Ми не съвсем - пусни линкове.... хем колегите да не търсят сто часа Аз под 900лв. не успявам да ги намеря и даже тази цифра е под въпрос - по-скоро 1000лв.
в официалния сервиз преди имаше свестни хорасега не знам как е .........
Имам познати в сервиза на Auto Italia, но се колебая. Скоро сменях ролки по пистовия ремък при едни много, много свестни момчета, но те не откриха нищо по въпроса с шума. Остава сервиза на Mazda. Ще се дават пари тази седмица някъде, какви ще са резултатите - не знам, ще пиша.
В петък посетих "Auto Italia"- Бургас по повод описания шум по-горе в темата. След преглед ми беше дадено становище --> въпросното потракване е от задните подкалници. Между другото, аз имам поглед в/у тази част и в търсенето на проблема забелязах, че подкалниците са деформирани. Те са направени от изолационнен материал и при това, че са деформирани като ги натиснеш нагоре пропукват и после с пукот се възвръщат, като напрегната тънка ламарина. Опитах се да вкарам парче велтер намазано с лепило бизон за да спра тази деформация , но нищо не се получи. После се размислих и реших, че на това място няма усилия, които да доведат до трептене на подкалника и го изключих като проблем. От друга страна в големите горещини през лятото тракането изчезваше, което още тогава ме навеждаше на мисълта, че проблемът е в пластмасов материал. И така през следващата седмица ще оставя колата в севрвиза на Auto Italia, където имат виждане за отстраняване на проблема. Ще пиша след намесата.
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Похвално минимална повреда за пробега, ама и все пак нещо ме тормози...Как аджеба го разбра това... В това топло време Или нещо някъде светна/не светна?
диагнозата е яснанагревателя на огледалото е заминалза справка - цена в АИ без отстъпки и подобни - 70 лева (с отстъпката за клуба, цената е доста по-приемлива)в ибей цената е около 60 лева
Относно гумите - още не съм ги монтирал. В Бургас в момента е 14,7 оС. Надявам се за по-добра возия, защото с летните (225х40х18") по новите участъци на магистрала Тракия е перфектно, но не е така навсякъде. Още не ми е чужда идеята, за напред да мина и на летни 16". Та и аз очаквам с нетърпение впечатленията от зимни Michelin Alpin A4/205х55х16"/, ще ги споделя във Форума.
От три дни съм със зимни гуми Michelin Alpin A4/205х55х16". Дните са достатъчни за да напиша: возията определено е по-добра, воланът е по-лек (не че с 18"-ките е тежък), но който е карал 18" знае как твърдия, почти правоъгълен ръб на гумата, се стреми да те води по, да речем, "коловози" на асфалта създадени от тирове. Сняг в Бургас няма и сигурно скоро няма и да има (морето е 9-10 оC) , но за сметка на това, най-много за сега съм впечатлен, от безшумността на гумите. Не мога да разбера, че карам зимни гуми. И на Marea-та имам зимни гуми - Vredestein, перфектни на сняг, но се чуват, тук - няма такова нещо.
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар