Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Както се знае, през юни се очаква новият 1,4 Turbo MultiAir двигател.Появиха се част от техническите данни на агрегата:Максимална мощност - 140 HPМаксимален вътртящ момент - 230 NmМаксимална скорост 204 km/hВредни емисии СО2 - 132 g/kmТегло - 1250 kg (идентично със 1,4 T-Jet 150)А ето и най-впечатляващата част, а именно разхода на гориво:- градски 7,3 l/100km- извънградски 4,8 l/100km- смесен 5,7 l/100kmЗа сравнение това са данни идентични с тези на дизеловия 1,9 M-Jet 16V...за съжаление все още няма данни за ускорението
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Искам да се поправя:Вчера написах,че новото Браво1.4 120кс. е 180кг по-тежко от Брава 1.4-извинявайте,ама съм в грешка :D - разликата е 220кг,ако за колегата Yavor има значение.За багажника са го написали по нагоре кой и с колко е по голям :D :D :D Всеки сам може да провери и сравни параметрите на двете коли,ако познава цифрите,и да се увери коя кола е по-дълга,по-широка,по-високаи с по-дълга база от 6см. :D А ,че вътре в новото Враво е по-тясно и отпред и отзад спор няма,но то е заради дабелите врати и гредите в тях и 5-те звезди за сигурност.Това ме подсеща да попитам колегата Yavor знае ли колко звезди има Бравата И ако на някой му е тясно в кола със спортно излъчване/а те всички са тесни/си взима миниван или джип. :D И последно за уплътненията на вратите които след 7-8 год.щели да се износят и да свисти вятъра:аз лично няма да чакам толкова и след 5-6 год. ,живот и здраве смятам да карам някой нов модел,естествено пак FIAT. :D :D :D

Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
      Brava1.4SX

Коментар

Колега, любовта към марката е едно, а сектантството и заслепението - съвсем друго.ТИ не знаеш, но другите колеги - да, аз от над 10 години карам само ФИАТ - Уно, Крома, Типо, Брава, Пунто 1 и 2 - така че съм последния човек към когото можеш да се отнасяш с този тон. Всичко което искам да кажа е че някак си очаквах повече от Бравото.Е, то е същото както се чудехме защо На чисто ново Санта Фе таблото му скърца при -10 градуса навън и +25 вътре. Оказа се че скърцат 60те хиляди лева разлика между него и някое Инфинити или Х5 или Q7. За съжаление става дума все за служебни коли, ама имам доста десетки хиляди на тях.Апропо, да не забравя да се изтъкна още малко - виж кога и кой номер ми е регистрацията в този форум, преди да ми говориш за любима марка....
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега,ти просто написа 5-6 лъжи и затова си губя времето да ти отговарям.ТИ ИЗЛЪГА ЗА:ФЕЙСЛИФТА,БАГАЖНИКА,ВОЗИЯТА,ШУМА,ОКАЧВАНЕТО,ТЕГ ЛОТО,СКОРОСТИТЕ.Пожелавам ти да караш тази кола която отговаря на твоите очаквания.

Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
          Brava1.4SX

Коментар

yuliyancho написа:
            Колега,ти просто написа 5-6 лъжи и затова си губя времето да ти отговарям.ТИ ИЗЛЪГА ЗА:ФЕЙСЛИФТА,БАГАЖНИКА,ВОЗИЯТА,ШУМА,ОКАЧВАНЕТО,ТЕГ ЛОТО,СКОРОСТИТЕ.Пожелавам ти да караш тази кола която отговаря на твоите очаквания.
            Доста си силен в изказванията си.ИЗЛЪГАХ за файслифта, или може би съм се заблудил, а?Все пак не съм такъв ’специалист’ по Браво за какъвто явно се имаш ти конкретно.Багажника явно е същия като на Брава зашото тия 20литра се губят по гънките - не ми се стори особено огромен - това което ми направи добро впечатление е нормалната резервна гума, а не ’патерица’.А ти както си я подкарал след малко ще ме обвиниш, че не съм ходил на тест драйв. а съм го родил в мокрите си сънища и щото гроздето е кисело затова ’плюя’...Стоя зад думите си и единственото, за което мога да призная, че съм объркал, е фейслифта - всичко останало го споделям като впечатление с приятели - ние просто си говорим, а не се тръшкаме като малки деца. Ако ти си взел импулсивно решение да си купиш Браво и сега жена ти ти опява, не се опитвай да убедиш нас - или поне мен - хората милеещи точно за тази марка, колко вярно решение си взел.Айде да не си мерим пълните членове, моля те, няма смисъл сега да започваме да си доказваме колко сме умни и начетени. И ти да ми обясняваш ’че като си купя такава кола НОВА, като теб, имам право да ръся мозък’ - всеки мери със своя аршин - аз пък може да си харча парите за други неша - например да поркам по кръчмите...?!?!

Коментар

yuliyancho написа:
              Спокойно бе, човек...Тук не си говорим така

Коментар

и такапредлагам да приключим със спора...по темата за самата колапреди време имаше мнение, че автомобилът не е изработен особено качествено - ставаше въпрос за ръжда по елементите под арматурното табловидях Браво, с махнат волан и централна конзоламного добре се виждаха споменатите елемнетилъщяха, все едно че сега автомобилът излиза от заводастава въпрос за кола на 2 години и 40 000 км

Коментар

Сев, аз не съм коментирал такива неща.

Коментар

Да обобщим - колата си е супер за парите. Относно сравнението със старите поколения - малко е рано да се прави, но до момента новото Браво се очертава много качествено, поне ако съдим по разните тестове след 100,000 км и т.н.Откъм размери изобщо не е коректно да се коментира и сравнява. Всички модели на всички марки постоянно се променят в размерите си - някои стават по-големи, други стават по-малки...Някои си сменят даже класовете. Това си е решение на компанията, не може да се сочи като недостатък. Ако искаш размера на Брава - взимаш си Линея и те така...

Коментар

Yavor написа:
                      Сев, аз не съм коментирал такива неща.
                      не нене ставаше въпрос за теб :D това за ръждата беше доста назад в темата

Коментар

A как са вибрациите при JTD на празен ход ? Имам предвид в купето ?Че останах като изумен в един сравнително нов Пасат. В смисъл гадничко си вибрираше за нова кола.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          A как са вибрациите при JTD на празен ход ? Имам предвид в купето ?
                          Такива не съществуват. При никакви условия.
                          Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                          Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                          Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                          Ex: Brava 1.6 1997
                          Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Този Пасат ще да е бил помпа-дюза вероятно!
                            F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                              Този Пасат ще да е бил помпа-дюза вероятно!
                              Няма какво друго да е бил - те хеле миналата година съобщиха че ще минат на комън рейл, ама още май монтират TDI мотори.НЕ съм Пасатолюбец, ама имаме един служебен Пасат 4 1,9ТДИ, 110 коня - да шумничък е ама много върви, освен това малко гори. Миналия месец имам 2000км на него - само аз съм го карал, и то здраво - над 6/100 не можах да дигна - вярно - 90% дълъг път, ама със все включен климатик. То Пунтото ми дето е половин то н по-леко гори толкова при такова каране, ако не и повече. Може да е всичко, ама предизвиква уважението ми.

Коментар

Yavor написа:
                                Може да е всичко, ама предизвиква уважението ми.
                                Да, страхотен е ако си на 60 и ти трябва кола за ходене до село А да, и трябва да си пълен естетичен инвалид

Коментар

Working...
                                X