Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростната кутия на Пунто 1.2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростната кутия на Пунто 1.2

Здравеите колеги, вчера съвсем случаино попаднах във форума . Радвам се като малко дете, че го има но щях да се радвам повече ако го бях открил миналото лято когато ме налазиха проблемите с пунтото .Та да ви се оплача и аз малко, взех колата и след няма и седмица срина съединител та покраи него и вилката си замина , лагера беше на парчета , на притисквателния диск му бяха счупени 2-3 пластини, абе направо всичко ново по съединителя .Частите пак не бяха кои знае колко скъпи с изключение на вилката, едвам я намерих за фантастичната цена от 70 лева, а двата диска и лагера за 85-90 общо, както и да е но но проблема несвършва до тук, след изкарване на колата от бокса установявам, че изхвърга трета скорост или за да я примама трабва да отпусна плавно съединителя и да придържам лоста за да неизлезне доде зацепи, но не винаги става и затова я подкарах временно от втора на четвърта, но все някога трябва да я оправя и времето и е наближило да сваля кутията , предполагам че е синхронизатор, даваите и вие идеи и цени

Кажете поне синхронизатора на какви пари е

Коментар

Приятелю, защо реши, че това е форум на сдружението на собствениците на магазини за авточасти Фиат?! Та толкова настойчиво питаш за цени...Поогледай форума там има координати и телефони на тези магазини...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...,свържи се с колегата ни Hit-ko,може би ще ти помогне, но се намира в Ямбол.http://www.axm-auto.com/И накрая, все-пак за кое Пунто 1.2 става дума? Има Пунто МК1, има и Пунто МК2,след 2003-2004г и Пунто МК2b, а от 2006г, GRANDE PUNTO??
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ами пита момчето щото сигурно му е писнало от проблеми по скоростите...а те не са от най-евтините.Аз като вляза в сервиз и аз питам кое колко е В сайта на хитко няма цени на синхронизатори.Колега звънни на телефон 920 01 81 това е един от магазините, от които най-много от колегите тук пазаруваме, цените не са високи, дават и отстъпка и пращат частите и по куриер.
        N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
          Ами пита момчето щото сигурно му е писнало от проблеми по скоростите...а те не са от най-евтините.Аз като вляза в сервиз и аз питам кое колко е В сайта на хитко няма цени на синхронизатори.Колега звънни на телефон 920 01 81 това е един от магазините, от които най-много от колегите тук пазаруваме, цените не са високи, дават и отстъпка и пращат частите и по куриер.
          Според скромното ми мнение, трябва първо да се отворят скоростите и тогава да се пита... защото може синхронизатор да е, но по-вероятно е ФИКСАТОР.Аз също като вляза в сервиз питам, ама като вляза и се види за какво иде реч... иначе боб да фърляме нема смисъл!

Коментар

Nino написа:
            sachma написа:
            Според скромното ми мнение, трябва първо да се отворят скоростите и тогава да се пита... защото може синхронизатор да е, но по-вероятно е ФИКСАТОР.Аз също като вляза в сервиз питам, ама като вляза и се види за какво иде реч... иначе боб да фърляме нема смисъл!
            Изобщо немисля да влизам в серви, доста съм кадърен, а и имам приятел механник със които ще я разглобим и сглобим, въпросът ми бе за орентировъчна цена на синхронизатор или фиксатор защото със 240 лева заплата немога да се хфана за по основен ремонт по кутията, а и не ми се мятат крачули пеш из цял Плевен да обикалям , по-добре с бубуто да обикола и после след откриване на проблема направо в магазина където я има и е на по тънка цена

Коментар

Съмняваме да се намери като част по магазините.Най-добре послушай съвета ми, звънни на колегата Hit-ko,ако може да намери частта, ще ти я изпрати по куриер.Сайта му: http://www.axm-auto.com/

Коментар

Nino написа:
                Съмняваме да се намери като част по магазините.Най-добре послушай съвета ми, звънни на колегата Hit-ko,ако може да намери частта, ще ти я изпрати по куриер.Сайта му: http://www.axm-auto.com/
                Саита го прегледах няколко пъти но цени няма за части на кутията, в Плевен има магазин "итал булком" в него има всичко но яко дерат кожата, а и доколкото съм чувал от приятели една нова кутия излиза на парите на ремонта на старата, доколкото разбрах нова е 175 лева което доста ме съмнява но доде непитам нема да разбера по другите магазини е по тънко но трябва да се поръча по каталог, та ще видя кои варянт ще избера

Коментар

Нова скоростна кутия е над 2000лв. Цената, която посочваш е за втора употреба ~250лв.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Nino написа:
                    Приятелю, защо реши, че това е форум на сдружението на собствениците на магазини за авточасти Фиат?! Та толкова настойчиво питаш за цени...Поогледай форума там има координати и телефони на тези магазини...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...,свържи се с колегата ни Hit-ko,може би ще ти помогне, но се намира в Ямбол.http://www.axm-auto.com/И накрая, все-пак за кое Пунто 1.2 става дума? Има Пунто МК1, има и Пунто МК2,след 2003-2004г и Пунто МК2b, а от 2006г, GRANDE PUNTO??
                    За Punto S бензин 60 коня 96-та говорим , да продължавам ли 82 хил. километра, цвят син , централно заключване, чисто нова неопотребявана резервна гума барабар със джантата, задна лява я лепих де ама караи-риск на професията Невиждам смисъл защо като имаш някакви правомощия във форума трябва да се заяждаш със новите потребители, все пак задавам въпрос, може да има някои изпатил като мене или със моя проблем и да ме светне поне за цени на частите П.П. Надявам се при следващото ми влизане тоя пост да си е на мястото

Коментар

Rokambol написа:
                      Нова скоростна кутия е над 2000лв. Цената, която посочваш е за втора употреба ~250лв.
                      И на мен това ми е ясно ама оди ги разубеждаваи приятелите, че некои им казал за тая цена, все пак несъм от вчера шофйор , има нема 15 год.

Коментар

не знам какво й е счупено на твоята, но по принцип личното ми меннеи, да си оправиш твоята, не да вземеш друга пак 2 ръка. ако си оправиш твоята няма никога повече да се занимаваш с това, а с нова-стара не се знае. лошото е, че като отвори кутия е добре да се сменят лагерите и всичко, за да не се отваря пак. лагерите при мен излязоха към 150 лв всичките скф. друго не е имало нужда да сменям при мен- не е пунто, а типо, ноп предполагам цените са близки
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

TARIKATA написа:
                          Nino написа:
                          За Punto S бензин 60 коня 96-та говорим , да продължавам ли 82 хил. километра, цвят син , централно заключване, чисто нова неопотребявана резервна гума барабар със джантата, задна лява я лепих де ама караи-риск на професията Невиждам смисъл защо като имаш някакви правомощия във форума трябва да се заяждаш със новите потребители, все пак задавам въпрос, може да има някои изпатил като мене или със моя проблем и да ме светне поне за цени на частите П.П. Надявам се при следващото ми влизане тоя пост да си е на мястото
                          Никой не се заяжда с теб, а се опитах на два пъти да ти помогна... подбирай си изразите! Естествено, че като питаш обстоятелствено за нещо, би трябвало да да дадеш и обстоятелствена информация, а не да ти теглим думите с ченгел!!! Никой не го интересува цвета, заключването на Пунтото ти, а двигателя и годината на производство.В сайта който ти дадох има телефони и може да звъннеш, ако трябва аз да звънна вместо теб?! Там има и едно помагало наречено FIAT e-PER,където можеш да видиш частта която те интересува и получиш бегла представа колко струва в Европа.

Коментар

Working...
                          X