Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря.От това, което гледах по тестовия автомобил, тъмните прозорци са си тъмни. Но ще разпитам/разгледам пак...Относно круиза - за магистрала в БГ си е идеално. За град - няма да се пуска естествено.Парктроника според мен си върши работа. 15 см си е довлно малко; с тестовата кола нямах идея какво се случва отзад на около 1 метър Седалките са 300 кинта, за мен не си заслужава.Ще разпитам за алармата, резервната гума си остава. Ксенонът - по-натам

Коментар

ако избереш Бравото, ще чакаме да се похвалиш :D
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ще, ще. То аз съм го избрал вече Ако не се разминем някъде изненадващо с вносителя по някоя от клаузите, мисля около рождения си ден след две седмици да я поръчам Иначе взех и аз да зяпам из fiatforum.com. Май единствената по-сериозна слабост на модела са скоростите. В смисъл, че няколко души се оплакват от шумове, вибрации и трудно влизане на скорости. При половината нещата се оправят от само себе си при разработване на колата. При другите - сервиз и смяни на части. Но като процент оплакванията са много малко, а и все пак повечето такива коли са произведени в първите месеци на модела. За година и половина би трябвало да са отстранили всички по-сериозни дефекти, или поне аз така си мисля

Коментар

абсолютно18 месеца след започване на продажбите би трябвало всичко да е наред

Коментар

Не забравяйте, че говорим за ’талЯнци, след което пък идват наред българските вносители

Коментар

Карам колата от февруари тази година /8500км/за сега няма нищо от което да се оплача. Разхода чисто градско/без големи задръствания/ от 10.7 ми е 9.0/9.10 на 100. Руснаците започнаха да се оплакват,че в студеното пали на 2-3 път. Там дават и признатите фабрични дефекти: http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/rec...&Search=Search Попитах в сервиза за моята,казаха "няма проблем".ПП.Извинявам се за линка! Ето новия: http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/rec...&Search=Search
              Bravo 1,4 T-Jet 120к.с.

Коментар

ето за какво е привиквано в сервизите новото Браво:FIAT Bravo anti-roll bar bush wear ZFA19800004005815 ZFA19800004052000 01/06/2007 30/06/2007FIAT Bravo 105 and 120 CV M’jet possibiity of fire in the engine compartment ZFA19800004046743 ZFA19800004160221FIAT Bravo rear cross member welding may crack ZFA19800004007493 ZFA19800004044543

Коментар

Мерси за инфото. RoliS, все пак колата ти е от февруари, предоплагам по-фрапантните неща са ги изчистили вече (или поне се надявам). Мен ме притесняват проблемите със скоростите, които някои хора имат (ще пробвам да събера няколко линка), но то пък няма перфектна кола. Всъщност най-обезпокоителното е обслужването, което, от това което чета, не е лошо само в БГ. В UK има много оплаквания от клиенти за незачитане на дефекти, бавене на доставки и такива неща. Всъщност повечето хора се оплакват от вносителите си, а не от самата кола. Демек страшното не е ако ти се счупи колата, а дали и кога ще ти я оправят В този дух, мислисте ли, че от АИ ще ми разрешат да покарам колата преди да подпиша протокола за получаването й?

Коментар

Ето няколко теми с възможни проблеми. Предполагам ще са полезни за всеки, който е решил да си купува Браво. Има и други теми с проблеми, разбира се, но там повечето от нещата са тривиални, а за други по-скоро вносителя е за бой. Единствената по-сериозна "слабост", която се очертава според мен, са скоростите. Става дума за шумове, вибрации или трудно влизане. При някои е въпрос на разработване, при други - сервиз и смяна на части.http://www.fiat.co.uk/Community/foru...box-noise.html - тук са двама с този проблемhttp://www.fiatforum.com/bravo/14964...ng-brakes.html - и тукhttp://www.fiatforum.com/bravo/14623...mlИмайте предвид, че тези теми са подбирани специално измежду стотици други, много (ама много) от които са в духа на "I have it since 12 months and I still absolutely love it!" Демек доволните са в много пъти повече, отколкото тези с някакви проблеми. Повечето собственици нямат никакви грижи със скоростите.Отделно към горния списък на Sev, хората са викани са отстраняване на следните проблеми, които би трябвало да са изчистени вече:1. Updated Bonnet Insulation2. Updated Plastic Engine Cover & Air Cleaner Sleeve3. Updated Boot Drainage Plugs4. Replacement of Gearbox Mounting Bolts

Коментар

Пак ще повторя - обслужване само в Серес, Гърция!Ако не ми мине котка пътя, в петък пътувам натам за първото обслужване на моето ГрандеПунто - ще опиша всичко подробно след това П.П.Не виждам смисъл от каране преди получаване - това нищо няма да промени

Коментар

Защо да няма смисъл? Протоколът е, че приемаш колата във вида и състоянието, в което е. Не знам дали искам да приема нещо, което да речем има дефект още при получаване. Ако има нещо нередно, просто не приемаш колата формално, докато не я оправят. Със сигурност ще бъдат по-отговорни и експедитивни в този случай, защото не е завършена сделката, а те нямат изгода от това (както и ти).Относно Гърция - дано си прав, пиши какво е станало. На мен не ми звучи логично в Гърция да е по-качествено обслужването поради няколко причини:1) Езиковата бариера - колко хора там мислиш говорят английски? Я намериш един в целия сервиз да срича, я не 2) В движение посока север-юг качеството обикновено се влошава, а не обратното. Гърците са известни с това, как НЕ умеят да вършат нещата като хората и в срок. И сами си признават, че това им е национална черта Мога да ти дам за пример олимпиадата в Атина - имам преки наблюдения, понеже бях там именно по този повод.3) Ти си чужденец и при това - българин. На тях определено няма да им пука особено за теб. Ходил съм в Гърция няколко пъти, прекарал съм там достатъчно време, имал съм доста приятели и като цяло хората ми харесват. Но не бих казал, че отношението към теб ще е по-добро отколкото в БГ.Дано да греша за всичко това - аз първи ще го призная и ще си занесе бъдещото Браво там

Коментар

сервизът на ФИАТ/Алфа в Серес вече е тестван от колегиняма място за притеснение

Коментар

От това което аз знам за Серес се оказва, че е в пъти по-добре за същите или малко повече пари, но при всички положения си струва всяко едно евро Тук като отидеш в АутоИталия и с клизма правят това, което им е задължение, а в Серес си спазват 32 или 36 точковата система за обслужване и щеш-нещеш колата ти минава преглед според предписанията на производителя! Освен това не са мърлячи, като наще хубостници и не се държат сякаш ти си им длъжен с нещо

Коментар

Към Ключар:Ти като си получаваш колата ще си я огледаш и ако имаш забележки се записват в протокола за предаването! Друг въпрос е колко време ще ги отстраняват после! Виж дали имаш наистина тези екстри които си поръчал!Към КИКИ:Интересно е дали наистина правят Гърците тези 36 точки, защото вероятно няма да ти дадат да гледаш!Имаш ли Хил Холдер на колата? Ако да, работи ли винаги (нали не си с автоматик)?
                              F31 BMW 320d

Коментар

Предполагам аз съм Ключаря (?!?) Гледането е едно на ръка, то е задължително, но според мен би било добре и да се врътне едно кръгче, стига да дават. Ще се види тая работа и ще споделя. То до там да се стигне...

Коментар

Working...
                                X