Поразгледай ел. схемата, която ти пратих. Като гледам как е разтопена старата ти помпа от горната страна - голямо греене е паднало. Понякога си мисля дали не може да се получи при едно такова положение едно голямо БУМ Ще трябва да си прегледаш освен релето и кабелите до помпата - да не е прекъснало нещо по пътя до помпата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на бензинова помпа на Типо
Collapse
X
-
КИМИ написа:Предполагам си проверил първо да не е изключила краш бутона на масата на бензиновата помпа, който бутон се намира под седалката отпред, кудето ти опират токовете на обувките- ако е изключил- токове за помпата- на кукуво лято- трябва само да се свали едно черно капаче и бутона е отдолу- натиска се веднъж да цъкне.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
КИМИ написа:brat_John написа:...Това чудо прекъсва подаването на бензин при удар и не виждам как може да си натикаш крака там....FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
brat_John написа:Поразгледай ел. схемата, която ти пратих. Като гледам как е разтопена старата ти помпа от горната страна - голямо греене е паднало. Понякога си мисля дали не може да се получи при едно такова положение едно голямо БУМ Ще трябва да си прегледаш освен релето и кабелите до помпата - да не е прекъснало нещо по пътя до помпата.Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
GTipo написа:Отпред, под една малка ламаринка, като седиш пред отворения преден капак, горе в дясно, Г образна форма има, завита е с 2 болта. Отвиваш болтовете - големи са - и отдолу е релето и бушоните.Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Минусът и масата са едно и също нещо в колата. Опитай да подадеш 12 волта директно на помпата за да видиш дали ще тръгне. Това се прави с един кабел от плюсовата клема от акумулатора и маса от купето например или с два кабела от акумулатора. Има и нещо друго. Системата на бензинопровода е така направена, че като включиш и помпата сработи и вдигне налягане се изключва докато запалиш, след това се включва отново и работи постоянно докато работи двигателя. За съжаление обаче не знам кой елемент прави това включване и изключване.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Това с кабелчето от + на акумулатора, до клемата на бензиновата го правихме няколко пъти Днес на 90% установихте къде е проблема - плюсовият кабел, който тръгва от клемата на помпата и стига до релето, прекъсва някъде и той създава проблема. Утре като прокарам новият кабел ще знам на 100% дали това е причинатаTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
ДА вече на 100% е ясно- плюсовият кабел от клемата, до помпата прекъсва някъде. Вече е заменен с нов и всичко работи добре :P (пу-пу да не му е уроки....). Благодаря на всички за съветите и моралната подкрепа ПоздравиTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
здравейте
имам фиат типо 1.4 cat.i.e имам проблем с бензиновата помпа преди като давам контакт се чуваше че отзад работи а сега спря и не мога да залапя сутрин , четох мненията който сте писали и искам да попитам как да е сваля тази бензинова помпа като резервоара е отзад от доло ако може някои съвет да ми дадете . Ще чакам отговор , благодаря предварително !
Коментар
-
Махаш стелката в багажника, и ще видиш един капак с три винта.Развиваш и махаш капака и отдоло ще видиш куплунзите на нивомера, помпата и маркучите.След това внимателно откачаш куплунзите(стискаш и дърпаш нагоре) , внимателно откачаш и маркучите .Те се вадят също като издърпваш нагоре(наистина внимавай има случаи в които се чупят пластмасовите кривки на маркуча и тогава е неприятно).После се опитваш внимателно да извадиш и нивомера, посоката мисля че беше обратно на часовниковата стрелка.След като извадиш и него развиваш капака(на бидона) аз така му викам и издърпваш саксията на нагоре и помпата е вън.:0Успех и ако има нещо питайnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
И "капака на бидона" или капака на резервоара демек, обикновено е яко зациклил и не се върти, а той е на винт. Та внимавай да не го строшиш, че др. трудно се намира. Аз го счупих и не намерих друг, та съм го бинтовал с няколко скоби и така си карам...Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Nikcho написа:И "капака на бидона" или капака на резервоара демек, обикновено е яко зациклил и не се върти, а той е на винт. Та внимавай да не го строшиш, че др. трудно се намира. Аз го счупих и не намерих друг, та съм го бинтовал с няколко скоби и така си карам...now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар