Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много е добър Алпина, на сухо, а и особено на мокро не мога да повярвам какво сцепление има. И спирачния път ми е по-къс, с летния Континентал на мокро спирах на магия едва ли не с включен ABS постоянно. С Алпина си спирам като пич. За момента не се оплаквам и от поведението на сняг.

Коментар

новото браво е много красиво возил съм се возията е страхотна , доста широко е светлините са уникални , изобщо направено е с много стил (като всяка италианска кола) и съм страшно очарован , бих сменил моето браво за това стига да имах пари
      FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Flow написа:
        ......... най-много за сега съм впечатлен, от безшумността на гумите. Не мога да разбера, че карам зимни гуми. ....
        Освен, че наистина са с много добро поведение, тази безшумност е най-добрия бонус, който може да се иска.Втора кола карам с Алпин А4, на предната летните ми бяха Energy Saver, при температури около 10 градуса Алпинките бяха по-безшумни и от тях. Направо да ти е кеф да си отвориш прозореца
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колеги я дайте акъл , как се сменя крушката на късите светлини (било то ксенон или не, в случая ксенон) на левия фар на бравото.Трябва ли да се разкача фара или може да се махне само тръбата за казанчето за течността на чистачките , че гледам тя е пъхната в самото казанче посредством гъмено уплътнение.
          Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
          Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Само казанчето се откача, даже няма нужда да го вадиш, после не се уплътнява перфектно...Само го откачи и го бутни настрани, мисля че има достатъчно място да се бръкне.

Коментар

Е то казанчето е много надолу как да го откача ? - това отгоре ли го правиш ? или отстрани през калника?

Коментар

само гърловината се изважда
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                  +1 само тръбата трябва да се махне, самото казанче не пречи А за коментара на колегата, че след това няма да уплътнява добре - не се притеснявай, вадил съм го поне 10 пъти (за изпробване на различни крушки ) няма никакви течове... уплътнението все още си е стегнато, както беше след покупката преди повече от 3 години

Коментар

Да много благодаря за информацията.Извадих гърловината но след това се наложи да махна планката която в по диагонал и минава над единия ъгъл на акумулатора.Така мисля че е най лесно да се работи.Голям зор с тоя фабричен ксенон, направо ми взе здравето да махна крушката, но накрая стана де Поздрави на всички

Коментар

колата вече е с ново огледалодоста бързо дойде от Италия
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Azatril написа:
                        Sev написа:
                        +1 само тръбата трябва да се махне, самото казанче не пречи А за коментара на колегата, че след това няма да уплътнява добре - не се притеснявай, вадил съм го поне 10 пъти (за изпробване на различни крушки ) няма никакви течове... уплътнението все още си е стегнато, както беше след покупката преди повече от 3 години
                        Да де, само гърлото на казанчето се откача, не се изразих добре Иначе и при мен не тече, но вече гърлото не стои толкова стегнато, колкото преди това...Имам чувството, че не е влязло докрай в казанчето...Натискам, ама самото казанче започва да поддава и ме е шубе да не го откача, че после няма слагане

Коментар

Дам в отговор на горното мнение гърловината влиза с бая зор но влезне ли един път седи много стегнато .При натискане потдава казанчето това е факт номера поне за мен така аз го направих е да държиш горната част на гърловината така че да не се усуква спрямо казанчето и в същото време да следва един лек наклон спрямо дупката на самото казанче на което е даден тоя наклон фабрично.И най- важното забравих и аз се мъчих така докато накрая просто не мацнах малко смазващ спрей на края на гърловината и с едно по рязко натискане влезе точно както си трябва Апропо , някой от колегите да си е тествал дебитомера за тези които са с дизелката.Не знам защо може би от лудост или мания , ми се върти в главата да го почицтя а и другото което, е че ми се струва да харчи повечко моя .Та се поразрових и колегите от рено споменават в една доста добра статия за рено лагуна 1.9 дци от последните, че на 20-30 000 трябва да се проверява което е и моето мнение , тъй като все пак въздушния филтър пропуска частици макар и миниатюрни а те се натрупват след време.Проблема на свалянето поне на модела който имам аз е единствено, че не знам схмета на махане на буксата , изглежда че не е стандартна контра като на по старите скоби .Та някой тествал ли го е на 5 години да кажем или километри и ако да каде и как ?

Коментар

asus написа:
                            Дам в отговор на горното мнение гърловината влиза с бая зор но влезне ли един път седи много стегнато .При натискане потдава казанчето това е факт номера поне за мен така аз го направих е да държиш горната част на гърловината така че да не се усуква спрямо казанчето и в същото време да следва един лек наклон спрямо дупката на самото казанче на което е даден тоя наклон фабрично.И най- важното забравих и аз се мъчих така докато накрая просто не мацнах малко смазващ спрей на края на гърловината и с едно по рязко натискане влезе точно както си трябва Апропо , някой от колегите да си е тествал дебитомера за тези които са с дизелката.Не знам защо може би от лудост или мания , ми се върти в главата да го почицтя а и другото което, е че ми се струва да харчи повечко моя .Та се поразрових и колегите от рено споменават в една доста добра статия за рено лагуна 1.9 дци от последните, че на 20-30 000 трябва да се проверява което е и моето мнение , тъй като все пак въздушния филтър пропуска частици макар и миниатюрни а те се натрупват след време.Проблема на свалянето поне на модела който имам аз е единствено, че не знам схмета на махане на буксата , изглежда че не е стандартна контра като на по старите скоби .Та някой тествал ли го е на 5 години да кажем или километри и ако да каде и как ?
                            Не се занимавай с глупости да си чистиш дебитомера,карай си колата и си свиркай,колко ти харчи колата та си се огледал в него ???? Иначе моя дебитомер е вече на 6 г. и е перфектен,тестван е с комп
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                            Ventura garage

Коментар

Ами като я замерих пълно празно 12 градско.Мисля че е доста за дизел при положение че типока на всичката газ градско ми харчи 13 при 20 годишна кола и без да и давам да почива много много А каде са ти правили замерването.Дайте някаде освен може би МОТОМАН тях преди съм ги ползвал но за старата котурка .Поздрави , и За Много Години Живи и Здрави всички и безаварийно каране с кеф.

Коментар

asus написа:
                                Ами като я замерих пълно празно 12 градско.Мисля че е доста за дизел при положение че типока на всичката газ градско ми харчи 13 при 20 годишна кола и без да и давам да почива много много А каде са ти правили замерването.Дайте някаде освен може би МОТОМАН тях преди съм ги ползвал но за старата котурка .Поздрави , и За Много Години Живи и Здрави всички и безаварийно каране с кеф.
                                Какво значи къде са ми правили замерването,аз работя в сервиз колега и се занимавам точно с това-диагностика По принцип 12/100 за Браво е доста,мойта харчеше миналата зима в студовете и снеговете 12,ама е с около 200/300 кила по тежка,според мен по това време на годината разходът на Бравото трябва да е около 10,мойта сега харчи 11. Иначе колата може да има други проблеми,има ли ДПФ ????
                                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                                Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                                Ventura garage

Коментар

Working...
                                X