Става въпрос за Brava 1,4 12V. Колата фабрично е без климатик и изглежда по късно някъде в Италия е поставян такъв. Вчера на път ми се откачи ремъка които задвижва климатика. В последствие се оказа, че една от ролките се е счупила и изпаднала някъде. Това което направихме веднага с един приятел е да вземем нова ролка. Оказа се обаче, че климатика на колата е поставян не фабрично и въпросната ролка не съвпада изобщо със счупената, която е слагана също допълнително като паразитна (обтяжна). Ремъка е удължен за да стигне до климатика и е добавена една ролка. Малко нефелно го обясних, но дано поне се разбира. Моля някои ако има поставян подобно климатик или е запознат с подобен проблем да помага. Ако бях намерил старата ролка можех да ида в магазина и да търся подобна, но сега нямам никаква идея каква точно да е ролката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ролка при допълнително поставян климатик - Brava
Collapse
X
-
Много странно ще да е ако е слаган допълнително.Оригиналния се върти от един дълъг ремък, който също е с обтяжна ролка.Ремъка върти и сервото и динамото.Да не са ти объркали ролката?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Със сигурност е слаган допълнително. Не е фабрично слаган, защото е точно въпросната ролка е различна, а и копчетата в купето са различни. Иначе при мен е имало къс ремък които върти сервото и динамото и при монтажа на климатика е сменен с друг дълъг които върти и климатика като е добавена и още една обтяжна ролка. Та тази ролка е въпроса как да сменя като не я знам каква е. Дългия ремък които беше сложен при мен също се различава от оригиналния които излиза за брава с климатик. Силно се надявам някои да има брава с подобно изпълнение и да помогне.
Коментар
-
В тоя случай трябва със счупената ролка по магазините... А като за начало може да сложиш оригиналния къс ремък и да си караш докато намериш без климатика.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:В тоя случай трябва със счупената ролка по магазините... А като за начало може да сложиш оригиналния къс ремък и да си караш докато намериш без климатика.
Коментар
-
anonto написа:zgabrovski написа:В тоя случай трябва със счупената ролка по магазините... А като за начало може да сложиш оригиналния къс ремък и да си караш докато намериш без климатика.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
колега не знам какви са точно размерите на вътрешния отвор /там където влиза болта/ но ролка от БМВ Е36-М43 тази която е до генератора ще ти свърши работа със сигурност /в най лошия случай ще трябва да дадеш на стругар да ти направи болт по размера на ролката/TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар