Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еко такси за нововнесени коли ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еко такси за нововнесени коли ?

Вчера чух по радиото, че ще се плащат еко такси за колите които се внасят и за тези които са регистрирани от началото на 2007 и питах един приятел понеже баща му работи в КАТ и той ми потвърди. Каза ,че ся хората се напъвали да си внасят коли ,защото нямало еко такса , ама те така или иначе щяли да ги платят със задна дата и даже очакват сега и опашките пред кат да намалеят. Някой да знае нещо по въпроса ?

Re: Еко такси за ново внесени коли

komshiqta написа:
    вчера чух по радиото че ще се плащат еко такси за колите които се внасят и за тези които са регистрирани от началото на 2007 и питах един приятел понеже баща му работи в КАТ и той ми потвърди каза че ся хората се напъвали да си внасят коли щото нямало еко такса ама те така или иначе щяли да ги платят със задна дата и даже очакват сега и опашките пред кат да намалеят някой да знае нещо по въпроса ?
    Комшии, право писа ти е много зле.Би ли сложил главни букви, и запетайки където е нужно? Все пак живеем в България, пишем на български и искаме да бъдем уважавани българи!

Коментар

Аз видях заглавие във вестник - "350 лева за дизел над 14 години". Друг начин да се обезсърчи това лудо внасяне на брички няма.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Еко таксите вече са налице!Всичко става тихомълком. Уж щяха да влязат в сила от 2009 г. НАРЕДБА за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци Обн. - ДВ, бр. 53 от 10.06.2008 г.; Приета с ПМС № 120 от 30.05.2008 г.Приложение № 2 към чл. 1, ал. 5, т. 2Размер на продуктовата такса за моторни превозни средства (МПС) Моторно превозно средство (МПС) Размер на таксата за 1 брой МПС за 2008 г. Размер на таксата за 1 брой МПС за 2009 г. Размер на таксата за 1 брой МПС за 2010 г. Размер на таксата за 1 брой МПС за 2011 г. (лв./бр.) (лв./бр.) (лв./бр.) (лв./бр.) Нови* 110 121 133 146 До 5 години 150 165 182 200 От 6 до 10 години 190 209 230 253 Над 10 години 200 220 242 267 * Нови МПС, които не са изминали повече от 6000 км и се пускат на пазара за първи път или се придобиват за лична употреба в резултат на въвеждането им на територията на Република България от друга държава-членка на ЕО, или внасяне на МПС от държава извън ЕО.Взето от колегите от Клуб Форд БГ: http://www.clubford.org/forum/viewto...D0%B0&start=20
        Space Star 1.9 DID

Коментар

В смисъл аз като не съм плащал такава такса за Мареата която съм придобил през 2006 ще плащам ли?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз нещо не мога да го схвана този момент със задната дата. А и гледам има таблица. Звучи ми сякаш нов вид ежегодишен данък ще заплащаме.

Коментар

Да бе Екотакса със стара дата Да ме фанат за дедовиооооо

Коментар

Вече с чудят по кой начин да ни обират.
                Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

еко такса таратанци...освен ако не я направят задължитгелна и да има подобен на винетния стикер...иначе да ми...да не казвам какво...200лв...малоумници вече ми идва да отида в София и да ги запаля...а и ми е много интересно...ако някой успее да ми обясни точно начин за усвояване на парите от еко таксите които се вземат защото колите замърсяват въздуха и околната среда...да няма д анаправят някоя гигантска въздухопречиствателна станция..?!?! Аз предпочитам да дам 200лв да си стегна таратайката и тя да пуши по малко отколкото да ги дам на някой дето събира за нова вила...
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

За сега е само при регистрирането на автомобили нов внос. Тук изненадаха хората една сутрин (май около 15.06. - тогава се чу, че вече е въведена и е в сила), то бяха псувни, то бяха едни чудесии... А уж щеше да е от догодина с новия бюджет!
                    Space Star 1.9 DID

Коментар

Немогат да я сложат с задна дата.Просто нямат правно основание да направят такова нещо. ако пък го направят то ще почнат едни дела, тъй че споко.въпроса е само за новорегистрираните сега и да не го направят като данък че ще е гадно.Тогава ще се наложи да продавам бравото и да купувам дачия логан. То дачията е 100 пъти по зле от бравото ми ама няма значение.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

В понеденик ще ходя в КАТ да регистрираме една кола. Ще пиша какво е положението!
                        Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                          Еко таксите вече са налице!...Обн. - ДВ, бр. 53 от 10.06.2008 г.; Приета с ПМС № 120 от 30.05.2008 г....
                          Нито един закон не може да действа и ден преди обнародването му в държавен вестник.Това го пише в Конституцията и по- голям от нея няма.Обнародван е закона или наредбата на тая и тая дата и почва да действа, за минали периоди- не, дедовец, пре.бали са се като са се сетили късно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_15
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                            Нито един закон не може да действа и ден преди обнародването му в държавен вестник.Това го пише в Конституцията и по- голям от нея няма.Обнародван е закона или наредбата на тая и тая дата и почва да действа, за минали приоди- не, дедовец, пре.бали са се като са се сетили късно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_15
                            Нещо не те разбрах, сори за което!Този закон, който съм постнал по-горе е обнародван: Обн. - ДВ, бр. 53 от 10.06.2008 г.
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

Някои се плашеха че ще им вземат пари за регистрирани преди 10.06.2008 г., затова написах, че закона не може да събира такси за минали периоди, преди да е бил обнародван. :D
                              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                              X