Здравейте, имам Fiat Palio от 2 месеца. Колата е 1.2, 8 винтила, 2001г. Колата ми харесва като исключим две неща:1. Когато съм вдигнал оборотите на която и да е скорост и се налага да намаля, при отпускане на газта се получава неприятно придърпване. Не намалява плавно, а на пресекулки. Колкото и да се опитвам да отпускам газта плавно, не става. Доста е неприятно.2. Спирачките са много резки. Вече 2 месеца не мога да й свикна и понякога спирам рязко (не карайте зад мен )Въпросът ми е дали това са характерни черти на всяко Palio или нещо мойто не е наред?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Palio - въпрос
Collapse
X
-
Re: Fiat Palio - въпрос
FiatP написа:Здравейте, имам Fiat Palio от 2 месеца. Колата е 1.2, 8 винтила, 2001г. Колата ми харесва като исключим две неща:1. Когато съм вдигнал оборотите на която и да е скорост и се налага да намаля, при отпускане на газта се получава неприятно придърпване. Не намалява плавно, а на пресекулки. Колкото и да се опитвам да отпускам газта плавно, не става. Доста е неприятно.2. Спирачките са много резки. Вече 2 месеца не мога да й свикна и понякога спирам рязко (не карайте зад мен )Въпросът ми е дали това са характерни черти на всяко Palio или нещо мойто не е наред?petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
-
Мерси за отговора,какво е ECU и къде може да се провери дали това е проблема? Относно спирачките - цялата кола е правена в Бразилия.Един приятел, който повече разбира от мен каза, че това придърпване е нормално, тъй като колата е по-бързооборотна и по-пъргава. Не знам дали е така, но е неприятно. Интересното е, че ако оборотите са повече - над 4000 (няма оборотомер, така ми се струва) - този проблем го няма, намалява плавно. Получава се при каране на по-ниски обороти при отпускане на газта.
Коментар
-
Аз съм с Брава, но на ниски обороти прави точно така, като тръгна на първа и като отпусна газта и намалявайки придърпва на тласъци. Ако се движа бавно и не намалявам на първа няма проблем. Предполагам, че е нормално, но още се движа на скокове понякога За спирачката - същата работа. Но бързо свикнах. Предполагам, че не си карал кола с толкова добри спирачки и затова така ти се струва, че кове.Пеш
----
Ex Peugeot 206 -Служебен
----
Ex Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
toshe написа:Аз съм с Брава, но на ниски обороти прави точно така, като тръгна на първа и като отпусна газта и намалявайки придърпва на тласъци. Ако се движа бавно и не намалявам на първа няма проблем. Предполагам, че е нормално, но още се движа на скокове понякога За спирачката - същата работа. Но бързо свикнах. Предполагам, че не си карал кола с толкова добри спирачки и затова така ти се струва, че кове.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
И аз така в началото на Бравата докато свикна с тая мека газ и наистина дорби спирачки (карам и руски Фиат - Самара) ама свикнах. Сега като се кача на Самарата и първите няколко спирания имам чувството, че не спира, а всичко и работи перфектно - сменил съм цялата спирачна система. Просто Бравата има по-добри спирачки, няма спор. Тя също няма АВS.Това за придърпването на първа, може и на втора зависи от оборотите го има и при мен, но го има и на всички други коли с компютър (не с карбуратор, за мен карбуратора е много по-плавен), които съм карал. Просто трябва да и свикнеш.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
FiatP написа:Здравейте, имам Fiat Palio от 2 месеца. Колата е 1.2, 8 винтила, 2001г. Колата ми харесва като исключим две неща:1. Когато съм вдигнал оборотите на която и да е скорост и се налага да намаля, при отпускане на газта се получава неприятно придърпване. Не намалява плавно, а на пресекулки. Колкото и да се опитвам да отпускам газта плавно, не става. Доста е неприятно.2. Спирачките са много резки. Вече 2 месеца не мога да й свикна и понякога спирам рязко (не карайте зад мен )Въпросът ми е дали това са характерни черти на всяко Palio или нещо мойто не е наред?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
[quote="snake"]FiatP написа:Тия дни няколко пъти ми се наложи да ходя до София - на баирите на 5-та се задъхва палиото. Сори за спама, но много рядко има теми за палио и реших да се вмъкна тук.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executor написа:От този двигател на комби няма какво повече да очакваш.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Executor написа:От този двигател на комби няма какво повече да очакваш.petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
bahricin написа:1.2 е дале4 по модерен и ефективен двигател от 1.4 ...но сигурно трябва да си смените някои навици. изка по високи обороти и по малко газ за да е икономи4ен и пъргав...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:bahricin написа:1.2 е дале4 по модерен и ефективен двигател от 1.4 ...но сигурно трябва да си смените някои навици. изка по високи обороти и по малко газ за да е икономи4ен и пъргав...petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
FiatP написа:Здравейте, имам Fiat Palio от 2 месеца. Колата е 1.2, 8 винтила, 2001г. Колата ми харесва като исключим две неща:1. Когато съм вдигнал оборотите на която и да е скорост и се налага да намаля, при отпускане на газта се получава неприятно придърпване. Не намалява плавно, а на пресекулки. Колкото и да се опитвам да отпускам газта плавно, не става. Доста е неприятно.2. Спирачките са много резки. Вече 2 месеца не мога да й свикна и понякога спирам рязко (не карайте зад мен )Въпросът ми е дали това са характерни черти на всяко Palio или нещо мойто не е наред?Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар