Хора, положението със свирещите спирачки е нетърпимо вече, давайте акъл Само на 5-6к км са, не ми се сменят накладки толкова скоро, давайте идеи...Поръчал съм един спрей за смазване на самия механизъм отзад на накладките, но не вярвам да свири оттам, свирят си накладките върху дисковете...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
lyubohar написа:Хора, положението със свирещите спирачки е нетърпимо вече, давайте акъл Само на 5-6к км са, не ми се сменят накладки толкова скоро, давайте идеи...Поръчал съм един спрей за смазване на самия механизъм отзад на накладките, но не вярвам да свири оттам, свирят си накладките върху дисковете...Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
lyubohar написа:Хора, положението със свирещите спирачки е нетърпимо вече, давайте акъл Само на 5-6к км са, не ми се сменят накладки толкова скоро, давайте идеи...Поръчал съм един спрей за смазване на самия механизъм отзад на накладките, но не вярвам да свири оттам, свирят си накладките върху дисковете...
Коментар
-
.
...petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
lyubohar написа:Полезно, като гледам към смяна на дискове се очертават нещата Дисковете имат ръб в централната част и по периферията....Макар че съм доста изненадан дисковете да изкарат само колкото накладките, няма и 40к км...Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Един стар ладажийски трик. Когато скърцат накладките се прави един прорез на феродото, с широчина 5-6мм и дълбочина 3-4 преди стоманената планка на накладката. Навремето имаше едни накладки, които свиреха като цигулки и след този прорез утихваха. Някои накладки имат тоя прорез някои нямат, и ако си от втория случай, направи прореза, най-лесно става с малък ъглошлайф.Прикачени файлове
Коментар
-
lyubohar написа:Хора, положението със свирещите спирачки е нетърпимо вече, давайте акъл Само на 5-6к км са, не ми се сменят накладки толкова скоро, давайте идеи...Поръчал съм един спрей за смазване на самия механизъм отзад на накладките, но не вярвам да свири оттам, свирят си накладките върху дисковете...Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Като свалиш накладката и ще видиш от къде е търкала за да свири, провери и самия супорт да не е заял и блокирал. Има ли направени нарези по накладката и монтирана ли е с предписаната смазка на закрепващия механизъм. Влошено спиране има ли ? Втърдяване на спирачката?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
първо за газта - моята е с BRC Plug&Drive, с връзка по OBDпо едно време си мислех че прави проблеми, но не е таказа спирачките на Любо: твоите оригинални накладки бяха Бош ако не се лъжа и като ги смени имаха още доста хлябспоред мен свиренето/скърцането не е от самото триене, а просто се получава резонанс т.е. не е свързано с износване или калпави дискове/накладки
Коментар
-
lyubohar написа:Полезно, като гледам към смяна на дискове се очертават нещата Дисковете имат ръб в централната част и по периферията....Макар че съм доста изненадан дисковете да изкарат само колкото накладките, няма и 40к км...FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
lyubohar написа:Мерси на всички, ще ида някъде да ги разглобим и ще пробвам това с нарезите.@Flow - какво имаш предвид под 4 мм, от диска до ръба ли? Аз ги мерих моите с микрометър и показва 24,5 мм, което е все още в рамките на заводското отклонение - минимум 24 мм.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Това е FIAT все пак, ако не ти създава главоболия с дребни грижи трябва да погледнеш да не са ти продали менте :DOfftopic: Намерих си оригинална къса антена от UK за 30-на лева, ако някой си държи колата в гараж знае какво имам предвид После ще пусна линк ако някой се интересува, тук го нямам сега...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар