Как да проверя къде е запушен маркуча за пръскане на вода на задната чистачка ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със задната чистачка
Collapse
X
-
Махни кората на задната врата. Мисля че е само на щипки. Ще видиш едно маркуче, което да отива към машинката за чистачката. Опитай се да го извадиш от щуцерчето и тогава пусни задната пръскалка. Ако протече значи ти са сапушени дюзичките, а не маркуча. Има вероятност обаче да не можеш да извадиш маркучето от щуцерчето, тогава махаш гайката, която натяга чистачката. После вадиш и чистачката и пластмасовото кожухче под нея. След това отвиваш трите болта, които захващат целия механизъм на задната чистачка (от вътрешната страна). Дърпаш с леко завъртане и си готов. Машинката с оста е в ръцете ти. Сега вече се връщаме на втория ред. Внимавай, че има едно о-пръстенче, което ако падне и неможеш да го намериш. След като вече така и така си свалил целия механизъм направи му една основна профилактика. Най честия проблем е че оста ръждясва и запича.
-
И аз имах същия проблем на бравата - оказа се че има клапичка която задържа течността в маркучите и като натиснеш копчето започва да пръска веднага. Та тази клапичка в 99% от случаите се разваля. При бравата се намира под предния капак точно зад волана(проследява се маркуча че е зад някаква пластмаска и на пръв поглед не се вижда). Стуваше ми 5 лв. в магазина на оборище. Някой ги махат и свързват маркучето директно но тогава много се чака докато започне да пръска. На Пунто пак има такова но не помня къде точно се намира, но пак е под предния капак - проследява се маркуча и се намира лесно. Ако не се оправите пишете и ще направя снимки на бравата.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
kkp написа:И аз имах същия проблем на бравата - оказа се че има клапичка която задържа течността в маркучите и като натиснеш копчето започва да пръска веднага. Та тази клапичка в 99% от случаите се разваля. При бравата се намира под предния капак точно зад волана(проследява се маркуча че е зад някаква пластмаска и на пръв поглед не се вижда). Стуваше ми 5 лв. в магазина на оборище. Някой ги махат и свързват маркучето директно но тогава много се чака докато започне да пръска. На Пунто пак има такова но не помня къде точно се намира, но пак е под предния капак - проследява се маркуча и се намира лесно. Ако не се оправите пишете и ще направя снимки на бравата.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:kkp написа:И аз имах същия проблем на бравата - оказа се че има клапичка която задържа течността в маркучите и като натиснеш копчето започва да пръска веднага. Та тази клапичка в 99% от случаите се разваля. При бравата се намира под предния капак точно зад волана(проследява се маркуча че е зад някаква пластмаска и на пръв поглед не се вижда). Стуваше ми 5 лв. в магазина на оборище. Някой ги махат и свързват маркучето директно но тогава много се чака докато започне да пръска. На Пунто пак има такова но не помня къде точно се намира, но пак е под предния капак - проследява се маркуча и се намира лесно. Ако не се оправите пишете и ще направя снимки на бравата.Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар