Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

е, що да не станеама грозна работане може този сензор да няма начин да се смениможе да е някаква преправка но ще станекакто казах по-късно ще погледна в електронното ръководство за какво точно става въпрос
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

според сервизното ръководство се подменя само сензора за външна температурано не можах да го намеря в каталога с частите

Коментар

Eстествено че може да се смени,няма кола на която да не може/поне италианка/аз съм сменял на много коли,на някои е лесно на други не,по дяволите както каза Сев тва е едно тъпо съпротивление.Според мен може да се сложи от всяка италианка след 2000 г. например,ако мислите че са различни,жестоко се лъжете.Дргугия вариант е да има проблем в куплунга,все пак ако е зад огледалото там влиза вода,малко или много,има и трети най-лош вариант, да е умряло модулчето,което разчита инфото от датчика,имал съм 2 такива случая ама на Алфа 147 и ГТ. П.С.Най често срещания проблем е в куплунга,не се хвърлайте да сменяте датчик веднага,намерете куплунга почистете го и му стегнете контактите,да се види дали ще има резултат
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

ако не се лъжа предния път бях постал схема как се разглобява огледалотоно колегата явно не му се занимава :D ако иска ще я постна пак

Коментар

направих една проверка на климатикаоказа се, че 150 грама фреон са заминалисистемата няма пропуски, но това е горе-долу нормално за автомобилните климатициизточиха целия фреон и масло, вакумиране, пълнене с необходимото количество фреон и маслоцялата работа ми излезе 17 лева :D

Коментар

Къде я свърши тази работа?
              F31 BMW 320d

Коментар

Sev, не съм се отказал, просто е много горещо а нямам гараж. За всеки случай намерих ново огледало комплект за 140 лв. Колкото до куплунга, нима има 2? Единият е вътре в купето и няма проблем. Не бих дал 140 лв ,само ако счупя огледалото.За 4 години имам едва 25000 км. изплатих го предсрочно.Направо ми разказа играта финансово.
                Bravo 1,4 T-Jet 120к.с.

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                  Къде я свърши тази работа?
                  eй с товадоплаща се фреона самоhttp://greendeals.bg/offers/SOFIYa-T...o-Dream-serviz

Коментар

RoliS написа:
                    Sev, не съм се отказал, просто е много горещо а нямам гараж. За всеки случай намерих ново огледало комплект за 140 лв. Колкото до куплунга, нима има 2? Единият е вътре в купето и няма проблем. Не бих дал 140 лв ,само ако счупя огледалото.За 4 години имам едва 25000 км. изплатих го предсрочно.Направо ми разказа играта финансово.
                    би трябвало в огледалото да има още едининаче как ще се разкачи...
                    Прикачени файлове

Коментар

разбрах защо компресора при бензиновите почти не се усещасложили са скрол компресор, който е по-ефективен и реално отнема по-малко мощ от мотораима много предимства, защото констукцията му е супер простаединствено не може да му се регулира натоварването (това става с регулиране на оборотите, което при колите не става), затова работи в on-off режим - има сензор против замръзване на изпарителядизелите използват класически компресор с бутала, който е доста по-сложен, енергоемък, но пък с променливо натоварванеи двата компресора за производство на DENSO

Коментар

Хайде, честито.След някоя друга година ще почне масово изгаряне на компресорите при бензинките в този случай
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

доста пресилено :D реално няма какво да изгоритова са две спирали, които се въртят една около другаа и тази система не се ползва от днес или вчера

Коментар

Sev написа:
                            доста пресилено :D реално няма какво да изгоритова са две спирали, които се въртят една около другаа и тази система не се ползва от днес или вчера
                            Пресилено ама факт.Знам го от хора, които от дълги години се занимават с ремонт на компресори.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

те и много колеги на тези майстори казват , че ФИАТ не стават за нищо което естествено е пълна глупост :D тези компресори, които ремонтират много отдавна са си изпяли песентаевентуалното замръзване на изпарителя им е последния проблемосвен това този компресор не е чак толкова преоразмерен, че при нормална употреба да се получи замръзване

Коментар

Няма случай, когато компресора да не може да обледи изпарителя. Това няма нищо общо с оразмеряването на компресора.Повечето компресори в момента (на автомобилите втора употреба) са бутални.Процент компресори в сервиз за рециклиране е 5-6 пъти (буквално) по-голям на спиралните.Аз споделям информация, която е факт, а не гаражен фолклор Отиди в първия сервиз за ремонт на климатици, попитай и се убеди сам ако не вярваш.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X