Sev написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
-
Sev написа:в официалния сервиз преди имаше свестни хорасега не знам как е...със зимните гуми как е возията?FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Здравейте колеги,понеже търся кола на жената (фиатите и харесват, досега караше пунто),се обръщам към вас с молба за разяснения.Колата трябва да е бензинова с възможност за поставяне на газова, колата ще се ползва основно на градско каранеЕто и питанките:1.) Интересува ме атмосферния двг 90 к.с. , не е ли малко куцичък за това купе?!2.) Ако решим да търсим вариант 1.4 турбо - ако не се лъжа версиите са две 120 к.с. и 150 к.с.,там драстично ли се променя цифрата по поддръжката спрямо атмосферния двг. 90к.с.Какви са проблемите при турбо моторите?!Двигателят им с верига или ремък е, или и 2те като на сегашното ми Ауди б6 1.8т?Турбо двигателите с какъв маховик са - обикновен или двоен?Окачването как е като издръжливост и цена на поддръжка?3.) Кои са слабите места на модела като цяло, и за какво трябва да се гледа?Има ли нещо по модела което хем да се води слабо место, хем да е скъпо за смяна? Ще съм ви много благодарен колеги, ако ми дадете насоки и споделите информация.
Коментар
-
GTR написа:Здравейте колеги,понеже търся кола на жената (фиатите и харесват, досега караше пунто),се обръщам към вас с молба за разяснения.Колата трябва да е бензинова с възможност за поставяне на газова, колата ще се ползва основно на градско каранеЕто и питанките:1.) Интересува ме атмосферния двг 90 к.с. , не е ли малко куцичък за това купе?!2.) Ако решим да търсим вариант 1.4 турбо - ако не се лъжа версиите са две 120 к.с. и 150 к.с.,там драстично ли се променя цифрата по поддръжката спрямо атмосферния двг. 90к.с.Какви са проблемите при турбо моторите?!Двигателят им с верига или ремък е, или и 2те като на сегашното ми Ауди б6 1.8т?Турбо двигателите с какъв маховик са - обикновен или двоен?Окачването как е като издръжливост и цена на поддръжка?3.) Кои са слабите места на модела като цяло, и за какво трябва да се гледа?Има ли нещо по модела което хем да се води слабо место, хем да е скъпо за смяна? Ще съм ви много благодарен колеги, ако ми дадете насоки и споделите информация.Дали ще вземеш 90 , 120 или 150 няма разлика; разликата в цените за поддръжка са минимални и няма да ги усетиш. Единствено при 150 има сериозна разлика в разхода на гориво; 90 и 120 ако се карат по един и същ начин горят еднакво.Турбо моторите нямат никакви проблеми.Двигателите са с ремък.С окачването никой досега не е имал проблеми; моята кола е на 53 000 км, във форума има и на повече и на по-малко. Частите са на съвсем нормални цени, включително и тези продавани от официалният сервиз (където получаваш и две години гаранция)Може да звучи нескромно, но колата като цяло няма слаби места. Има дреболии естествено - примерно задната емблема в някои случаи се отлепя, кожата по волана в най-горната си част понякога започва да се надува. По техниката няма нищо на което да се обръща внимание при покупка. Гледаш си външния вид, окачването, при компютърната диагностига колата си изпява всичко.Един съвет от мен - щом няма да купуваш колата нова, може би е най-добре да се насочиш към варианта със 120 к.с.Повече от приличен вървеж, много приличен разход, след 5-тата година данъка става доста приемлив, подлежи на газификация (търси уредба с комуникация по OBD).Имай в предвид, че колите които са внос са с по-различно оборудване от нашенските - примерно най-разпространеното ниво Динамик е без кожа по волана и скоростите и с еднозонов автоматичен климатик.
Коментар
-
Flow написа:Относно гумите - още не съм ги монтирал. В Бургас в момента е 14,7 оС. Надявам се за по-добра возия, защото с летните (225х40х18") по новите участъци на магистрала Тракия е перфектно, но не е така навсякъде. Още не ми е чужда идеята, за напред да мина и на летни 16". Та и аз очаквам с нетърпение впечатленията от зимни Michelin Alpin A4/205х55х16"/, ще ги споделя във Форума.
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:18-ки само ако са от сериозните марки за джанти и то при положение, че има адаптивно окачване.На Браво май не се предлага такова, нали?Иначе толкова бързо се кривят с наште прекрасни пътища, че ставаш абонат на някой гумаджия!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар