Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

маслото трябва да е 5-40а за вървежа, може би има нов софт за мотора
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

maremi написа:
      на 30000 поне се сменя поне така пише в ръководството
      Mоже да пише много неща в ръководството,но това е при положение че караш в чист град,а не в София брато.Убеден съм че филтъра ти е черен от мръсотия,и незнам тия АИ защо продължават да сипват КАСТРОЛ/знам че те го внасят/,при тва на чисто нов мотор са сипали 15 в 40,което е пълна тъпотия според мен За пореден път го казвам,ако имам нов Фиат,не съм сигурен че ще го обслужвам а АИ
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

в истинската книга пише 60 000при запрашена среда - 30 000сервизната книжка на АИ е пълен майтап

Коментар

Грешката е моя за маслото то 5в40 а филтъра ще го погледна и ако е мн мръсен мисля че не е проблем да си го сменя самичък.А ако стане нещо на двигателя заради маслото да му мислят в АИ поне докато е в гаранция а после ще му мисля.
          fiat bravo 1.4t-jet 150h.p.

Коментар

maremi написа:
            Грешката е моя за маслото то 5в40 а филтъра ще го погледна и ако е мн мръсен мисля че не е проблем да си го сменя самичък.А ако стане нещо на двигателя заради маслото да му мислят в АИ поне докато е в гаранция а после ще му мисля.
            Недей въобще да си мислиш такива работи
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Ventura garage

Коментар

правилнозаради маслото нещата излизат наяве след доста време, когато отдавна ще си забравил гаранцията

Коментар

Sev написа:
                правилнозаради маслото нещата излизат наяве след доста време, когато отдавна ще си забравил гаранцията
                Дам тва е лошото
                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                Ventura garage

Коментар

Имам ли избор поне в българия
                  fiat bravo 1.4t-jet 150h.p.

Коментар

в кой град беше обслужването?

Коментар

и такапоследната надежда, че има вариант за Selenia K Pure Energy (или WR за дизелите) в БГ отпаднапотвърдено е - всички сервизи са задължени да слагат Кастролмисля да им драснем едно писъмцена италианците естественода видим какво ще кажатдано те отговорят, а не оставят АИ да отговарят...защото е ясно какво ще кажат

Коментар

Честно казано се съмнявам колега тъй като съм 100% убеден че писмото ти ще бъде директно препратено към АИ за вземане на страна и отношение по случая

Коментар

Sev написа:
                          има нещо доста интересно при тази колаработата на климатика не влияе на динамиката на колатаако не знае че е включен няма да разбере човекна Бравата се усещаше много добре90 коня и то бензин, не мога да си го обясня...
                          И при мен е така.Моето SX-4 е със 8 клапановия дизел,120 кс, включването на климатика не влияе на динамиката.
                          Mury написа:
                          Всичко е супер,само дет са ти сипали тва гадно масло.Аз доколкото знам в Гърция ти дават да си избираш м/у Шел и Селения-аз определено бих избрал Селенията Ако някой хубав ден стана собственик на ново Браво,ще го обслужвам в Гърция 100%
                          Не е "гадно маслото", а е за предпочитане ако колата има филтър за твърди частици.5w-30 e ново поколение масло.На мен при смяната също сложиха 5W-30, но ELF.Така, че баш точното масло са сложили.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Sev написа:
                            и такапоследната надежда, че има вариант за Selenia K Pure Energy (или WR за дизелите) в БГ отпаднапотвърдено е - всички сервизи са задължени да слагат Кастролмисля да им драснем едно писъмцена италианците естественода видим какво ще кажатдано те отговорят, а не оставят АИ да отговарят...защото е ясно какво ще кажат
                            Нищо няма да ти отговорят защото FIAT LUBRICANTI 2007 г е продадена и не е част от концерна. http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/25/45/Пък и не вярвам да има някакво значение с каква марка масла се кара колата.Не случайно производителите имат АPPROVED листи в които фигурира експлоатационния клас и нивото по API.Така, че няма смисъл да се хващаме за рекламните и маркетингови трикове на производителите.Как беше? :Рено препоръчва Елф, Пежо - Ессо, Ситроен - Тотал, при положение, че двигателите на последните две са еднакви.Съвременните дизелови двигатели на ФИАТ се слагат в една камара марки . Дали всички производители препоръчват да се кара със СЕЛЕНИЯ ? Естествено, че не. http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

бях търсил масло, отговарящо на точния стандарт на ФИАТ за моя мотори имаше само на FUCHSтова не значи че няма други подходящиможе би просто не са тествани

Коментар

Nino, Selenia, може и да не е част от Фиат вече, но все още новите фиати (визира тези купени от АИ) идват облепени с лепенки че се препоръчва ползването на Селениа, дори и за течноста за чистачки... просто споделям факт, далече съм от мисълта, че което и да е качествено и отговарящо на вискозитета масло ще увреди фиатите.
                                "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                                (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Working...
                                X