Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо да е без активен въглен този в АИ?Иначе ти откъде взе поленовия и въздушния?

Коментар

ами не знам, но е такъввъздушния го взех от AXM, а поленовия от Евро 07...твоя въздушен в АИ е на добра цена
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Сев прав си, наистина за филтри дали ще е оригинален или не едва ли е от значение. Аз гледах по ниски цени горе долу да се ориентираме..http://drive.bg/index.php?ModelId=23...th=10341_10446 Това е филтъра за купето и 2та са с активен въглен. http://drive.bg/index.php?ModelId=23...th=10105_10359 Маслен филтър-15лв.Любо все пак си взел philipsa a, според мен ще останеш доволен, по бели габаритни безцокълни крушки май няма. Е няма да са като ЛЕД ама важното е да не ти прави разлика Кики - ще взимам K&N като имам пари, аз имам време до обслужването и сигурно ще го взема дотогава. Цената му е бая, 160-170лв. ли беше от Импас вносителя за БГ.
        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

ха, Евро 07 било фирма, аз реших, че е някакъв стандарт за филтри 10х, ще взема един поленов тогава, за да спестя 20 кинта, останалото от АИ...

Коментар

в каталога ако го няма - да търсят за Стилофилтъра и оригиналния номер са еднакви46723435 - обикновен46723616 - с въглен

Коментар

Nocturne) написа:
              Кики - ще взимам K&N като имам пари, аз имам време до обслужването и сигурно ще го взема дотогава. Цената му е бая, 160-170лв. ли беше от Импас вносителя за БГ.
              То има и някакви induction kit-ове, които не знам какво още включват освен самия филтър...Сигурно тръби някакви, знам ли. Има много теми в британския форум, ама не съм задълбавал...

Коментар

lyubohar написа:
                Nocturne) написа:
                Кики - ще взимам K&N като имам пари, аз имам време до обслужването и сигурно ще го взема дотогава. Цената му е бая, 160-170лв. ли беше от Импас вносителя за БГ.
                То има и някакви induction kit-ове, които не знам какво още включват освен самия филтър...Сигурно тръби някакви, знам ли. Има много теми в британския форум, ама не съм задълбавал...
                това вече е друго нещоа и трябва да се сложи на място, откъдето да дърпа студен въздух

Коментар

lyubohar написа:
                  Nocturne) написа:
                  Тва е по принцип е най-смисленото нещо, доколкото знам тези китове вършат работа, ефекта е много по силен, но не ми се правят подобни неща на нова кола. Ако беше някое E30 или Е36 да, ама на тази красавица не мисля да се впускам в излишен ’’тунинг’’. Искам всичко което правя да е безболезнено за колата и да е свързано само с олекотяване, intake и outtake (потока въздух който влиза и излиза от колата). Без пипане по двигателя

Коментар

За какво толкова я пазиш, да я продадеш и да й вземеш 20 бона ли? Това да не е някое Ауди Тоя кит си е само интейк за мен, няма никакво пипане по двигателя...може да има модификации само покрай монтажа, но то това го има и ксенон ако слагаш, аз такива минимални (и скрити) модификации съм склонен да направя...

Коментар

Кики вероятно има предвид "K&N Replacement Filter " , който е с формата на оригиналния и се слага в кутията , а не конус с една камара тръби и колена покрай него :D За по-новите коли си е много удачен избор един риплейсмънт , защото е достатъчно добре изчислен въздуха до кутията . Виж при Е30-ката не е така и слагат конуси и ги извеждат , където може да дишат най-студен въздух :D Мнения за филтрите на K&N може да прочетете из нета , има достатъчно информация . Обикновенно вървят с кит за почистване и омасляване след това или може да се закупи отделно . Ако е добра цената , не виждам нищо лошо който има възможност да си сложи . След това си го перете на колкото искате . Прилагам снимки : http://www.ruderacing.co.uk/Panel_Fi...duct_info.html http://www.ruderacing.co.uk/p71000/K...ct_info.htmlА "оригиналните" филтри в АИ надали имат щампа ФИАТ или се лъжа ? :D :D :D
                      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

имат си щампа теи кутиите са Ricambi Originali...но някои от цените са много пресилени

Коментар

Момчета, бъркате двата модела филтри....Панелния филтър (90лв.) се монтира във въздушната кутия на мястото на оригиналния.Всмукателните комплекти (150лв.) са малко по-различни - при тях се премахва филтърната кутия и филтъра е открит, а към него се насочва въздушен поток посредством допълнителен въздуховод (мойта кола е така)

Коментар

Ще мина днес през Euro 07 за поленов, те са ми съседи и без това И ще го сменя сам щом е лесно...Въздушен и маслен - от АИ. Така всичко ще се върже около 120 кинта, което е наполовина от 240-те миналата година Иначе днес голям чат в тая тема, голямо нещо...

Коментар

Kuku написа:
                              Момчета, бъркате двата модела филтри....Панелния филтър (90лв.) се монтира във въздушната кутия на мястото на оригиналния.Всмукателните комплекти (150лв.) са малко по-различни - при тях се премахва филтърната кутия и филтъра е открит, а към него се насочва въздушен поток посредством допълнителен въздуховод (мойта кола е така)
                              Не ги бъркаме, точно двата вида решения обсъждаме

Коментар

Да де, то не е по двигателя, но се прави някаква модификация на двигателния отсег, кутията сигурно се маха цялата и вече е без панелен филтър което значи ще шуми ’’яко’’ понеже е външен и конусовиден. Абе де да знам, сега гадая, не знам какви са точно китовете. Аз не съм склонен на такива модификации и знам че колкото по малко се пипа по добре, от много ’’майстори’’ се получава ефекта едно ти направят друго развалят.Заради същата причина не искам и ксенон, не ща баласти. Има и premimum xenon na Луксима който с много малки такива, само него бих взел, той е 230лв и изглежда доста добре изпипан.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X