Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Mury написа:
    Естествено че АСР-а помага,поне не ти позволява да даваш много газ,нещо ценно ако си затънал в пряспа.Ако свикнеш да караш с АСР и ВДЦ,никога няма да искаш да караш без тях,аз свикнах бързо,и съм доста смел на някои места,просто защото знам какво точно ще направи колата.Вече ако задкормилното устройство е проблемно,нищо не помага.П.С.Мойта кола има и брейк асистънт,нещо много готино,активирало се е един път само,но спаси задницата на едно такси........
    този брейк асистънт как се води при италианците точно?бравото има ABS и EBD на всеки модел, плюс emotion и dynamic имат ЕSP/ASR/Hill holder пакетиначе както писах, на първа скорост ако е малко помеко (неутъпкан сняг примерно) лесно закъсва и никакво asr не помага - не знам дали е инжинерен или компютърен проблем, но си превърта с лекота
    Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Kaкво точно е брек асистант-а ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

това е задействането на спирачното усилие с максимална сила при рязко натискане на педалакато сработи автоматично се задействат и аварийните светлини
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          това е задействането на спирачното усилие с максимална сила при рязко натискане на педалакато сработи автоматично се задействат и аварийните светлини
          Toчно така,само че при мен се пусна само веднъж и не забелязах дали се пуснаха авариините.Случката беше следната,по-миналата зима си карах с 10 км в един страшен лед,на една пряка почнах да спирам зад едно такси,но видях че няма да спра,през цялото време педала на спирачката беше натиснат,вече тръгнах вдясно да не се ударя фрнтално,както си държах спирачката изведнъж педала потъна още малко с леко изхръптяване и колата се закова на място на 2 см от бронята на таксито.Според мен се включва както каза Сев при много рязко натискане на педала,или при по-продължително държане на педала явно.По-принцип на АБС има датчик който следи спирачното усилие,явно там някъде е разковничето.Иначе мойта кола е правена за Италианския пазар/тя затова е с ниво на оборудване,което не се е предлагало в Бг,а именно Медиум/,можеби затова го има,а колите за Бг пазара може да го нямат.
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

boyo написа:
            Mury написа:
            Естествено че АСР-а помага,поне не ти позволява да даваш много газ,нещо ценно ако си затънал в пряспа.Ако свикнеш да караш с АСР и ВДЦ,никога няма да искаш да караш без тях,аз свикнах бързо,и съм доста смел на някои места,просто защото знам какво точно ще направи колата.Вече ако задкормилното устройство е проблемно,нищо не помага.П.С.Мойта кола има и брейк асистънт,нещо много готино,активирало се е един път само,но спаси задницата на едно такси........
            този брейк асистънт как се води при италианците точно?бравото има ABS и EBD на всеки модел, плюс emotion и dynamic имат ЕSP/ASR/Hill holder пакетиначе както писах, на първа скорост ако е малко помеко (неутъпкан сняг примерно) лесно закъсва и никакво asr не помага - не знам дали е инжинерен или компютърен проблем, но си превърта с лекота
            При мен не е така,дори и в неутъпкан сняг АСР-а си помага,а мойта кола не е като да няма въртящ момент,и тя върти много гуми на леда,но АСР-а не и дава......................
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

днес минах прегледосвен че има много бумащина вече, друга разлика не видяхпровериха спирачките, светлините, изгорелите газове плюс предното окачване почти само с погледвсичко беше ок37 лева (с клубната отстъпка) + 12 лева за газовата

Коментар

Mury написа:
                Sev написа:
                Toчно така,само че при мен се пусна само веднъж и не забелязах дали се пуснаха авариините.Случката беше следната,по-миналата зима си карах с 10 км в един страшен лед,на една пряка почнах да спирам зад едно такси,но видях че няма да спра,през цялото време педала на спирачката беше натиснат,вече тръгнах вдясно да не се ударя фрнтално,както си държах спирачката изведнъж педала потъна още малко с леко изхръптяване и колата се закова на място на 2 см от бронята на таксито.Според мен се включва както каза Сев при много рязко натискане на педала,или при по-продължително държане на педала явно.По-принцип на АБС-а има датчик който следи спирачното усилие,явно там някъде е разковничето.Иначе мойта кола е правена за Италианския пазар/тя затова е с ниво на оборудване,което не се е предлагало в Бг,а именно Медиум/,можеби затова го има,а колите за Бг пазара може да го нямат.
                Kaк да разбера дали имам такова нещо на Стилото, защото и аз съм забелязвал описаното от теб, само мисля, че аварийките не се включват или не съм обърнал внимание ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

и стилото имазасили се повече и натискай по-рязко :D

Коментар

Къде ходи на преглед?

Коментар

Sev написа:
                      днес минах прегледосвен че има много бумащина вече, друга разлика не видяхпровериха спирачките, светлините, изгорелите газове плюс предното окачване почти само с погледвсичко беше ок37 лева (с клубната отстъпка) + 12 лева за газовата
                      37лв явно с новите изисквания е скочила и цената. Аз скоро ходих и беше 20-25лв. май. Сега от нова година ли са влезнали новите изисквания за окачване и газове?
                      Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

винаги са билиокачване до сега никога не са гледали, поне при мен...ходих във ФИАТ АЛФА Сервиз в Люлин

Коментар

Sev написа:
                          винаги са билиокачване до сега никога не са гледали, поне при мен
                          За технически преглед говорим нали? До сега не знам да е имало изискване за преглед ходова част и газове. И до сега 30-40 е било само за джип, за лека кола е 25 някъде.

Коментар

Nocturne) написа:
                            Sev написа:
                            винаги са билиокачване до сега никога не са гледали, поне при мен
                            За технически преглед говорим нали? До сега не знам да е имало изискване за преглед ходова част и газове. И до сега 30-40 е било само за джип, за лека кола е 25 някъде.
                            Всеки път когато минаваш преглед ти дават един лист А4. Загледай се какво трябва да са прегледали на него и сам ще си отговориш на въпросите, а може би и изненадаш колко ти е изправна колата
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

На мен винаги са ми проверявали изгорелите газове на предишната кола. Сев, прегледът за 2 години ли е валиден?
                              Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

bravo_2626 написа:
                                На мен винаги са ми проверявали изгорелите газове на предишната кола. Сев, прегледът за 2 години ли е валиден?
                                Всички май сме 2009, това е първи технически и важи 2 години. Като се вземе нова 3 години минават, после като минеш след 2 и после по една. Май така беше.Заглеждал съм го този лист да, сещам се. Но за цената съм сигурен че не е била толкова. Имаме 4 коли и минавам доста често.

Коментар

Working...
                                X