Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ОригиналдЪ!

Коментар

аз няма да поръчвам нищо :D но бих избрал заводскатаза всеки случай трябва да се разпитат и застрахователите, макар че тази аларма я искат само за този дето духа
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Малко ново инфо...Преди малко пак бях в АИ и дилърът беше категоричен - застрахователите няма да приемат оригиналната аларма и ще искат да се монтира нова - втора. Обясних му, че според инфото в нета си има всичко и искам нея, и той ми каза: "няма проблем, но да знаеш, че няма да я приемат". При това положение реших да не рискувам.Освен това слагането на аларма не е кой знае каква философия. 60-70% от колите на улицата са с допълнително монтирани аларми (включително и моята). Все за толкова аларми трябва да са се научили. Според дилъра на всички нови Фиати се слага тук алармата - въпросната Gemini.Относно Emotion - моя грешка. Има си, просто на някои ценови я няма...Странно. Може да решават по външния вид на потенциалния клиент с какво да го зарибяват и аз да съм им се видял като за Sport Но в моята ценова няма Emotion (явно да не си мисля глупости )

Коментар

На 500 ми сложиха Гемини, но понякога задния капак остава отворен (удариш по силно шофйорската врата и багажната от въздуха се отвори незабележимо) и алармата не всеки път ме предупреждава за отворен датчик! Предполагам, че АИ ползва оригиналните датчиците/ключовете на Фиата.
          F31 BMW 320d

Коментар

Тая мистерия много ме заинтригува, така да са против оригиналната. Това за застрахователите ми се струва измислено, след като самите дилъри казват, че не знаят нищо за тая аларма (и според тях "май била без сирена") защо са толкова убедени, че застрахователите не я признават? Съмнявам се на застрахователите много да им пука - не знам аларма някога да е спряла крадец??? Та те алармите си пищят непрестанно по улиците, отдавна никой не им обръща внимание, повечето хора не биха познали даже дали тяхната кола пищи. В Стило-то имаше такава хватка, че ако като се запали колата не е запалена с оригиналния ключ с фиат коуд двигателя сам се изгася след малко. Също така имаше и механично заключване , което само с фиат коуд се активира/дезактивира , така че вратата не се отваря с шперц, че дори и ако си влезнал през прозореца отвътре пак не се отваря с дръжките. Предполагам , че тези две неща ги има и на Бравото и на всички други фиатки в момента, а те са далеч по-смислени от аларма. Да не говорим, че самите застрахователи много добре знаят, че се крадат почти само немски коли, защото в Албания и Македония друго не купуват Така че друга е причината АИ да са така настойчиви. Едва ли е за пари - та колко пари толкова са това? Може би са купили навремето много аларми накуп и искат да ги пробутат :D
            Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Възможно е да е така, ако разбереш нещо - свирни плз. Лично на мен не ми се занимава да се разправям за това.

Коментар

и на мен ми е много интересно, ще разплетем загадката :D тъпо е да има опция за фабрична аларма, работеща с бутоните на сгъваемия ключ (освен и това Gemini да може да работи така, което е вероятно)а нашите момци да разправят разни истории...сега четох из нетатова не е първия случай на непризнаване на фабрична алармаявно има някакви нашенски тънкости

Коментар

Все повече си мисля че моята аларма не е Gemini. Първо няма никакви следи от интервенция по колата, което не е за вярване ако е слагана в България, всички функции се командват от бутоните на оригиналния ключ, за индикатор на състоянието се използва светодиода вграден в бутона за заключване на таблото. Отделно изтеглих менюала на Gemini Fleet - нищо общо с функциите на моята аларма, за разлика от книжлето което ми дадоха от Ауто Италия - всичко написано там работи, а книжлето е за алрама LOGIC CAN... Сайта на Logic потвърждава че заводски вграждат аларми на Браво. Мързи ме да ходя до колата да разгледам сирената и евентуално модула на алрмата, но ще го направя тези дни и ще има яснота.
                  Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                  Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                  Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                  Ex: Brava 1.6 1997
                  Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Е ти толкова ли не помниш дали си дал едни 500 лева за аларма или не?

Коментар

Както написах по-горе платил съм 290 лв. за аларма Gemini Fleet. Това пише във фактурата, какво са сложили тепърва ще разберем.
                      Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                      Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                      Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                      Ex: Brava 1.6 1997
                      Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Сори, много хора се включиха в тая тема и се обърках вече Чакаме с нетърпение да кажеш каква ти е алармата.

Коментар

хаха то верно стана пълна мистерия Според мен и Gemini работи с оригиналния ключ, няма как да ти пробутат отделен контрол Утре ще се обадя на някой застраховател да питам дали ще ми признаят фабричната
                          Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Сега почти всички нови аларми се закачат на CAN и се управляват от оригиналното дистанционно.Не виждам какъв е проблема да е оригиналната аларма щото и тя ще се управлява със същото дистанционно.

Коментар

Bravo 1.4 16V T-Jet Automatic

Здравейте,Мисля да купя Bravo 1.4 16V T-Jet Automatic. Разбрах от дилъра,че скоростната кутия е полуавтоматична тип Dualogic. Искам колата да бъде с автоматик,но се притеснявам от роботизираните кутии. Bravo не се предлага с пълна автоматична кутия. Ще се радвам да ми помогнете с Вашите мнения и съвети,както и впечатленията на тези от Вас, закупили този модел. Типтроникът не е ли по-добра автоматична скоростна кутия от Дуалоджик? Благодаря Ви Предварително!

Коментар

няма хора с такива автомобили тук, лошото е че и АутоИталия нямат такъв тестов автомобили аз съм ги питал за тази кутияобяснението беше че е роботизиранаи по-проста като конструкция от класическия автоматикима ръчен решим - секвенциална кутия, т.е. подредени скорости адаптивна е, т.е. се наглася спрямо стила на шофиранеразходът на гориво е учудващ = ръчна кутия, даже има режим ЕКО който е още по-икономичен...Типтроник е търговско име на Порше (ползва се и от други фирми), много по-сложна, съвършенна и много по-скъпа естествено

Коментар

Working...
                                X