Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За вакуума в резервоара!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    За да не отварям друга тема може ли да попитам каде е клапата на отдушника на пунто гт .При мен си съска всеки път като зареждам без значение колко литра има вътре и колко и наливам, не мирише на бензин само бензинджията ми олива почти всеки път калника с бензин понеже при по-голяма скорост на пистолета и връща бензин - обеснявам си го с това че резервоара не може да си изпусне въздуха.
    Punto 1.4 gt

    Коментар


      #32
      Да точно заради това е. Сега работя на бензиностанция и такива коли има доста. На резервоара има един клапан, отгоре, трябва да го свалиш за да го видиш и той е именно обезвъздушителят. Моят още не ми се е налагало да го свалям още, зареждам си нормално. Някой беше писал във форума, че се почиствал и смазвал. Предполагам представлява нещо като автоматичните обезвъздушители на радиаторите за парното примерно. И на бензиноколонката има обезвъздушител също, защото през разходомера (това дето мери колко гориво ти се налива) не може да мине въздух, не могат да се движат буталата му - да знаете никога не могат да ви "налеят" въздух вместо гориво, независимо дали газ, бензин или дизел. И за това има обезвъздушител колонката, за да може при наличие на въздушна възглавница в системата той да има от къде да излезе. Същото е и с големите цистерни под земята - те си имат одушник, който представлява една тръба стърчаща 2 метра над земята. Когато се пълни цистерната през нея излиза въздуха и неговият обем се заема от горивото. Доста здраво "духа" през одушника когато се разтоварва гориво.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

      Коментар


        #33
        Ще се разтърся в нета за повече инфо каде е тази клапа понеже така се зарежда супер бавно и ако трябва да се пълни до горе отнема около 8-10 мин. Винаги ги карам да наливат бавно и те се спичат.Колега ilko-gd като работиш на бензиностанция бензин с намаление за съфорумци има ли ?
        Punto 1.4 gt

        Коментар


          #34
          той човека каза, че работи там, не че я държи
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

          Коментар


            #35
            :D То намаление за служителите вече няма... Сега с тия карти за 5 ст. отстъпка (сещате се за коя верига става въпрос) клиентите имат по-голямо намаление от тези дето се осигуряват в пенсионният фонд на компанията :D
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

            Коментар

            Working...
            X