Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Опит с газифицирането нямам, но и аз от няколко дни имам абсолютно същата колица,само че с газово. Газовото е поставено от дилъра преди въвеждането на автомобила в експлоатация. Предполагам ще ти е интересно да видиш снимки на разположението, но ще имам такава възможност чак в края на седмицата.За разхода все още нямам лични впечатления, но преди да го купя проучих как стоят нещата при този модел. За сведение - по голямата част от тези машини дават 8,7 на 100 газ, комбиниран разход, но не става дума за България.За ремъците - при мен е фиксирано вече сервизното посещение на 114 000 хиляди. Предполагам, че е фиксирано на толкова, защото съвпада с смяна на масла.Все още ми е твърде далече, и не съм се интересувал каква брадва са ми наточили в сервиза. Отделно, че е твърде вероятно да си ги сменя в България, а и до тогава може и да съм сменил колата.За накладки и дискове имам някакви идеи, но не живея в Бг и едва ли ще са ти от полза.

Коментар

Недей да разваляш колата с тези газови :D Тази кола с турбо не е за градско,а за извън градско :D

Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
      Brava1.4SX

Коментар

yuliyancho написа:
        Недей да разваляш колата с тези газови :D Тази кола с турбо не е за градско,а за извън градско :D
        Това за газифицирането не е решено или нещо спешно.Просто събирам мнения и впечатления.Виж за това , че Бравото е за извънградско нещо не съм много съгласен.Имам и 159-ка , която карам вече 4 години и сравнението с Фиатчето за такъв тип пътуване не е в негова полза според мен, освен ако не обичаш да караш лежерно и спокойно.Градското му е силата , по-леко , по-маневрено, пъргаво и тихо.А , още един въпрос:как решавате проблема с регулирането на фаровете на късите светлини, че моите бият ниско долу и нито ел.регулировките , нито ръчното въртене отзад с шестограма успя да ги вдигне достатъчно?

Коментар

alfageorgi написа:
          Ако някой има личен опит с газифициране на точно този мотор ще съм благодарен да сподели -модел на газовия инжекцион
          Diego G3+ OBD adapterZavoli zeta NHanaЕй тия трите нещица работят отлично с въпросния двигател.Диегото има TUV в Дойчланд и покрива Евро5
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Diego G3+ OBD adapterZavoli zeta NHanaЕй тия трите нещица работят отлично с въпросния двигател.Диегото има TUV в Дойчланд и покрива Евро5[/quote]Изключителен съвет - послушай го!

Коментар

Изключителен съвет - послушай го![/quote]Благодаря за информацията!!! Малко нахално , но ако може да ми кажете и какви пари е горе долу и къде може да го сложат цена нямате.Аз съм от Плевен и тук много монтират Фобос , някой техен модел може ли да препоръчате?Питам защото според мен поддръжката и сигурния , квалифициран и точен сервиз е също важен за ГИ , а не ми се ходи на 200км. за смяна на филтър или промяна на настройките.Е , ако няма избор просто ще ви послушам защото опита е важен , а експерименти не ми се правят.

Коментар

Щом си от Плевен и искаш добър монтаж в града или близко около него този вариант почти отпада. В форума на Ситроен има един от Плевен с ник-нейм -"EMO-Xantia", който се изказва по газифицирането на новите мотори и ако искаш се свържи с него и обменете инфо.

Коментар

странен шум вибрация

Здравейте колеги , О т няколко дни чувам странно паразитно бръмчене от към моторния отсек, като вибриране на откачена кора или нещо подобно.Интересното е , че се появява от време на време по често като е студена и след време изчезва но не знам кога .Прегледах за откачени неща кори малки елементи върху и под торпедото и коша на двигартеля , няма нищо.Случайно един познат автомонтьорче , се заслуша и ми вика я включи климатика и звука се усили.Отсече веднага лагер на климатик което до колкото четох е всъщност лагер на шайбата на компресора .След един два дена пак пробвах , като се чуваше звука включвам климатгика и шума изчезва, като забравих да кажа че тази паразитна вибрация изчезва винаги като подам газ.Смятате ли че е най логично това да е проблема ми е питането и какво според вас може да е , имайте предвид че звука не е скърцащ нито като на приплъзване на пистов ремък.
                  Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
                  Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Re: странен шум вибрация

asus написа:
                    Здравейте колеги , О т няколко дни чувам странно паразитно бръмчене от към моторния отсек, като вибриране на откачена кора или нещо подобно.Интересното е , че се появява от време на време по често като е студена и след време изчезва но не знам кога .Прегледах за откачени неща кори малки елементи върху и под торпедото и коша на двигартеля , няма нищо.Случайно един познат автомонтьорче , се заслуша и ми вика я включи климатика и звука се усили.Отсече веднага лагер на климатик което до колкото четох е всъщност лагер на шайбата на компресора .След един два дена пак пробвах , като се чуваше звука включвам климатгика и шума изчезва, като забравих да кажа че тази паразитна вибрация изчезва винаги като подам газ.Смятате ли че е най логично това да е проблема ми е питането и какво според вас може да е , имайте предвид че звука не е скърцащ нито като на приплъзване на пистов ремък.
                    Не е задължително да е лагера на компресора,може да е обтяжна ролка или демферна шайба,щом изчезва като подадеш газ,според мен не е лагер.
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                    Ventura garage

