Здравейте!!Жена ми е решила да си купува FIAT PUNTO. Аз управлявам автомобил от друга марка. Към настоящия момент нямам никакви впечатления относно тази марка и модел - предимства и недостатъци. Съответно евентуални силни и слаби страни на автомобила - ходова част, окачване, ламарини, интериор, варианти с климатик, двигатели - характеристика на бензинови и дизелови двигатели, как се държи пълния инжекцион на двигателя при монтаж на обикновено газово устройство и други подобни?Моля тези които управляват такъв автомобил да споделят своите впечатления!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно FIAT PUNTO - силни и слаби страни на модела.
Collapse
X
-
Stilo написа:Първото Punto е много приличен и непретенциозен автомобил. Има слабо окачване, но колата е много лека, така че "носи" доста на нашите лоши пътища. Дразни ме само малката дебелина на вратите - виждат ми се слабички за защита при страничен удар. Иначе интериора е добър - широк за класа си.forza forever
Коментар
-
До момента съм управлявал /без да броя Москвич 408 и трабант/, за по-голям период от време следните марки:Опел кадет 1,3S /1985г./ - изключително съм недоволен от модела и автомобила. Много пари пръснах за поддръжка.Нисан съни 1,0 - въпреки пределната си възраст /1988г./, още се държи много добре и не е претенциозен.Рено лагуна 2,0 /1995г/ - в момента я притежавам и съм доволен.Мога да споделя, че жена ми предпочита ТИПОТО пред модели, като клиото, корсата, фокуса и други подобни от този род. За това искам да чуя мнението на тези, които управляват такъв автомобил. Все пак накрая избора ще е нейн.---------------------------------------
Kittens Got Claws!
Коментар
-
Аз имам такова Пунто с двигател 1.1 на газ от година и малко. Ами честно казано - доволен съм. За града колицата е чудесна, достатъчно пъргава е за малкото си кончета, вози относително стабилно - малко твърдичко, но пък в завоите се държи със зъби и нокти, изненадващо широка е отвътре, уредите за управление ми допадат много със стегнатостта си (за разлика от лабавите педали и лост на други коли, които съм карал - напрмер Опел Астра и Сигнум, Рено Сеник). Откакто я имам, независимо че карам почти само в софийските кратери по окачването имам само един проблем, с който колата си дойде при мен и все още не съм го ремонтирал. Да чукна на дърво, надявам се да продължава така да си ме радва. Проблеми с двигателя не съм имал грам... железен е, разходът обаче е с 1-2 литра повече от средния за този клас (ето го в подписа ми).Виж, извънградско си проличават минусите на колата - много шум и вибрации над 110 км/ч, което се дължи на късите скорости и високите обороти, малка мощност и трудно изпреварване - особено ако има 2-3 човека и багаж вътре, това си е "мисията невъзможна".Или да дръпна нещо като заключение... за ниската си цена, колата предлага много повече от своите аналози Корса и Клио от същите години на производство.Надявам се, че информацията ще ти свърши работаНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Благодаря ви за информацията към момента! На жена ми е нужна кола за малкия град в който живея и за пътуване на разстояние не повече от 50км. извън града. За по дълги пътувания се ползва моят автомобил, който е от по-висок клас. Тя не любител на високите скорости като мен.---------------------------------------
Kittens Got Claws!
Коментар
-
колега ако вземеш фиат имаш и друго голяма предимство имаме колега от форума от ямбол който притежава сервиз специализиран за фиат, а това повярвай ми е супер голям плюс много колеги са ползвали услугите му и са много доволниTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Пунто
колата ако е подържаш като хората и караш както трябва е идеална за тези пари може да намериш/ ако вече неси / добра кола с екстри е зависи и какво предпочиташ мошна кола или малка и пъргава от на горе 75к.с и газова ако е сложена като хората става има и нов внос с газови .аз карама вече 2.5 години и съм доволен слагаш газ -бензин и караш не ми прави впечатление дали е 100км или 300 км пътя никога не би трабвало да те остави на път е ако не бърничка някой /майстор 2 с леви рачички /преди покупка в сервиз да се види как е окачване и двигател е не би трябвало да има ръжда по ламарините защитени са е окачването по много дупки е слабо но и частите са му евтини .питайи Христо със сервиза от Ямбол а да има и ключове че са с код и са по скъпи от обикновенните
Коментар
-
За 1.2 двигател не виждам какви проблеми може да има?Имам колега който кара такова си върви екстра, с климатик е и пада мощността с 20-25 коня, но е нормално Yellow_Flash_Colorz_PDT_05FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
-
когато аз седнах в настоящото си Пунто (от подписа) ми направи впечатление, колко комфортно се чувствам в тази иначе компактна кола, като искам да поясня, че съм 193 см. на 90 кг. което си е показателно в случая не е никак лош изборУмолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар