Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ел. стъклата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с ел. стъклата

    Здравейте, колеги!От вчера забелязах следния проблем: моето (шофьорското) стъкло трудно се сваля, от първите 2-3 натискания неще да почне да се отваря, а после се дига до средата и спира, трябва да го сваля и пак да го дигна че да се затвори!!!Идея от какво може да е? Нещо електронно или механиката се е поизносила и е за смазване? Моля за съвет и къде да отида да го оправят!Мерси предварително.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

    #2
    По-скоро проблема е механичен. И при мен понякога стъклото не тръгва надолу и трябва да се натиска няколко пъти копчето. Забелязал съм, че това става, когато вратата е нагрята от слънцето. А за качването до горе... според мен ще ти се оправят проблемите, като се свали механизма, почисти и смаже!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

    Коментар


      #3
      А да ме посъветваш, къде и кой може да го направи това? Че идея си нямам какво е и не ми се пипа на сляпо...
      Fiat Bravo 1.9 TD100

      Коментар


        #4
        Точно с това се занимавах в Неделя, че и моето стъкло заяждаше. На Типото стъклото се движи от едно стоманено въже в улей. Предполагам и на другите коли е така. Смазах обилно докъдето успях да се докопам, малко раздвижване нагоре-надолу и стана като ново. Ако не те плаши да свалиш кората на вратата си го направи сам. Работа за 20-30 мин. Разните му там найлони гледай да не ги късаш много, да не почнеш да се пълниш с вода.
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

        Коментар


          #5
          Машинката не е като на типо Водачът на стъклото се движи по една метална шина. С времето смазката се втвърдява (при мен приличаше на дъвка ) и стъклото започва да се движи трудно. Сваля се кората и машинката. Трябва да се почисти много старателно старата смазка и да се смаже наново При мен след тази операция (и на двете стъкла) вече проблеми няма, вървят като по масло, без задържане и разни стържещи звуци.
          FIAT Tipo 1,4mi - EX
          Alfa Romeo 146ti - EX
          Alfa Romeo 156 2,4JTD

          Коментар

          Working...
          X