Коментар

Според сайта на фобос, фобос 1 за 1120 лева би трябвало да свърши работа. За съжаление нямам впечетления за такава система.На Ситроена монтирахме ноември месец Стаг 300 премиум- 1550 лева, ситроена е С4 и е Евро 4. За сега вече 8500 км няма проблеми.На дълго без клима пада разхода под 7 , колата е 1,4 88 кончета.
                      Play Golf ,but not drive golf!!!
                      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Erdinger Weiß написа:
                        ............. Отделно, че е твърде вероятно да си ги сменя в България, а и до тогава може и да съм сменил колата.
                        Реализирането на първата част на изречението не ми харесва. Щом не си в България, направи го навън, ако ще е в България направи го в София. Втората част, по я приемам Имам някакъв проблем в спирачната система и вече месец се мотая из Бургас. Не искат да се занимават с Браво-то, спирачната течност ги е страх да сменят, забележете в ---> Ауто Италия.Колеги, насочете ме към сервиз в София, на който мога да разчитам.
                        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Е , това е фиатчето .Снимките не са много качествени , но вс

Е , това е фиатчето .Снимките не са много качествени , но все пак се вижда.
                          Прикачени файлове

Коментар

Не мога да разбера защо всички наричат Бравото "фиатче" :D Толкова малко ли изглежда наистина, за мен си е нормален хеч-бек, но и моите познати все "фиатчето", та "фиатчето" Супер е иначе, сложи оригиналните 18-ки и ще заспи

Коментар

lyubohar написа:
                              Не мога да разбера защо всички наричат Бравото "фиатче" :D Толкова малко ли изглежда наистина, за мен си е нормален хеч-бек, но и моите познати все "фиатчето", та "фиатчето" Супер е иначе, сложи оригиналните 18-ки и ще заспи
                              Изобщо не е малко , даже има някои плюсове пред алфата за стоящите на задните седалки, което и мен лично ме учуди!!!Вътрешното пространство особено над главите е по-голямо , а и позицията на седене /не толкова ниско /е по-удобна за каране в градски условия с често слизане , качване, тръгване и т.н.Обзорът напред е по-лесен предвид късия преден капак, а за отзад още не мога да свикна с габаритите и спирам доста далече , като го няма седановия багажник.Със сигуност колата е по-маневрена , лека и повратлива от 159-та и чудесна за градско.Тоя сити режим изобщо не го включвам , даже и без него волана ми е неестествено лек и супер чувствителен.Интериорът , като материали и сглобка е направо супер и може да засрами далеч по-скъпи коли.С две думи :изключително доволен.За 18-ки си мисля , че ще са му прекалени , поне на моят мотор, ще стане муден на старт и прекалено твърд като окачване.Сега си е с фабричните 16-ки , нови гуми , още един комплект гуми 16-ки зимни и не ми се дават пари за други джанти.Все пак си и имам и Алфа.

Коментар

alfageorgi написа:
                                lyubohar написа:
                                Изобщо не е малко , даже има някои плюсове пред алфата за стоящите на задните седалки, което и мен лично ме учуди!!!Вътрешното пространство особено над главите е по-голямо , а и позицията на седене /не толкова ниско /е по-удобна за каране в градски условия с често слизане , качване, тръгване и т.н.Обзорът напред е по-лесен предвид късия преден капак, а за отзад още не мога да свикна с габаритите и спирам доста далече , като го няма седановия багажник.Със сигуност колата е по-маневрена , лека и повратлива от 159-та и чудесна за градско.Тоя сити режим изобщо не го включвам , даже и без него волана ми е неестествено лек и супер чувствителен.Интериорът , като материали и сглобка е направо супер и може да засрами далеч по-скъпи коли.С две думи :изключително доволен.За 18-ки си мисля , че ще са му прекалени , поне на моят мотор, ще стане муден на старт и прекалено твърд като окачване.Сега си е с фабричните 16-ки , нови гуми , още един комплект гуми 16-ки зимни и не ми се дават пари за други джанти.Все пак си и имам и Алфа.
                                Казах ти аз,че ще останеш доволен,Бравото е супер машинка...............
                                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                                Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                                Ventura garage

Коментар

Working...
                                X