bravo_2626 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
има ли разлика в шума и в дебита на въздуха?според мен 1 година му идва множко на този филтър...не съм я чистил, не знам какъв ще е ефектав АИ предлагат нещо доста ефикасно - http://www.youtube.com/watch?v=cpBG2ZYLd6E
Коментар
-
Днес направих втората смяна на масло и филтрите (18500 км, около 13 месеца след последната смяна). Ето и равносметката:- Масло Aral SuperTronic 0W-40 (от ebay), цена 53 лв. - филтър климатик, карбонов (от Александър Ауто) - цена 24 лв. с ДДС- въздушен филтър (от Ауто Италия) - цена 17 лв. с ДДС- маслен филтър (от Ауто Италия) - цена 19 лв. с ДДС- проверка на колата, включително компютърна - 8 лв. (лично ги видях докато правят диагностиката, после ми казаха, че колата ми била в "безупречно състояние"- труд (смяна масло и филтри, без филтъра на климатика, който си смених сам) - 47 леваТоталът е 168 лева, като това включва отстъпка за части (10%) и труд (20%). Очаквах да се вместя в 150, но се оказа, че цените, които ми казаха от АИ първоначално, са били без ДДС; та оттам идват 20-те лева разлика. Както виждате, всъщност резервните части в АИ са доста евтини, даже по-евтини от повечето други магазини и сервизи, но за труд взимат много...В сравнение с миналата година, когато всичко направих в АИ, спестих точно 70 лева. Догодина - повече
. В книжката си имам печат от АИ за обслужване на колата. А в багажника са ми оставили празните туби от маслото и кутиите на частите, които са сложили.Още нямам особени впечатления от маслото, колата върви както преди, няма разлика в шум/вибрации или каквото и да е.
Коментар
-
Филтрите наистина са евтини, тези цени с ДДС, които си посочил нали?Но за работа 47лв. с отстъпка е много в сравнение с други места. Така и така за смяна няма там да ходя, интересуват ме само цените на филтрите.Преди малко се върнах от Банско. Покарах я на хубав междуградски път. Разхода средния по комп Б стана 8.0л. Нямах никакви проблеми с изпреварвания и поддържане на скорост, даже карах доста спокойно. Не се уморих въобще от пътя, но като влезнах в София беше ад. Първо че е неделя но уви попаднах на задръстване, 2ро веднага почнах с лупингите между дупките.Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
моите стопове са екстра, дъжд, сняг, миене - няма потенеобаче има нещо другослед като смениха държачите , свалих стоповетеи ги иставих една вечер във вкъщи отворени, за да се изпари влагата...просто в тях сега има влага и след като са толкова плътни няма къде да излезеедин път изсъхнат ли напълно няма да имаш проблем
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар