Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взех си Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Взех си Фиат Браво

От 3 дни съм горд собственик на фиат браво 1.6 16v 97 година.Обаче имам много въпроси към хората от форума.и така почвам едно по едно.смених въздушния филтър-12лв.искам да сменя свещите-затова искам да попитам от коя марка и модел сте доволни точно за тоя двигател 1.6 16v за смяна на ангренажен ремък и 2-те ролки ми искат съответно 34 за ремъка,67 и 54 за ролките.много ли е като цена и дали да не сменя само ремъка без ролките.какво масло да сипя в двигателя.гледах Mobile special S 10w40 5 литра за 53 лв полусинтетика.Как да си регулирам височината на фаровете че са ми ниско?какво друго би трябвало да сменя?засега това са ми въпросите към вас.Който може да помага.благодаря!
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Честито и безаварино шофиране. А относно свещите аз минах на Денсо и на двата ми автомобила и съм изключително доволен. Ето саита и виж за твоята кола какви трябва да са. http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...maker28car.csv
    Обичам си работата.

Коментар

сменяй и ролките и ремъкаи не навсякъде могаттрябва специален фиксаторпрепоръчвам ти свещи Denso и масло Selenia 20K
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Selenia 20K
        forza forever

Коментар

Re: Взех си Фиат Браво

pi4_s_bravo написа:
          какво друго би трябвало да сменя?
          Смени си горивния филтър, намира се след резервоара, от дясно!Също си провери маслото на хидравликата на волана, ако е потъмняло или станало черно на цвят, също го смени!Ако имаш клима, може да смениш и поленови филтър, но това може и по-нататък!ПП: Щях да забравя, честито и добре дошъл в нашето голямо семейство! :D
          Space Star 1.9 DID

Коментар

С маслото няма да сбъркаш, аз съм със същото. Като се наложи смяна, пак ще взема такова!За фаровете трябва да си имаш регулатор на таблото (в ляво от волана), пък ако нямаш, вдигаш капака и с една отвертка или шестограм почваш да настройваш врътките върху фара, докато ги наместиш, както трябва!За свещи не знам какво да те посъветвам - по книга ги дават NGK, ама да не ти обяснявам колко хора го спазват това Мойте дори не си спомням каква марка бяха, че ми слагаха в сервиза, докато сменях ремъка и ролките, но важното е, че нямам оплаквания от тях ...Честито за количката и безаварийно!

Коментар

Айде и от мен - честито и със здраве. Не се бъзикай с ролките, да не си отвориш много по-голяма беля от 100-ината лева дето ще ги дадеш за тях. Сменят се веднъж на 50 хил. км, сам прецени дали си струва. За цените - виждат ми се нормални, мойте май бяха едната по-скъпа, другата по-евтина, ама сбора все там някъде.
              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

забравих да ти кажа че ти трябват 4л масломотора побира около 3,5 - 3,8 л.

Коментар

Гледах в Метро днеска Valvoline turbo 4 литра 10 w 40 за 35лв.вижда ми се добро.А и като гледам няма смисъл да взимам 5 литра само да ми стои.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                    Гледах в Метро днеска Valvoline turbo 4 литра 10 w 40 за 35лв.вижда ми се добро.А и като гледам няма смисъл да взимам 5 литра само да ми стои.
                    Valvoline не се лъжи да взимаш. Доста хора във форума реват от него. Вземи си Mobil, няма да сбъркаш. А за 5-те литра ... ми, като сложиш 4 литра при смяната ти остава 1 литър, който ще ползваш за доливане, имай го предвид и това!

Коментар

wwweb написа:
                      pi4_s_bravo написа:
                      Valvoline не се лъжи да взимаш. Доста хора във форума реват от него. Вземи си Mobil, няма да сбъркаш. А за 5-те литра ... ми, като сложиш 4 литра при смяната ти остава 1 литър, който ще ползваш за доливане, имай го предвид и това!
                      Дам,голфа го карахме с валволин и чукаше на зла гад
                      ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Не знам за тоя валволин, ама аз карам с пълната синтетика 5W 40 и мърка звяра
                        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                          грешка :D това масло не е за твоята кола

Коментар

10B-40 си е точно за неговата кола, а това с доливането - ако няма теч - точно никога няма да му се наложи да долива. 4,9 литра събира (ако трябва да долива да ползва последните 100 мл). Фаровете - с шестограм, да (едната врътка е за наляво-дясно, а другата за нагоре-надолу - прави се срещу стена докато се получи следната картинка: __/_/__ .
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                              10B-40 си е точно за неговата кола, а това с доливането - ако няма теч - точно никога няма да му се наложи да долива. 4,9 литра събира (ако трябва да долива да ползва последните 100 мл). Фаровете - с шестограм, да (едната врътка е за наляво-дясно, а другата за нагоре-надолу - прави се срещу стена докато се получи следната картинка: __/_/__ .
                              сигурно си искал да напишеш 3,9 :D и това масло е минералноне бих го сипал в колата ми

Коментар

Working...
                              X