Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе минават тънко какво да коментираме повече. Откъдето могат-режат. Никой като отиде да си купува кола не гледа такива неща. После като я вземеш забелязваш това онова. При баварците колата идва с 4-5 ключа, ама там колата не ти струва 20-30 хил. Така че всичко си има цена..
    Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Nocturne) написа:
      Абе минават тънко какво да коментираме повече. Откъдето могат-режат, особено от такива неща. Никой като отиде да си купува кола не гледа такива неща. После като я вземеш почваш да виждаш някой неща... При баварците колата идва с 4-5 ключа, ама там колата не ти струва 20-30 хил. Така че всичко си има цена..
      Не само при баварците. И Ланчата ми беше с общо 5 ключа. Ама и тя не струва 20-30к лева
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тва е ясно че талянците напоследък се насират с броя на ключовете,едно време са ги давали с минимум 3 ключа,а сега с един,незнам как е при новите Алфи,но 159-та си е с 2 ключа еднакви,няма с аларма или без Аз бях най втрещен,когато бащата отиде до Аутоиталия за да пита за 2-и ключ за Доблото,и онези казаха 560 лв. за обикновен незгъваем ключ с едно бутонче за централното
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

Моята е с два, как така един...

Коментар

lyubohar написа:
            Моята е с два, как така един...
            Aма само единия е сгъваем или не
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Ventura garage

Коментар

Колеги искам да споделите,какъв е реалния разход на Тджет моторите в Сф,не по борд а реално,само със 100 октана ли ги карате ???????????????
              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
              Ventura garage

Коментар

т-джет 120 или 150защото има разлика
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ето реалния разход на моето Т120: http://www.spritmonitor.de/en/detail...html?cdetail=1. Можеш да сравниш и с разхода по борд. Все пак накратко, най-нисък градски разход съм имал Август месец, когато пътувах основно по маршрут Овча Купел - Младост 4, 8.4 на 100. Ако се движа по нормалния ми маршрут края на Симеоновско до Младост 4, т.е. движейки се 7-800 метра преди да спра на околовръстното, разхода е между 9 и 10.5 според времето.Извънградско двете крайности като разход са ми 5.7 и 9.6 до морето и обратно, но и двете карания бяха такива каквито едва ли бих повторил някога. При нормално динамично каране разхода е 7-7.5 при мен.Есента и зимата си правех експерименти да карам със 100 октана, но видима разлика в разхода не видях.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Sev написа:
                    т-джет 120 или 150защото има разлика
                    И на двата
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                      Колеги искам да споделите,какъв е реалния разход на Тджет моторите в Сф,не по борд а реално,само със 100 октана ли ги карате ???????????????
                      Само единият ключ е сгъваем да...Но все пак са два.Относно разхода - моят е между 12 и 13 при сравнително спортно каране и ужасен маршрут (къс + кръстовища и баири през 5 метра). Ако игнорираме маршрута градско е между 11 и 12, нека Nocturne) потвърди. Ако се "гали"колата може да се свали и до 11, но лично аз не виждам смисъл. Заложи си 12 като worst case scenario (освен ако не си с подобен на моя дневен маршрут). Извън града: според карането, 8-9 по магистралата, 7-8 с 90....Карам със 100 октана заради чипа, но иначе и аз не съм видял разлика в разхода между различните октанови числа...

Коментар

BolgAryan написа:
                        Ето реалния разход на моето Т120: http://www.spritmonitor.de/en/detail...html?cdetail=1. Можеш да сравниш и с разхода по борд. Все пак накратко, най-нисък градски разход съм имал Август месец, когато пътувах основно по маршрут Овча Купел - Младост 4, 8.4 на 100. Ако се движа по нормалния ми маршрут края на Симеоновско до Младост 4, т.е. движейки се 7-800 метра преди да спра на околовръстното, разхода е между 9 и 10.5 според времето.Извънградско двете крайности като разход са ми 5.7 и 9.6 до морето и обратно, но и двете карания бяха такива каквито едва ли бих повторил някога. При нормално динамично каране разхода е 7-7.5 при мен.Есента и зимата си правех експерименти да карам със 100 октана, но видима разлика в разхода не видях.
                        Toва всичкото е рален разход нали,не по борд.Нещо по тази схемичка немога да разбера някои неща,иначе 8.8 е разхода за последните 17 000 км.,така ли ???????????/
                        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                        Ventura garage

Коментар

Цитираните стойности в поста ми са реален разход, не по борд. Стойностите в сайта, който ти дадох също са реален разход пълно-в-пълно. Разхода по бордови компютър е над бутона BC. Иначе да, разхода 8.8 е общия разход от както съм взел колата, т.е. за последните 17 000 km

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

lyubohar написа:
                            Mury написа:
                            Само единият ключ е сгъваем да...Но все пак са два.Относно разхода - моят е между 12 и 13 при сравнително спортно каране и ужасен маршрут (къс + кръстовища и баири през 5 метра). Ако игнорираме маршрута градско е между 11 и 12, нека Nocturne) потвърди. Ако се "гали"колата може да се свали и до 11, но лично аз не виждам смисъл. Заложи си 12 като worst case scenario (освен ако не си с подобен на моя дневен маршрут). Извън града: според карането, 8-9 по магистралата, 7-8 с 90....Карам със 100 октана заради чипа, но иначе и аз не съм видял разлика в разхода между различните октанови числа...
                            Аз му писах и на л.с. на Mury, разхода не съм го мерил никога по схемата зареждаш до горе, след 100км пак и виждаш колко побира. Мога да говоря само за разход по борд, който както казах в момента е 9.2 (без задръствания, но с нормално каране не съм си го поставил за цел да смъквам разход). Но реално е 10-11 градско. Съгласен съм с Любо за разхода извънградско. 7-8 при първокласен път с 90-100км/ч и 8-9 на магистрала.Не мисля че има значение колко точно харчи, понеже един литър отгоре или надолу идва най-малко само от стила на шофиране. Няма кола 150 коня бензин която да харчи по-малко. По малкия 120 да харчи с половин/един литър надолу. Данъка е различен което е важно все пак и това че 1.4 120 е по висок и с не толкова твърдо окачване (сигурно вози по добре).
                            Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Ако вземем средните стойности от spritmonitor на моята кола и тази на BolgAryan, 120 харчи с 1,6 литра по-малко.П.С.Тя схемата за мерене не е точно такава...И тази я има, но е доста занимавка Просто зареждаш до горе веднъж и след това гледаш по километража колко км си минал до следващото зареждане...Сайтове като spritmonitor.de помагат със сметките

Коментар

Mury написа:
                                само по борд мога да ти кажа, не мисля , че другото е кой знае колко по-точно (например как гарантираш, че винаги еднакво пълниш резервоара)- София нормално 9 до 10 - София зимно 11 и нагорекарам две трети из центъра и кратки маршрути и една трета на по-далечни маршрути и по булеварди- Извънградско 7 - 7.5 (и под 7 при добри условия или мързел) , карам с около 100 обичайно- По магистрала 8,5 - карам с около 120 на круиз контролскоростите са по gps - на километраж показва около 10км повече от реалнатарегулярно я качвам до 5-6 хил оборота, иначе може и по-нисък разход да докараш
                                Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Working...
                                X