По-миналата зима една мразовита сутрин напънах повечко лоста за скоростите и нещо изпука под него. Оказа се, че съм спукал една пластмасова джаджа в, която пък има втулка в, която лагерува една щанга... и последният да затвори вратата! В крайна сметка това не е голяма беля, стегнах го със свинска опашка и до скоро нямаше проблеми. Преди няколко дни свинската опашка се скъса и от там изскочи друг проблем. Тъй, като стана много сложно, а пък и не си взех апарата за да снимам, в крайна сметка търся една пластмасова втулка на първата щанга, в която лагерува ябълката на лоста аза скорости. Но не тази ябълка на, която лежи, а една малка странична, която реално задвижва механизмите. В заключение и накратко-пазарували ли сте чарколяци от системата на скоостният лост? И извинявайте за малоумното обяснение по-горе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Системата около скоростния лост-чарколяци.
Collapse
X
-
Хвана ме малко срам от написането и затова реших все пак да направя и малко снимки. На тях се вижда, какво съм клепал с лепило-преди се държеше със свинска опашка и така изкара година и нещо! В червено съм показал връзката в която има пластасова втулка. Именно тя ми трябва, моята е с отчупено парченце и може да се дочупи някой ден.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Приятелю преди седмица сменях точно тези две части. И при мене се бяха пропукали. Голямата пластмаса е 30лв а малката втулка на ябълката е 2.50лв НОВИ. Смяната е голяма играчка. Обрулиха ме 50 лв. Няма да ти разправям какво търсене беше за втулката. И по морги ходих и по магазини даже бях стигнал и до стругар да ми я прави от бронз. В крайна сметка просто отидох в сервиза на фиат в бургас и си поръчах нови. Ако смяташ да сменяш и голямата пластмаса се зареди с търпение и на канал. Ще трябва да развиеш катализатора да висне. После има една голяма ламарина дето предпазва. и чак под нея ще стигнеш до гайките на трите винта който са ти отгоре. Желая ти успех П.С. Поксипола ПВЦ не държи здравоFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар