Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат браво 1,2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    zgabrovski написа:
    Със сигурност е по динамичен от 1.4 12V
    bobika написа:
    Кофтито е, че не харчи като за малолитражка
    Двигателя е перфектен - това, че се монтира от ’98 до сега, във почти всички модели леки коли на Фиат е най-красноречивото доказателство. Има само един минус пред 1.4 12V(спрян заради еко норми) - не можеш да сложиш евтино АГУ - пълна инжекцийка е + пластмасови колектори, като на почти всички коли от тези години. Иначе, за купето си от 1010кг, бяга екстра със тези 82 к.с., бъди сигурен( Бравата дизел е поне 100кг повече и щом върви добре със 65 к.с., представи си как ще е със 80) На мен тези кончета са ми абсолютно достатъчни - колата си има прилично ускорение, дори и на газ
    1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

    Коментар


      #17
      Колега,карам пунто 1.6-90к.с.,но преди да го купя,а и месец-два след това прочетох де що има издадено и неиздадено за тази кола.За този мотор-1.2 16v само хвалби сьм чел-определят го като най-"пасващ" на купето на пунто.Сьс сигурност не "стои"зле и в по-голямо купе.Кьсмет
      Punto 176A9000-бялата точка на вселената

      Коментар


        #18
        Благодаря Ви много за бързите отговори, но съм пред една дилема.Има едно такова браво -същото , но е на метан.За такова какво ще кажете.Държа да отбележа, че ходих да го гледам и като го запалихме гаснеше, докато не загря.Не знам защо, но един приятел ми каза, че щом гасне значи нещо не му е наред/че е издухано/.Ама нали вече ми дадоха толкова "компетентни " мнения, че реших да се обърна към вас.Благодаря ви още веднъж.

        Коментар


          #19
          Това че гасне студена далеч не е белег за "издухан двигател" или каквото и да било подобно.В момента и моята гоправи тоя номер - паля, понякога доста трудно, след което задълително гасне.Като поработи 2-3 минути вече е 6.Единственото, което може да се приеме с тоя метан е че колата е карана много, но и това не е задължително.Направи стандартните проверки - да не бълбука казанчето на разш. съд, дали има мощност, тоя мотор е оса, виж за масло в антифриза, за омазняване на ауспуха... и едно мерене на компресия, ако това е ОК - скачай!
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

          Коментар


            #20
            Предната ми кола беше 1.2 16в удоволстие за каране градско и извънградско...взимай без да мислиш
            Punto HGT - total
            Punto 1.2 16v Sporting - total
            Punto 1.2 - alive
            Toyota celica t23

            Коментар


              #21
              Приятелю аз карам Брава с този двигател и без голям опит с други коли мога да ти кажа че съм страшно доволен. Звучи добре, прилично дърпа, малък модерен двигател.
              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.


              Когато целта е всичко и пътят е без значение!

              Коментар


                #22
                zgabrovski написа:
                Е ама как оспамихте темата... ще вземем да го откажем човека.Аз съм с тоя мотор на Брава, хич не е зле.Не ми прави впечатление да е муден, редовно си правя дръпки.Лятото с климатика държи 130-140 на магистралата без проблем.Със сигурност е по динамичен от 1.4 12V и се доближава до 1.6, особено немската версия 90 коня.Сменил съм моторче за празен ход, 220 лв, чисто ново от Христо, харчи ми по около 700 грама масло на 15000 километра (на толкова сменям).Данъка е 24 лв на година, смяната на масло е 30 лв ( събира 2,8 литра).Ако ти падне читава кола, не му мисли много, дано и BatGoro се включи с малко впечатления, той е с такова браво.
                Двигателя и за мен е МЕЧТА ,обаче при мен с клима на 170-190км.ч. няма проблеми и то на газ.Харчи ми около 100 гр. масло на 10000 км.Верно данъка ми е:120-130лв,ама аз данъци не плащам на корумпирани изчадия на природата.

                Коментар

                Working...
                X