Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да проверя нивото на диференциалното масло?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да проверя нивото на диференциалното масло?

Забелязвам,че скоростите на незапален двигател влизат много сухои зор.При запален двигател пак са малко зор но си влизат,няма проблем за сега.Исках да отида някъде да сменя цялото масло от скоростната кутия,но стар майстор (верно само руски машини е ремонтирал) ми каза че никога не се сменя цялото масло,само се долива.До колко е верно не знам,но все пак искам да си проверя нивото за собствено успокоение,да не стане ...,да не ме чува лошия, на пътя.
    FIAT BRAVA 1.9TD-182A8.000

На скоростната кутия има две пробки едната е от страни а другата от долу .От долната се източва а от другата се налива ,нивото трябва да е на нивото на пробката на равно място като започне да излиза спираш да наливаш.Сам ще тие трудно да наливаш ако нямаш шприц . А на тоя майстор много здраве от мен .Иди кадето сменят масла за 10 минути работа е . Успех.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Аз мойто го смених, малко по-добре влизат, но не мога да кажа че старото масло беше потъмняло. На 100-200 хил. км нищо не пречи да го смениш, макар че не е задължително
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

И моето го смених миналия месец - сложих такова - TUTELA ZC 75 SYNTH .Дават го да се сменя на 120 000 км - AUTODATA. Сега скоростите влизат с една идея по-добре. :D А старото което източиха си беше доста тъмничко - сигурно никога досега не е било сменяно. Вярно, че трябва шприц, но може и с някое приспособление. За нещастие като го сменяха в сервиза разляха на земята 100-150 ml и вчера като направих проверка и налях малкото останало от двата литра които купих /при мен трябва да събира 1.98 литра/ пак не просълзи - ще трябва да си купя още един литър ... и вече такива смени САМ, както вчера си смених маслото на ДВГ. Не ми свидят петте лева за смяната, но се убеждавам, че сам човек което може да си смени /отремонтира/ е за предпочитане - правиш го с мерак и качествено - а не за да отбиеш номера, защото това си е ТВОЯТА КОЛА! :D
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
          И моето го смених миналия месец - сложих такова - TUTELA ZC 75 SYNTH .Дават го да се сменя на 120 000 км - AUTODATA. Сега скоростите влизат с една идея по-добре. :D А старото което източиха си беше доста тъмничко - сигурно никога досега не е било сменяно. Вярно, че трябва шприц, но може и с някое приспособление. За нещастие като го сменяха в сервиза разляха на земята 100-150 ml и вчера като направих проверка и налях малкото останало от двата литра които купих /при мен трябва да събира 1.98 литра/ пак не просълзи - ще трябва да си купя още един литър ... и вече такива смени САМ, както вчера си смених маслото на ДВГ. Не ми свидят петте лева за смяната, но се убеждавам, че сам човек което може да си смени /отремонтира/ е за предпочитане - правиш го с мерак и качествено - а не за да отбиеш номера, защото това си е ТВОЯТА КОЛА! :D
          Колега, а колко струва Тутела-та за литър? Май трябва и аз да го сменя!
          Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
            masterkar написа:
            И моето го смених миналия месец - сложих такова - TUTELA ZC 75 SYNTH .
            Взех го от магазина на Стамболийски 155 - София: TUTELA ZC 75 SYNTH - 14 лв/литъра /направиха ми и 10% отстъпка/ :D !Вчера си взех пак оттам и SELENIA GOLD /SAE 10W-40; ACEA A3/B3/В4; API SМ/CF, VW 502.00 - 505.00 LEVEL, MB 229.1/ - 11 лв/литъра /4х1литър, защото нямаха от кутиите по 2 литра/! С отстъпката - 40лв за 4 литра.
            Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
              Roko написа:
              masterkar написа:
              И моето го смених миналия месец - сложих такова - TUTELA ZC 75 SYNTH .
              Взех го от магазина на Стамболийски 155 - София: TUTELA ZC 75 SYNTH - 14 лв/литъра /направиха ми и 10% отстъпка/ :D !Вчера си взех пак оттам и SELENIA GOLD /SAE 10W-40; ACEA A3/B3/В4; API SМ/CF, VW 502.00 - 505.00 LEVEL, MB 229.1/ - 11 лв/литъра /4х1литър, защото нямаха от кутиите по 2 литра/! С отстъпката - 40лв за 4 литра.
              Благодарско за изчерпателната информация! Дано да успея да намеря някъде из Шумен, иначе ще се ходи до Варна!ПП: Защо кутии от по 1 и 2 литра? Няма ли Селения в големи разфасовки от по 4 л.?
              Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                masterkar написа:
                ПП: Защо кутии от по 1 и 2 литра? Няма ли Селения в големи разфасовки от по 4 л.?
                Виж горния линк за разфасовките на SELENIA GOLD!SELENIA 20 К има разфасовки и по 5 л.
                Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                  Roko написа:
                  masterkar написа:
                  ПП: Защо кутии от по 1 и 2 литра? Няма ли Селения в големи разфасовки от по 4 л.?
                  Виж горния линк за разфасовките на SELENIA GOLD!SELENIA 20 К има разфасовки и по 5 л.
                  Сега вече ми стана ясно! Благодаря отново! :D
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Working...
                  X