Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло на двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло на двигателя

Здравейте!Имам нова Panda 4x4 Climbing и вчера ходих в Ауто Италия да и сменят маслото. Само че се притеснявам да не и светят маслото. 1. Не и сложиха масло както е по книжка - Selenia 20K 2. Сложиха Castrol TXT което е уж същтото ама беше наливно.Това ме кара да се притеснявам но не знам дали с основание. Моля ако някои има наблюдения по въпроса да сподели - предварително ви благодаря. Иначе обслужването беше добро и сравнително чисто.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Не се притеснявай, това е доста добро масло!http://www.motobul.com/bg/products_c...ичината за това им действие е, че заедно с Мотобул/вносителя на CASTROL за България/ са част от групировката "Куант" или нещо подобно, която внася още Мазда и не знам какво си!Иначе, този кастрол е синтетичен, докато 20К е полусинтетично масло и доста по-евтино.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Нино вземи отворио една масларница най-накрая за да има къде да си сменяме маслата на колите, щото аз колкото пъти отида да си сменям маслото и "масларите" не знаят даже за вискозитета това-онова, а като ги питам за някое масло дето го имат и само казват "добро е, добро е...".Нищо не разбират от масла!
      N.Y. State of Mind

Коментар

Аре, навит съм, ама много зор ще видим с екологиите пусто! Иначе те правя съдружник!

Коментар

Nino написа:
          Аре, навит съм, ама много зор ще видим с екологиите пусто! Иначе те правя съдружник!
          Немате ядове с екологиите... Отработеното го пращайте насам. Аз ша му видя сметката зимъска.
          Настоящата - Ford Focus ST
          Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
          Франкенщайн - R.I.P.
          Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Korun написа:
            Немате ядове с екологиите... Отработеното го пращайте насам. Аз ша му видя сметката зимъска.
            Гориш ли го? Щото имам един първи братовчед от Пловдив, дето го горя в двигателя на един "HILUX" D-4D, но лекичко му се наложи да направи мъничък основен ремонт за 5000-6000лв. Ако е за отопление става!

Коментар

Nino написа:
              Korun написа:
              Гориш ли го? Щото имам един първи братовчед от Пловдив, дето го горя в двигателя на един "HILUX" D-4D, но лекичко му се наложи да направи мъничък основен ремонт за 5000-6000лв. Ако е за отопление става!
              За отопление естествено.На гемията обслужвах едно инсинераторче (размерите са му като на два 80 литрови бойлера), дето за 24 часа отнася около 1200 литра масло. Та съм намислил да спретна една такава установка, само време да ми остане.
              Франкенщайн - R.I.P.

Коментар

Моят юнак,от доста време /60-65000км/ кара с отработено олио дизелово Рено 5...изкупува го по 20-25 ст/л от разни ресторанти.То не става ли за отопление?

Коментар

Би трябвало да стане. Ама за да поддържа пламък и да не гасне, ще иска бая подгрев. А тогава махалата ще замирише на цаца с пържени катрофи. В интерес на истината аз и масло с вода съм горил, ама още не съм разработил напълно състемата за горена само на вода.
                  Франкенщайн - R.I.P.

Коментар

Ха-ха да бе! Днес мина през работата ми... заминаваше за Варна и осмърде орталъка!!! Но колата определено се държи по-добре, по-меко работи и май има пъргавина повече.Да, той има подгряващо устройство.Зимата пали на нафта и после превключва на олио

Коментар

Nino написа:
                      Ха-ха да бе! Днес мина през работата ми... заминаваше за Варна и осмърде орталъка!!! Но колата определено се държи по-добре, по-меко работи и май има пъргавина повече.Да, той има подгряващо устройство.Зимата пали на нафта и после превключва на олио
                      То това като някаква дизелова алтернатива на газова уредба бре!!! А иначе ей така изглеждаше инсинераторчето....Голема фурия
                      Франкенщайн - R.I.P.

Коментар

Да, само, че е голяма и много черна хамалогия това със снабдяването, прецеждането и зареждането.Но така е, който иска да кара без пари....!

Коментар

Working...
                        X