Колеги, доста търсих но не намерих точен отговор на въпроса, който ме късае. Става въпрос за това, че искам да си сменя таблото с такова с оборотомер (аналогово). Та въпроса ми е трябва ли да се прави допълнително нещо или не. Питам защото при Опел и VW има заменяемост пълна-демек махаш си старото табло без оборотомер, поставяш новото с такова, свързваш куплунзите и си готов без допълнителни процедури.Моето табло е това от снимката, а колата е тази от подписа.И евентуално ако става с какво табло да го подменя, от 1.4 или 1.6?Благодаря за отговорите предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подмяна на километраж
Collapse
X
-
pugsy написа:става!буксите са един и същи,единствено може да не ти тръгне оборотомера но се съмнявам,ако не тръгне дърпаш още 1 кабелче от бобината и си пичза голфа много се бъркаш ,по скапани табла от тях няма
Коментар
-
pugsy написа:стига да не е дизелово иначе пиновете не си ги спомян,като стигнеш до монташ може да махнем мойто и да видим къде седи оборотомера,ама се съмнявам,че няма да имаш кабел за него
Коментар
-
Таблата вървят по 100-150 лв. аналоговите и около 200 лв. дигиталните. Не съм съвсем сигурен, че оборотомера ще ти тръгне само с кабел от бобината. Не е невъзможно (аз навремето сам си правих оборотомер за шкодичката и си работеше перфектно), но с тоя DigiPlex модул...доколкото знам километража и оборотомера се управляват от него. Нека някой по запознат да каже. Засега не бързай да купуваш.
Коментар
-
И аз като сменял вече 3 табла да се влкюча, значи всичко ще си работи при каквото и да е бензиново табло, кабелчето което ти каза колегата се връзва към някои от кафявите изводи на бобината, т.е. някой от средните два и след това не се занимаваи да го вкл. в отделна букса защото тази букса ти я нямаш по принцип(клакто и аз). Взимаш една кабелна обувка и директно на най десния болт на оборотомера я завиваш..Rokambol написа:Таблата вървят по 100-150 лв. аналоговите и около 200 лв. дигиталните. Не съм съвсем сигурен, че оборотомера ще ти тръгне само с кабел от бобината. Не е невъзможно (аз навремето сам си правих оборотомер за шкодичката и си работеше перфектно), но с тоя DigiPlex модул...доколкото знам километража и оборотомера се управляват от него. Нека някой по запознат да каже. Засега не бързай да купуваш.
Коментар
-
100-200лв :D това да не са коли 2000г и нагорепреди имах едно от седичи и го продадох за 60лв майа обикновенното с оборотомера го дадох за 40лвняма значение каква е запалителната уредба сигнала се взима от бобината както написа колегат,иначе кабела се връзва прилоично на буксата,абе намери табло и ще ти покажа как става работата цивилизовано
Коментар
-
pugsy написа:100-200лв :D това да не са коли 2000г и нагорепреди имах едно от седичи и го продадох за 60лв майа обикновенното с оборотомера го дадох за 40лвняма значение каква е запалителната уредба сигнала се взима от бобината както написа колегат,иначе кабела се връзва прилоично на буксата,абе намери табло и ще ти покажа как става работата цивилизовано
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар