Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

светлини...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    светлини...

    горе долу редовно чета форума и бях с останал с впечатлението че фиатите имат специална лампа на таблото която сигнализира за изгоряла крушка....днес (даже вчера) установих че едната къса светлина не ми работи, но на таблото нямах нищо светещо притеснително....та да отправя няколко въпроса (коалата е бензин, мареа 98-ма)...дали съм на габарити, или на къси индикацията на таблото е една и съща (според моя опит индикацията отговаря на пуснати габарити), като пусна дълги (на стрелба, или постоянно) си светва синята индикация за дълги...та нормално ли е да нямам индикация за къси светлини (т.е. да е една и съща с тази за габаритите)?имам или нямам чек-лампа за изгоряли светлини (т.е. дали пък не ми светят някои лампи по таблото?)има ли някакъв начин (може би тест) с който да накарам всичко де що го има по таблото да светне, та по не да се ориентирам къде какво има)като съм почнал с въпросите... на контакния ключ има позиция P, може би е паркинг? за какво служи? (колата е с ръчни скорости), на ключалката има и нещо като метално палче, което също не знам за какво служи...на задните седалки имам лампи горе над вратите, които не светят (нормално, няма крушки вътре) но точно поради тази причина не мога да ида и да си купя с мостра та ако някой знае какъв тип са, моля нека споделип.с. и пепелника не свети ако някой знае неговата крушка каква ще е добре (че четох тука че ваденето и слагането не било от най-приятните процедури, така че ми се ще с една да махна изгорялата, ако я има и да сложа работеща...)
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101168

    #2
    Re: светлини...

    july`s написа:
    горе долу редовно чета форума и бях с останал с впечатлението че фиатите имат специална лампа на таблото която сигнализира за изгоряла крушка....
    Само някой модификации - примерно ELX
    днес (даже вчера) установих че едната къса светлина не ми работи, но на таблото нямах нищо светещо притеснително..............имам или нямам чек-лампа за изгоряли светлини (т.е. дали пък не ми светят някои лампи по таблото?)......
    Има чек-лампа, но тя свети когато изгори:1. Задна лампа на фаровете за мъгла.2. Някоя от габаритните крушки и за осветлението на номера.3. Някоя от крушките на стоп-светлините. (без на третия стоп)Ако изгори къса или дълга светлина, чек-лампата несвети.
    ....дали съм на габарити, или на къси индикацията на таблото е една и съща (според моя опит индикацията отговаря на пуснати габарити), като пусна дълги (на стрелба, или постоянно) си светва синята индикация за дълги...та нормално ли е да нямам индикация за къси светлини (т.е. да е една и съща с тази за габаритите)?
    Да нормално е, няма индикация за къси светлини.
    имам или нямам чек-лампа за изгоряли светлини (т.е. дали пък не ми светят някои лампи по таблото?)има ли някакъв начин (може би тест) с който да накарам всичко де що го има по таблото да светне, та по не да се ориентирам къде какво има)
    Лампа, най-вероятно има, но няма начин да светнеш всички лампи по таблото.Можеш да махнеш едната крушка на осветлението на номера (става най-лесно) и ако ти светне лампата на таблото, значи всичко е ок.
    като съм почнал с въпросите... на контакния ключ има позиция P, може би е паркинг? за какво служи? (колата е с ръчни скорости), на ключалката има и нещо като метално палче, което също не знам за какво служи...
    Когато натиснеш палчето и врътнеш контактния ключ на тази позиция, ти можеш да го извадиш, като оставят да ти светят преден и заден ляв габарит. Май точно паркинг светлини се наричат.
    на задните седалки имам лампи горе над вратите, които не светят (нормално, няма крушки вътре) но точно поради тази причина не мога да ида и да си купя с мостра та ако някой знае какъв тип са, моля нека споделип.с. и пепелника не свети ако някой знае неговата крушка каква ще е добре (че четох тука че ваденето и слагането не било от най-приятните процедури, така че ми се ще с една да махна изгорялата, ако я има и да сложа работеща...)
    Ами няма представа каква ти е колата.Ще снимам и покажа най-вероятните.За пепелника са едни малки, като за осветлението на километража, но без цокъл. 1,2w или 2 w , но вторите не ти ги препоръчвам , защото много нагряват.

    Коментар


      #3
      благодаря многонямаше да питам такива "лесни" въпросчета, но от ауто италия на бяха сигурни дали книжката на английкси език не е специлизирана за английксите модели....аз иначе търся книжка за италиянските модели, която обаче да е на английски или немски...
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101168

      Коментар


        #4
        Ех, Ауто Италия, Ауто Италия...
        N.Y. State of Mind

        Коментар

        Working...
        X