Днес видях че тампона от страната на скоростната кутия е скъсан. Има към 0,5 см разстояние между него и планката за хващане държи се само на болта. Ще трябва явно да го сменям. Чудя се дали обаче да потърся в някоя морга здрав или да купувам нов? Освен това дали мога да си го сменя сам или в сервиз? Има ли някакъв чалъм при смяната или последователност? Ако някой е сменял може да даде съвет какво да правя. Тампона е с номер 2 на картинката. Почвам да си мисля че това е причината понякога да включвам трудно първа и задна скорост.забравих : колата е Пунто 1.1/94 г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на тампон на скоростна кутия?
Collapse
X
-
Чалъм няма никакъв. Само подпри стабилно скоростната кутия и действай.Аз лично като го свалям този тампон я подпирам с крик, за да не мърда.После отвивам болтовете ( те са 3 на рога отдолу и 4 на лапата на двигателя )След като отвиеш болтовете тампона ще ти остане в ръцете.Пак повтарям:Стабилно подпри скоростите!Двигателя се държи на 3 опорни точки и това е една от тях.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
С риск да предизвикам искрен смях, ходих гледах, трети тампон не видях. Де е наврян не схванах. Освен да е някъде зад двигателя ама някъде долу ниско където нямам видимост. Има един от страната на скоростите под стойката на акумулатора (отдясно с лице към двигателя) и един от страната на двигателя (отляво с лице към двигателя) където е ангренажния ремък. Тоя дето е номер 11 от картинката не го видях. Аз ли не съм в ред? На другия тампон го има същото растояние между планката и гумата отдолна страна. Двигателя няма никакви вибрации. Просто си пъхам пръстите между гумата и планката отдолу без усилие, затова реших че нещо не е наред. Да не би пък да е нормално? Няма друго Пунто под ръка да го мярна.Пунто 1.1 1994 г.
Коментар
-
mmony написа:С риск да предизвикам искрен смях, ходих гледах, трети тампон не видях. Де е наврян не схванах. Освен да е някъде зад двигателя ама някъде долу ниско където нямам видимост. Има един от страната на скоростите под стойката на акумулатора (отдясно с лице към двигателя) и един от страната на двигателя (отляво с лице към двигателя) където е ангренажния ремък. Тоя дето е номер 11 от картинката не го видях. Аз ли не съм в ред? На другия тампон го има същото растояние между планката и гумата отдолна страна. Двигателя няма никакви вибрации. Просто си пъхам пръстите между гумата и планката отдолу без усилие, затова реших че нещо не е наред. Да не би пък да е нормално? Няма друго Пунто под ръка да го мярна.
Коментар
-
Третия тампон се намира отдолу под колата.Можеш да го видиш само на канал.Относно това, че има 0.5 см. разстояние...какво да ти кажа въпрос на желание и преценка.Аз карах така 1.5 год Смених го ей така от кеф.Никога не ми беше правил проблеми.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:Третия тампон се намира отдолу под колата.Можеш да го водош само на канал.Относно това, че има о.5 см. разстояние...какво да ти кажа въпрос на желание и преценка.Аз карах така 1.5 год Смених го ей така от кеф.Никога не ми беше правил проблеми.Пунто 1.1 1994 г.
Коментар
-
Сега като съм със сменени тампони задна пак не влиза понякога.Това е неизбежно при този тип скорости.Това се отстранява много лесно.Просто преди да вкарам задна винаги вкарвам четвърта== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар