Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

промяна на оборотите на типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да не отварям нова тема, тук ще попитам: оборотите ми играят непрекъснато +- 200 са, като няма някаква логика и повтаряемост на толерансите, веднъж са 1100, друг път са 700, понякога 900, 1000... каквото и скимне в някакви граници, настроени са на 800 (пускам колата на празен ход, загрява, пуска перката 2 пъти и тогава започвам да барам оборотите на изпарителя). Посл епокарах малко, и видях че се качиха много, на празен хода бяха 1200 и малк оотгоре, та ги върнах на 900, след известно каране паднаха.. 600-700.. та тогава ги направих 800, и от тогава не съм пипал (засега не падат под тях, ама никой неможе да каже до кога ще е това). Причина за тези колебания някой може ли да предположи? Принципно имам претрисане на двигателя, и момчето, което я прави каза че вероятно някой клапан е започнал да прогаря, и затова претриса (каза, че докатоне започне да губи мощност няма да отваря двигателя, защото така може да кара и с години, пък принципно не било добре да се отваря двигателя, сам ов краен случай, когато е крайно належащо).Та да повторя въпроса: от какво така играят оборотите, и как може да се оправи? Забелязал съм го предимно на газ да прави така, на бензин... и там не са особено стабилни, но в какви граници незная (карам на газ).
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

и аз съм така баце чети нагоре още не съм пробвал нищо от предложенията дано да са ефикасни няма време сега ако пробваш и кажи има ли резултат
      Fiat tipo 1.4 червения дракон
      Живей на ръба иначе заемаш много място.

Коментар

Re: промяна на оборотите на типо

тюлена_кп6 написа:
        мерси много ше пробвам да видим ко ша стана този автоматичен смукач се казва стъпково моторче и доколкото знам това е слабост на моното аз сега си намерих втора ръка за 40лв. ама да видим ко ше стане.много ме съмнява че това моторче изгоря когато мих двигателя да се явявам пред КАТ. ИЗБЯГВАИТЕ ДА МИЕТЕ ДВИГАТЕЛЯ
        според мене няма смисъл да сменяш стапковото моторче,всякой мисли че е от него и повечето случай е савсем друго.незнам за вас обаче моят фиат се оправя като му поизчистя ламбда сондата.и аз така като тебе мислих че е от стъпковото моторче обаче това чудо си работеше перфектно,искаше малко грес и си върви,трябва да го замериш дали дава контакт като е на изключен двигател.замерих моето и като го натиснеш с все сила тогава даваше контакт а трябва лекичко като го натиснеш да дава.ако не дава добре просто го завиваш савсем лекичко и пак мериш,без да го разглобяваш,там, отпред се завива едно пласмасово е,на резба.при мене оборотите веднага си доидоха на място след като го направих малко по нежно като го натиснеш да деиства.

Коментар

Working...
        X