Днес, след малко изпълнения забелязах, че колата на ниски обороти започна да тресе. Нямам идея какво може да е. Мина ми през ума че може да е скъсала тампон на мотора, но на празен ход преди работеше много тихо и спокойно. Може ли някоя свещ да е избила? В другия диапазон на оборотите няма никакви проблеми.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо стана с HGT-то!!!Тресе на ниски обороти!ОПРАВЕНО!!!
Collapse
X
-
v_a_c_h_o_o написа:Оборотите са си нормалните, не играят. Снощи я запалих да я поогледам и понеже беше студена, това тресене го нямаше защото оборотите бяха около 1000, но се усещаше, че все едно единия цилиндър не работеше както трябвафиатче Браво 2.0
Коментар
-
При мен такова тресене се получи венъж(в продължение на 1,2 дена) от некачествен бензин. Колата се давеше и много се замисляше преди да тръгне да набира(около 1.5 сек.) Оказа се някакъв скапан бензин. Изразходих го, карах още 30 км агресивно в градски условия на светната лампа и след това като заредих 40 лева 100 октана от shell, проблемът изчезна - никакво замисляне и добра динамикаBravo(TM) HGT
Коментар
-
колеги.. един съвет: карайте го този двгател само със 98-100 октана, определено разликата е огромна и в разход и в ход..v_a_c_h_o_o, приятелю отиди на сервиз или сам се разрови на принципа проба-грешка!"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
Смених всички свещи, понеже старите и без това бяха поизносени, но нещета не се оправиха. Оказа се, че е тампон или на скоростите или на двигателя. Като застанеш срещу мотора, тресе в дясната страна. Според мен най-вероятно ще е тампона на скоростите защото, когато я изрежа на първа до около 6000 об. втора буквално не ще да влезе, докато не паднат поне до около 3000-3500. Тези дни ще я качим на подемник да я видим.Bravo HGT 2001
Коментар
-
v_a_c_h_o_o написа:Смених всички свещи, понеже старите и без това бяха поизносени, но нещета не се оправиха. Оказа се, че е тампон или на скоростите или на двигателя. Като застанеш срещу мотора, тресе в дясната страна. Според мен най-вероятно ще е тампона на скоростите защото, когато я изрежа на първа до около 6000 об. втора буквално не ще да влезе, докато не паднат поне до около 3000-3500. Тези дни ще я качим на подемник да я видим.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
v_a_c_h_o_o написа:Утре ще я закарам в сервиза да видят кой точно тампон е, че цялата седмица съм на работа. Не знам само дали ще трябва да се вади мотора за смяната, защото като ми сменяха ремъците не го сваляха.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар