Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

другари, доволни ли сте от поведението на колите на сняг?според мен колата е доста стабилна, може би заради стегнатото окачване, широките гуми и ABS с EBDверсиите с ESP и TC (Emotion и Sport) сигурно са още по-лесни за каране в такива условия
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Днес ходих до Боровец - приказка беше карането. Много съм доволен, особено от гумите. Един-два пъти влязох доста бързо в завой, но колата не мръдна.

Коментар

И аз петък направих първото си истинско зимно шофиране с новото Браво. В София още не беше почистено, но нямах никакви проблеми. Извън града по не особено добре обработен път също се държа много добре. И от гумите съм много доволен- Good Year UltraGrip 7+.
        Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

вчера заредих до горе1600 км, грешка на бордкомпютъра - 0.25 литра на 100 км

Коментар

Sev написа:
            при всички вносители са такива условиятамаксимално 15 000, при някои дизелите ги викат на 10 00030 000 и 2 години са много и според меннови масла, нови технологии, но примерно 50% ако са ти градско...имаш толкова студени стартове че не ми се мислипри гаранция 2 години и тези 15 000 на година не мисля че е проблем за тебходиш един път в АутоИталия и това еслед това си правиш каквото си искашаз примерно сега на първата година сменям нещата при тях и приключваме
            това е пълна измишльотина на бг вносителите да изкарват повечко паричкикаква е разликата дали ще карам тези километри тук или във франция примерно? там задръстванията често са и по-големи, в италия също имат трафик. на тома колата е с 5 години гаранция и прегледи на 30к, а тук сме на половина... По книжка на 30к се сменят свещи и още няколко неща, които тук на 15 к не правят (щото вече щяха съвсем да станат за смях). Сменят масло, маслен филтър и филтър климатик. Били много прашни пътищата, което нищо не значи, ако живееш в град на морето в Италия е също толкова прашно. Филтър климатик се сменя всяка година наистина (извън прегледите на 30к) защото от влагата почва да мирише, но маслото и маслен филтър е абсолютна глупост. Освен това слагат Кастрол, а не препоръчваното от Фиат Селения.Абе българска работа...
            Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Sev написа:
              Emotion и Sport сигурно са още по-лесни за каране в такива условия
              В града при коловози - определено не. Днес играх ролята на снегорин - ринах снега между коловозите с кората под двигателя

Коментар

lyubohar написа:
                Boyo, нас даже ни викнаха за първа смяна на 10,000 Предполагам и теб така, но както Сев каза, с добро планиране и малко късмет може да се мине само с едно посещение при дилъра - на първата година. Иначе се радваме да чуем още едно положително мнение за колата. И аз мисля да пусна моите впечатления на 10,000 км., тоест след 2-3 седмици Иначе се учудвам, че управлението толкова ти е харесало. В повечето статии/тестове го критикуват, че не е достатъчно директно за спортната версия (и изобщо), и честно казано съм съгласен. Иначе е леко - факт.Може би аз пропускам нещо, но защо смяташ, че твърдото окачване е плюс за БГ? Според мен твърдото окачване не е за нашите пътища, защото:- разбива ти колата- разбива ти бъбреците - разтропват ти се пластмасите по купето поради факта, че неравностите не се обират от окачването, и вибрациите "друсат" всичко в колата.
                Аз не съм със спортната версия - взех 150кс , но с другия пакет (Emotion). Не очаквам директно управление и не мисля, че е практично за града. Искам най-вече да се маневрира възможно най-лесно из малките улички, паркиране и т.н. За окачването - сравнявам със Стилото, където беше по-меко и бързо-бързо започна да се прецаква (тампони , ала бала). Сега е по-твърдо и колата продължава да е много стегната, никакви шумове не са се появили. При стилото на около 30к км сменях носач, ще видим тука Също при по-меко окачване повече удряш отдолу при легнали полицаи и други неравности по пътя. При теб на спортната окачването е по-твърдо от мойта, така че вече сигурно е твърде много. Но не мисля , че ти разбива колата. За пластмасите - нямам проблем за сега, но по принцип ако се появят шумове си купуваш WD40 и пръскаш в цепнатините където е триенето. Като цяло колата ми се струва доста "здраво" сглобена и увеличението на гаранцията (извън БГ) с 3 години не ме учудва.

Коментар

Sev написа:
                  другари, доволни ли сте от поведението на колите на сняг?според мен колата е доста стабилна, може би заради стегнатото окачване, широките гуми и ABS с EBDверсиите с ESP и TC (Emotion и Sport) сигурно са още по-лесни за каране в такива условия
                  сняг ли е имало? колата е перфектна на сняг! единствената промяна е, че лампичката на ESP-то свети почти непрестанно миналата зима минавах и по Петрохан няколко пъти с лекота...

Коментар

Ти как я караш тая кола? Да не говориш за ASR лампичката? Щото аз ESP лампа не съм виждал откак имам колата

Коментар

днес си записах час за обслужванеказаха ми и цената - 206 лева с ДДСсменя се масло, маслен филтър и филтър климатикза бензиновите мотори с турбо трябва цената да е същатапри тях е различен въздушния филтър, но той се сменя на 30 000

Коментар

Супер, това не е много (сравнено с някои други разходи . Маслото за турбо-моторите не е ли друго?

Коментар

несъщото е, Castrol Magnatec 5W40 ACEA C3

Коментар

И в британския форум се оплакват, че не слагали Селения. Явно това не е българско изобретение

Коментар

Selenia да не е някакво велико масло :D На мен не ми харесва звука на мотора с него

Коментар

Ами и на мен ми звучи като "селяния", ама нали уж зор, щото било препоръчано от ФИАТ. Иначе като нищо да ни слагат и по-хубаво масло...

Коментар

Working...
                                X