Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак да попитам за вакуума в резервоара!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пак да попитам за вакуума в резервоара!

    Колеги, прочетох вече писаното по тази тема и в крайна сметка решението е отпушване- това е ясно! Въпросът ми е как да стигна до клапана ( става въпрос за Купе) и как да се отпуши като той е с някакъв механизъм, който затваря входа към резервоара, това го знаете и определено трябва да се разглоби?! Има ли начин да се отстрани проблема без да се разглобява?Това разглобяване е доста като се започне от корите под купето и се стигне до резервоара или другия вариант е като се свали задната броня???Определено този проблем се усеща на колата и особено при движение с по високи обороти, колата става по тромава но не така е когато капачката на резервоара е отворена.
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Porsche 944 S2
    http://www.valmcrae.snimka.bg/
    http://vbox7.com/user:val_mcrae
    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

    #2
    Аз и сина ми имаме купета и при двете има такъв ефект като отворя капачката свири въздух но немога да разбера дали засмуква или изкарва въздух при нас не е имало ефект с невървене. Гледах схеми на купето и при него има една кутия която е няква междинна между капачката и резервара там влизат няколко маркуча и се стига до нея след сваляне на задна дясна гума и корите над нея. Това може да се получава защото има един клапан които отваря при незанм какви обстоятелства и прави вакум в един съд които е свързан с резервара.
    Обичам си работата.

    Коментар


      #3
      И аз го имам този проблем с бравото . Отварянето на капачката за бензин е придружено с изпускане на въздух ( или нещо друго ) под налягане. До колкото разбрах това се получава от запушен отдушник на резервоара. Остава въпроса е къде се намира , и как се отпушва.
      Fiat Stilo JTD ....sold
      Volvo C 70 ....

      Коментар


        #4
        На бравото се намира в страни от бензиновата помпа на тавана на резевоара - доста навътре (30тина сантиметра в страни от помпата) под металното дъно на багажното отделение. Достъпа е лесен само ако се махнат планките под резервоара, така че той самия да увисне.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

        Коментар

        Working...
        X