Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан картер, спукано предно стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукан картер, спукано предно стъкло

Нямам думи... Предложих дизеловата Брава на баща ми, за да отиде на командировка с нея, защото дългия път с дизела е по-приятен, пък и харчи малко. Само че естествено сам се прецаках от добрината си.Вчера се връща и мълчи.Усещам аз, че има нещо, питам го, слизаме до колата и следната картинка: 1.Предното стъкло с пукнатина 12 см.И знаете ли как?Гонел муха нашия и праснал огледалото за обратно виждане, което от своя страна спукало стъклото... 2.Гузно ми казва, че май е спукал малко картера ...не му се ходело пеша до някаква къща и по черен път ударил камък отдолу.Поместих колата и отдолу маслено петно... Направо ми се реве... Сега на въпросите: 1.Къде в София лепят стъкла, но качествено?Какви пари?И заслужава ли си или да купувам ново? 2.Картера с алуминиев електрод дали ще се залепи? А и още нещо - не си правете Каско в Лев Инс!Отказаха да ми дадат каквито и да било пари за тези щети.Дори отказаха да погледнат колата Това не влизало в каското...е кое влиза бе да ви **а *****а? Благодаря на колегите, които ще отговорят предварително
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Щета на паркинг или за камък от пътя с протокол няма ли да ти го платят ? от познат полицай 1 протокол и си готов виж за картера и за лепенето незнам...
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Картера го свали и го занеси на аргончик. После непременно тествай заварката за пропуски с нафта. А за стъклото е трябвало да кажеш, че е било на паркинг или на улицата, но колата е била паркирана.

Коментар

а ако "някой ти счупи стъклото с камък" или просто идеш на друго място и кажеш ,че е паркинг щета
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

кола

съжалявам за колата един познат преди казваше/ жената давам колата не/ беше работил повече от 3 години в СССР- Коми преди години за стъклото мисля че е доста голяма пуктнатината и няма да има ефект- да е здраво в Кобра ново за картера може да се свали и да се опита да се залепи преди време съм лепил на микробус диференциал с течен метал стана идеално но за картера е по висока температурата и може да не стане някаде кадето лепат цветни метали можеи да го направат
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Това с лепенето на стъклото е като възстановяване на загубена девственост ... Обще взето може да спре, но за кратко увеличаването на пукнатината. При мен също се беше пукнало предното стъкло в един горещ ден както стоеше колата на паркинг далеч от мухи и камъни. Ей тъй както си седеше. Не знам дали от вътрешни напрежения или от старост .... Тогава имах каско и при застрахователя написахме, че е станало в движение от камъче изхвърчало като съм се движил зад камион....
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Във фирмата в която работя имаме доста пежа 206. Миналата зима за около 2-3 седмици на 3 от тях се спукаха стъклата от самосебеси (както си стоят на паркинга). Застрахователя не ги покри а ни изпрати да ходим да ги сменяме гаранционно. От пежо признаха щетата за гаранционна и ги оправиха.Виж обаче с нашите стари коли как се процедира не знам
              Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Моя картер коро го лепиха в едно сервизче в Овча Купел - с аргон. Много съм доволна, ако искаш пиши ми ЛС да ти дам телефона и адреса. Става като нов. Излезе ми 70 лв.
                Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
                www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Картера го свалих вече.Не питайте каква разправия е.Сега съм го дал на един заварчик във Владая.Работи само с алуминии.Каза, че ще ми струва 15 лв.Довечера ще мина да го взема и се надявам да е всичко ОК.Остава дилемата със стъклото

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

кола

ако стане да не тече картера напиши му телефона на/ Майстора / тук всервизи
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

стъклото бих го сменилпонякога това с лепенето/възстановяването не ставаслед някой друг месец пукнатината продължава да расте
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колежката ЕВИТА беше ми казала, че били по 120 лева новичките стъкла. Как се лепи нещо което се излива в пещи с хиляди градуси не знам ама ми се вижда по-реалистично смяната с ново. Пукат се щото са от по няколко слоя и те различно се разширяват в жегите.Промяна:Офф.топик.Освен това може и да са направени да са крехки защото ако си без колан при челен удар и не се строши стъклото ти се чупи врат или череп. ).:
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

И моят съвет е да смениш стъклото! Това с лепенето я държи няколко месеца, я не...
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Картера е станал идеално.Не тече.Отвън грам не личи, че е заваряван.Номера на майстора ще го напиша утре, че забравих да му го взема.Намерих го случайно по рекламната табела.Намира се във Владая зад един много стар и голям ресторант.Преди явно е бил много известен, но сега е западнал.Много е близо до главния път София-Перник веднага след караулката.Стъклото май ще го сменям с турско или китайско.Колегата Кики ми пусна мухата, пък и са доста евтини за нови - 110-120 лв. с монтаж. :D

Коментар

Аз за предно дясно дадох в Кобра 37 за джама и 5 за работа.Би трябвало при теб за предно да е 110-120.даже и тел. ще ти дам сега, че си пазя визитката-931-51-63 и 832-61-39.На Цар Симеон са, срещу поликлиниката.Имат и в Орландовци, до прелеза, там е централата.
                              N.Y. State of Mind

Коментар

Working...