Днес ми беше сефтето на извънградско 7,2 при средна скорост 90-100...Доволен съм
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
абе пичове появи се някакво треперене на колата и мисля че не е от гумите като съм на 2 ра например и карам с 1500 об/мин и като натисна да набере и колата почва да трепти ситно,ситно.някаква идея какво може да е?а какво стана с срещата ще я правим ли аз съм от софия?fiat bravo 1.4t-jet 150h.p.
Коментар
-
колегите с Blue&Me могат да се научат да карат по-икономично с EcoDrive :D програмата е налична от известно време за Бравоето примерно как трябва да се сменят икономично скоростите при 1,4 150 к.с.1st->2nd ~2200 оборота2nd->3rd ~2000 3rd->4th ~1900 4th->5th ~1700 5th->6th ~1600 ...естествено при нормално каране, без изкачвания...въпреки твърденията на много хора че бензин така не се кара
Коментар
-
Тези стойности ги връща програмата след като ти е анализирала карането. По-скоро не стойностите, а съветите какво да подобриш. Идеята е ако гониш икономичност и не те интересува вървенето, иначе за турбото си прав. Като гледам тайната е в максимално ранното преминаване на по-горна предавка, което общо взето ми е ясно откакто карам кола, а и моментният разход е достатъчно показателен в това отношение Но все пак ако имах USB бих го изтествал това, колегите в британския форум се забавляват доста с него @ maremi - да не е от лош бензин някакви вибрации? Не сме мислили още за събирането
Коментар
-
ne e karam samo s shell po veroqtno e ne6to po hodovata 4ast ili lager na skorosti.onq den q karah na autoitaliq 4e bqh izkrivil grda i ne6to 4uka6e izpraviha gredata{sre6tu 50 lv razbira se}ama tva ostana i sega pak 6te q karam .Кирилицата е задължителна колегаМодераторски екип на fiat-bg.orgfiat bravo 1.4t-jet 150h.p.
Коментар
-
Kuku написа:Не съм много сигурен, на колко оборота "заработва" турбото, но тези стойности не са ли точно преди това? А и защо да не се кара така бензин - какво му е на икономичното каране
Коментар
-
Доколкото знам всяка Шел бензиностанция в БГ си е на отделен собственик. Или нещо такова. Тоест няма гаранция за стандарт. Но може и да греша, не съм убеден в това...Така съм чувал. Иначе повечето ми приятели казват, че им е кофти бензинът. Но аз лично никога не съм успявал да хвана големи разлики във вървенето (поне със старата кола) и ми е трудно да преценя
Коментар
-
Sev написа:Kuku написа:Не съм много сигурен, на колко оборота "заработва" турбото, но тези стойности не са ли точно преди това? А и защо да не се кара така бензин - какво му е на икономичното каране
Коментар
-
7,2 при скорост 80-100.Доволен ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Приглашу девушку, закажу доставку букета и приготовлю ужинLexaDstyle
Коментар
-
Та това са Великденските ми тестове на разхода.Тестовете бяха извършени както следва - нулиране на Trip B при тръгване от местодомуване на автомобила- до завръщането му.Държа да отбележа, че това не е само извънградско , но има и 40 минутно пълзене на влизане в София(градското е пренебрежимо малко) :DFIAT Bravo Multijet 1.9 150 k.c / 11.2008 г.
FIAT Punto 1.2 75 к.с. / 12.1993 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар