Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

промяна на оборотите на типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

промяна на оборотите на типо

Здравейте искам да ви питам имам дерт с оборотите на мойто типо. казаха ми че е от стъпковото, ама го изключих и пак така се менят когато си поискат.дали не е нещо от компютъра.казаха ми че мога да сменя моното с карбуратор знае ли някой от каква кола одисва карбуратора, на типо 1.4 89 г.предварително благодаря :D
    Fiat tipo 1.4 червения дракон
    Живей на ръба иначе заемаш много място.

взимаш само колектори и карбуратор за типо 1.4/1.6

Коментар

нещо за оборотите щото заради тях ша сменям с карбуратор

Коментар

ТПС ?

Коментар

карба ставал и от лада, ама само съм чел!
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pugsy написа:
            ТПС ?
            кво трябва да значи тва питам дали не мои да опря оборотите без да земам ново стъпково или да сменям с карборатор ако махна старото стъпково ше стане ли

Коментар

значи да си видиш тпс датчика. нов е кам 200 леа. ако ще сменяш с карб ти трябва и помпа, аз бях замислил едно такова нещо, но имам ел помпа и при мен е лесно. едва ли ще си намериш такава де. ако не намериш трбва да я връзваш, което си е пробелем ако няма фабрично направено всичко/мисля, че има, но все пак/
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

къв е тоя датчик каде се намира и какво да му гледам за коя помпа става въпрос

Коментар

пич, мене ако питаш иди на диагностика и после мисли за смяна на моното. очевидно няма да се справиш сам
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

тюлена_кп6 написа:
                    къв е тоя датчик каде се намира и какво да му гледам за коя помпа става въпрос
                    Търси го около дроселовата клапа, под моното, той засича нейното положение.
                    In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                    Фиат Стило 1.6

Коментар

мерси много аз намерих обяснения какво е и каде се намира и какви са признаците да е чупено може и да е то.на мен не ми пречат оборотите ама ония ден от високите обороти и горещото време и перката м и са откачила и познай кво стана пръсна се разширителния съд и аиде 130лв за радиатор.ся пък трява да сменям втулка на задния носач че ената гума е като със спортно окачване някои знай ли колко струват там втулки лагери сичко комплекта

Коментар

TPS - Тротъл Пъзишън Сензор - демек датчик за положението на дроселовата клапа!А аз цената на комплекта сме го коментирали много пъти - към 45 лева е с лагери SKF. Ама се намира и по-ефтино с други някакви лагери.

Коментар

сори че ви връщам пак на този въпрос мерси много дано оспея да се спря с лагерите мисля да сваля резервуара и така да избия болтовете мерси отново

Коментар

Re: промяна на оборотите на типо

тюлена_кп6 написа:
                            Здравейте искам да ви питам имам дерт с оборотите на мойто типо. казаха ми че е от стъпковото, ама го изключих и пак така се менят когато си поискат.дали не е нещо от компютъра.казаха ми че мога да сменя моното с карбуратор знае ли някой от каква кола одисва карбуратора, на типо 1.4 89 г.предварително благодаря :D
                            и аз имах проблем с оборотите но го реших като си развих ламбда сондата ,с малко шкурка търкаш на всякаде и отпушваш дупките за да мери по добре там квото мери казвъл съм го тоя намоер на много хора но не са ми казвали дали се е оправило но на моя фиат му мина тая болка.Сега с горещините пак малко започна да дига но пак го очистих и с малко силикон го намазах след като го завих да не изпуска от там, плюс това трябва да дава на маса 100% иначе оборотите пак се еб...ат.И още нещо,незнам как се казва но ако имаш автоматичен смукач ,на моното май всички са така но може и да греша.та ако имаш ,там това нещо дето е до карбуратора дето като дадеш газ и се наместват оборотите автоматично,него го проверяваш като му дърпаш буксата ,мериш долните две клейми дали като дядеш газ и пуснеш ,трябва да минава ток от там,и на изгасен двигател става.дано съм помогнал с нещо колега

Коментар

Re: промяна на оборотите на типо

мерси много ше пробвам да видим ко ша стана този автоматичен смукач се казва стъпково моторче и доколкото знам това е слабост на моното аз сега си намерих втора ръка за 40лв. ама да видим ко ше стане.много ме съмнява че това моторче изгоря когато мих двигателя да се явявам пред КАТ. ИЗБЯГВАИТЕ ДА МИЕТЕ ДВИГАТЕЛЯ

Коментар

Working...
                              X