Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

на топло е при Браво5-10 мин след изключване на мотора
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Сега вкарах колата за леко размразяване на топло,ако знаете колко лед има отдолу на кората от горанат страна,направо ми се реве,около полуоските е ледена епоха,а аз се чудя защо имам жестоки вибрацииии...............
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

И при мен е така, затова ги въртя 2те в един гараж, да се размразяват по малко.

Коментар

Mury написа:
          Сега вкарах колата за леко размразяване на топло,ако знаете колко лед има отдолу на кората от горанат страна,направо ми се реве,около полуоските е ледена епоха,а аз се чудя защо имам жестоки вибрацииии...............
          Преди малко на околовръстното с 90км/ч имах доста осезаеми вибрации на волана. Дано да е от някакъв лед както ти казваш, тамън се чудех от какво е и като влезнах тук и прочетох мнението ти малко се успокоих :P Лошото е че тази нощ беше в гараж и би трябвало да се е стопило каквото е имало, но..
          Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Nocturne) написа:
            Mury написа:
            Преди малко на околовръстното с 90км/ч имах доста осезаеми вибрации на волана. Дано да е от някакъв лед както ти казваш, тамън се чудех от какво е и като влезнах тук и прочетох мнението ти малко се успокоих :P Лошото е че тази нощ беше в гараж и би трябвало да се е стопило каквото е имало, но..
            При теб по вероятно е от лед по джантите,при мен не вибрира волана,а мотора,и предава по купето,и се получава резонанс
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Ventura garage

Коментар

При мен вибрациите бяха от леда по кората,снощи всичко беше ок,но след 2 маневри назад,днес пак е пълна цялата кора с лед
              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
              Ventura garage

Коментар

и моята е пълна днес я размразявам в гараждаже самата кора е счупена - не беше закрепена от задната страна и явно при маневра назад в дълбок сняг се е предалаБулстрад ще трябва да купуват нова :D
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                  това е задействането на спирачното усилие с максимална сила при рязко натискане на педалакато сработи автоматично се задействат и аварийните светлини
                  е че това го има на Бравото - веднъж набих рязко на цариградско и се включиха аварийките...
                  Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Mury написа:
                    Boyo написа:
                    този брейк асистънт как се води при италианците точно?бравото има ABS и EBD на всеки модел, плюс emotion и dynamic имат ЕSP/ASR/Hill holder пакетиначе както писах, на първа скорост ако е малко помеко (неутъпкан сняг примерно) лесно закъсва и никакво asr не помага - не знам дали е инжинерен или компютърен проблем, но си превърта с лекота
                    При мен не е така,дори и в неутъпкан сняг АСР-а си помага,а мойта кола не е като да няма въртящ момент,и тя върти много гуми на леда,но АСР-а не и дава......................
                    На Бравото са много ниски ниските предавки имам чувството, просто скоростите не са проектирани за зимни условия... при дизела оборотите са по принцип по ниски и може да тръгнеш по-плавно когато искаш (защото виждам, че е дизел алфата)

Коментар

Nocturne) написа:
                      Е Любо аз вчера на нашия паркинг закъсах много лошо и 40мин поне нямаше излизане. След като с бутане и гребла не стана, един съсед взе от някъде една кирка и разбихме леда под едното колело някакси и излезнах. Тая зима ни разби
                      По-рано бях писал, че на нова година в едно село заседнах - в тъмното бех паркирал в един кално-снежен участък, при първото превъртане на гумите колата пропадна надолу върху много сняг и два камъка и провисна (едната ми гума беше във въздуха буквално). Тъй като нямаше кой да ме тегли, а беше на баир и трудно за бутане - с крика съм я вдигал докато изкопам всичко отдолу , че после да могат по-лесно да ме бутнат хората. Така че като закъсате да знаете - вдигате на крика и така... Но си бех сам виновен за тоя случайИначе на утъпкан сняг е префектна, на петрохан преди седмица беше мнооого снега (утъпкан от снегорините) а минах без вериги, без нищо, невероятен кеф беше да се шофира тази кола и се чувствах много сигурен (това , че от двете страни на пътя имаше метър и половина канара сняг също помогна за липсата на страх)

Коментар

boyo написа:
                        Така че като закъсате да знаете - вдигате на крика и така... Но си бех сам виновен за тоя случайИначе на утъпкан сняг е префектна, на петрохан преди седмица беше мнооого снега (утъпкан от снегорините) а минах без вериги, без нищо, невероятен кеф беше да се шофира тази кола и се чувствах много сигурен (това , че от двете страни на пътя имаше метър и половина канара сняг също помогна за липсата на страх)
                        Ей това с крика не го знаех, хитро.Абе на никакъв сняг не е добре. Понеже сме с 4 коли нашата фирма и ги карам всички постоянно...по зле от Бравото няма. Пунтото как си пердаши не е истина, никакви проблеми. Аз съм ’’по корем’’ навсякъде. Още повече кола като Бравото, която има лошо сцепление дори лятото, сега зимата на лек сняг дори като е какво се получава...никакво сцепление, то просто го няма. И няма никакъв кеф поне според мен, освен да се кефя на занасянето наляво надясно ако давам много газ.

Коментар

Като за начало лекотата , с която се върти волана помага да реагираш светкавично на всяко хлъзгане и поднасяне. Другото е, че абс-а бачка добре и колата спира прилично дори на ледМоже би и гумите имат значение

Коментар

boyo написа:
                            Като за начало лекотата , с която се върти волана помага да реагираш светкавично на всяко хлъзгане и поднасяне. Другото е, че абс-а бачка добре и колата спира прилично дори на ледМоже би и гумите имат значение
                            За това съм съгласен, на лед спира учудващо добре! Като цяло при Спорта спирачките са уникални и никога не съм имал проблем да спра. Дори когато ми набият рязко спирачки пред мен съм могъл да дозирам спирачката в такива ситуации, защото ако возя някой до мен ще му причиня голям дискомфорт, бил съм сигурен и че с плавно натискане мога да спра. Волана можеше и да е по-директен, чак светкавично не бих казал :P

Коментар

Той, че е лек е лек, ама директен... :DВсички нови модели Фиат имат страхотни спирачки Винаги ми е смешно по автомивките как ги набиват :DА Пунто, ако имаш предвид Гранде - да, за клиренса/просвета си е много добре

Коментар

vital написа:
                                А Пунто, ако имаш предвид Гранде - да, за клиренса/просвета си е много добре
                                Да, Гранде е. Достатъчно високо и макар че е със зимни гуми на 6 години се справя добре.Момчета някой да знае сигнала за несложен колан може ли да се изключи от някое меню в колата или знаете ли как мога да го дезактивирам?Не ме разбирайте погрешно, аз карам само с колан, но са го направили бая тъпо. По принцип пищи след 30км/ч, но когато форсирам на място (затънал съм в сняг примерно) и то си мисли че съм с над 30 и почва да пищи, а аз съм на място затънал, и слизам от колата, рина под гумите-качвам се, рина под гумите-качвам се...и съм изнервен до краен предел, а това нещо пищи ли пищи.

Коментар

Working...
                                X