дайте вашето мнение по въпроса
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    #2
    Не си написал с какъв мотор е колата. Ако е с 1.6 16V на един приятел с такъв двигател, само че на Брава това зачудване го оправихме като сменихме маркучетата за вакуума на MAP сензора целите бяха напукани. При него се намираше под един капак от ляво на двигателя, като погледнеш точно под капака за поленовият филтър (като седиш пред колата). Държи се от болт отгоре, но направен да се развива на ръка, с врътка.Провери си задължително и дали въздушният филтър ти е чист (неговият беше...). Можеш да погледнеш и свещите ако не си ги сменил след покупката на колата. Кабелите можеш на тъмно като отвориш капака да погледнеш дали "светят" - ако им е нарушена изолацията прехвърчат искри към маса, но най-добре да ги замериш и с ом метър.Може да има и още причини незнам - налягане на горивото, запушени дюзи.Според Autodata причините за лошо ускорение за 1.6 може да са:1) Кабели, релета - да се проверят за лош контакт, можеш да ги напръскаш и със спрей.2) Датчик за положението на коляновият вал.3) Датчик за положението на разпределителният (на клапаните) вал.4) Датчик за температурата на мотора.5) Датчик за температурата на входящият въздух - при 1.6 е навит на смукателният колектор близко до тръбичката за вакуума на MAP сензора.Ако имаш някой познат със сервиз погледнете я заедно.Успех.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

    Коментар


      #3
      мотора е 1.6. обаче се чудя каде е тоя поленов филтър.четох някаде по статийте че се намира под някакъв капак от лявата страна като си пред колата обаче там нямам никакъв такъв капак.ако може някой да покаже снимки или нещо такова на тия тръбички за МАР сензора,дето казваш че са били напукани ще е добре.Въздушния го смених обаче никаква промяна нямаше.свещи не съм сменял щото ми харчи малко.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

      Коментар


        #4
        Ето и една снимка от тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=155955#155955 Написъл съм ти кое къде е. Капака на филтъра за купето (поленовият) се държи на две винтчета в горната си част, в двата му края, но може и да нямаш филтър - може да е махнат, да е нямала фабрично и т.н. При мен няма филтър и като махна капака се вижда вентилатора.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

        Коментар

        Working...
        X