Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малка компресия като е студена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малка компресия като е студена

След всичките ремонти и смяна на вал и т.н. сега положението е, че като е студена колата има компресия само 2-3атм на втори цилиндър. Като загрее компресията става 10. Да спомена, че сваляхме главата защото единия клапан на 3-ти цилиндър имаше нагар и се губеше компресия от там. А сега се прецака 2-ри. Ето какво е правено:- сваляне на главата, като болтовете ги отвих обратно на реда в който се завиват, т.е. почвам от крайните- сваляне и препасване на клапани, миене на цялата глава. Клапаните ги проверихме дори без пружини с бензин, нафта и ацетон - не пускат- нова гарнитура на глава, смук. и изп. колектори- нов разпр. вал, кобилици и няколко повдигача - на проблемния сега втори цилиндър повдигачите са нови- завиване на главата на 2кг, после 4кг, после 2 пъти на по 90 градуса - на око- коляновия вал дори го намествахме по белязката на маховика като слагахме ангр. ремъкСега ми казаха, че като се сваляло глава трябвало винаги да се шлайфа. Тя със старата гарнитура дето почти не беше останало нищо правеше компресия, а сега проблем с нова гарнитура. Главата я свалях на напълно изстинал двигател. Не вярвам да се е изкривила от това, все пак не е от локум. Друга идея да понатегна още главата след като покарам малко. Въпроса е колко е това малко. Досега съм карал около 100км градско и около 1 час е работела на място. Нали оправях и парното и не остана време за разходки...Някакви други идеи освен натягане и къде изобщо да търся проблема?
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

при мен беше така но на 2 цилиндъра 1 и 4,сутрин беше отврат,свалих главата,пак припасване на клапани и се опраи ,двг беше прегряван няколко пъти,глава като я свалях и то 2-пъти не съм я носил на шлайф,накрая беше на всеки цилндър по 11 компресия

Коментар

Значи два пъти си препасвал клапани? Има ли някакъв по-сигурен начин да се разбере дали са добре напаснати, а не да сложиш главата и да разбереш, че пак трябват пари за гарнитури?

Коментар

на 100% няма как да стане,иначе сипвам спирт зюа горене и ги "дебна"

Коментар

Само не мога да си обясня защо като загрее се оправя... ако е от клапаните де.

Коментар

Направи сега следния тест: Когато е студена и ти дава ниска компресия, сипи малко масло (30-тина грама) през отвора на свещта в цилиндъра. И тогава пак измери. Ако компресията се нормализира - диагнозата е сегменти.

Коментар

ако са сегменти ще му духа през отдушника на картера,има една тема където съм постнал бутало,та с него ми беше 7-8 компресията,най-вероятно не добре напаснати клапани,а другото е ако си с хидравлични повдигачи да не си ги "изстискал" хубаво

Коментар

Масло сипвах ама не чак 30гр а около 5, а повдигачите ги стисках всички до един, на втори цилиндър дори са нови. Ясно е, че пак ще се отваря глава, само да ми дойде музата

Коментар

То и аз си шлйфах главата на минимума - 0,1 мм. Може и да не е крива - ама за всеки случай. Освен това оставих пълни камерите (с нафта) за 12 часа - 7 клапана ми протекоха.

Коментар

Според специалисти в областта, главата се фрезова (шлифова) при всяко едно сваляне. Причнината е не в общата равнниност на галавата, а свързващите кухините в нея ребра. Те деформират и при нагряване и охлаждане процеса е неконтролируем. Това именно налага фрезоването на главата. Добре е при първото сваляне да се фрезоват и леглата на клапаните и да се проеврят водачите на шийките за луфтове. Това ще гарантира: равномерен натиск на главата към блока през гарнитурата, правилната работа на клапаните и добра компресия в цилиндрите. Естествено всичко това влияе на газо-разпределението. Възможни са компромиси разбира се но изхода от ремонта е трудно предвидим. За съжаление по-голямата инвестиция в ремонта дава по-голяма надеждност след ремонта.
                    Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Май работата отива към смяна на сегменти. Налях масло и се качи на 11атм проблемния цилиндър. Но преди свалянето на главата на същия цилиндър имаше 10атм на студен двигател! Не мога да си обясня как от едно сваляне на глава и никакво местене на коляновия вал докато не се сглоби главата освен две превъртания да смажа цилиндрите с масло ще се скапят сегментите. Баси Фиатите баси чудото! Това наливане на масло 100% гаранция ли е, че е сегменти? Може ли да е уплътнило и гарнитурата? Последно мисля да натегна главата още малко, че за смяна на сегменти ще ми свалят кожата...

Коментар

Сигурно ли е, че проблемния цилиндър е имал 10 атм преди свалянето на главата? По принцип не е възможно за това време да се скапят сегментите.

Коментар

маслото ще уплатни на всякъде

Коментар

Абсолютно съм сигурен, че преди свалянето на главата компресията на студен двигател на 2-ри цилиндър беше 10атм. Сега налях около 20 кубика масло и запалих почти веднага. Може би е трябвало да го чакам да утече малко или маслото дето съм налял е било много. Имам снимки и на главата и на блока. И след 5 мин запалих колата и пак тресеше, т.е. с уж уплътнени сегменти поне първите секунди би трябвало да заработи нормално. То вярно и че свещта е била оплескана. Ако е сегменти на загряла кола ще прави ли 10-11атм изобщто? Вече нямам никакви идеи какво да правя.

Коментар

духа ли много през отдушника на картераако духа или плюе масло,пиши бегали сегментиако не - клапан

Коментар

Working...
                              X