Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оw40 си оказва наистина огромно влияние поне при мен при дизела. От няколко седмици стои навън, че гаража ми е пълен с друга кола и съотвено сутрин паля при минусови температури. Старта е много по-лек, не трака толкова. А като загрее(което също ми се струва, че е по-лесно) "мърка" както казва Сев :DЗа лугата и аз я изпръсквам един път на 1-2седмици, особено като се има предвид, че не се съобразявам откъде минавам :D Но все пак имам и доста пластмаси, така че не мисля, че е проблем. Важното е, че побърквам всякакви "сувове" :D

Коментар

не е от маслотоЛюбо е с такова, аз също...иначе за миенетоне бях мил колата почти два месецаобаче последния път я бях намазал с ваксата на Сонакси сега като я мих без да я търкам всичко излезе и колата светна - т.е. ваксата добре е лепнала за колата и е държала през цялото времеи всичката тази мръсотия не е стигнала до боята
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Nocturne) написа:
        lyubohar написа:
        Правите ли нещо за лугата? Аз гледам да мия калниците отвътре и отвън поне веднъж седмично на път от работа, не знам дали има смисъл...
        По принцип моята кола се мие всяка седмица ръчно от мен с една торба препарати и глупости, но сега в това време седи мръсна. На този студ като я измиеш всичко ще замръзне и е вредно за уплътнения и т.н. Само с топла вода я пръскам понякога, тия дни ще го направя. В събота дават +3,+5 градуса.Еми и аз не знам какво очаквам от маслото, но миналата зима най-малкото палеше само с ключ, а тази с това масло не е така. Плюс това докато не загрее малко е пълен мъртвец от към вървеж, а доколкото си спомням преди също не беше така с гадния Кастрол.Естествено не е казано, че това е причината, може да отида някъде да я видят.
        Май е време някой да погледне на тази кола дросела и свещите/както каза Еньо/
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

BO написа:
          emzo написа:
          Както писах в друга тема, на есен слагам 0в40 и напролет обикновено вече съм на около 8000км го сменям.За масло пари не давам, затова го сменям не по-късно от 8000км., мисля че двигателя само ми е благодарен
          Между другото едно масло смазва много по-добре когато стане да речем на 1000км пробег от чисто ново.Демек ако си сменяш маслото прекалено често е по-вредно за двигателя. Доказано из лабораториите.
          Абе Бобка така е,ама на коли с турбини това е силно непрепоръчително.Аз лично не вярва в тези простотии-смяна на масло на 20 000 км.,за мен още на 14-15 000 си става боза.Аз на мойта карам макс 13 000 с едно масло,защото съм виждал много готини турбини от несмяна на масло
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Ventura garage

Коментар

Mury написа:
            BO написа:
            emzo написа:
            Както писах в друга тема, на есен слагам 0в40 и напролет обикновено вече съм на около 8000км го сменям.За масло пари не давам, затова го сменям не по-късно от 8000км., мисля че двигателя само ми е благодарен
            Между другото едно масло смазва много по-добре когато стане да речем на 1000км пробег от чисто ново.Демек ако си сменяш маслото прекалено често е по-вредно за двигателя. Доказано из лабораториите.
            Абе Бобка така е,ама на коли с турбини това е силно непрепоръчително.Аз лично не вярва в тези простотии-смяна на масло на 20 000 км.,за мен още на 14-15 000 си става боза.Аз на мойта карам макс 13 000 с едно масло,защото съм виждал много готини турбини от несмяна на масло
            Е, нямам предвид 10к+ километра, а примерно да си го сменяш на 2-3к защото си мислиш, че си номер едно да речем.Ти добре си сменяш маслото на 14-15к, а я виж на Жулиетка с печките - 35к по книга
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              Е, нямам предвид 10к+ километра, а примерно да си го сменяш на 2-3к защото си мислиш, че си номер едно да речем.Ти добре си сменяш маслото на 14-15к, а я виж на Жулиетка с печките - 35к по книга
              Не се хващайте толкова за тези километри. Най-добре е да се обслужва на 12 месеца и толкоз. Ако някой върти повече от 15 000-20 000 на година ще трябва 2 пъти годишно.BO, 330XD ли имаш, Е46?
              Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Nocturne) написа:
                ....BO, 330XD ли имаш, Е46?
                Да.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                  Mury написа:
                  BO написа:
                  emzo написа:
                  Maни ги бре,тея са луди,нали знаеш че на 159 и даваха смяна на ангренаж на 120 000 км/така е по книга/,е моя на 60 000 го извадих порядъчно напукан............................Те ще ни учат как се обслужват коли
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Ventura garage

Коментар

Sev написа:
                    не е от маслотоЛюбо е с такова, аз също...иначе за миенетоне бях мил колата почти два месецаобаче последния път я бях намазал с ваксата на Сонакси сега като я мих без да я търкам всичко излезе и колата светна - т.е. ваксата добре е лепнала за колата и е държала през цялото времеи всичката тази мръсотия не е стигнала до боята
                    И аз я пръскам моята с вакса на 5 minutes всеки път. Определено има полза, все още водата се стича на вадички от повърхността, а последно я мих преди 2-3 седмици...

Коментар

Mury написа:
                      ...е моя на 60 000 го извадих порядъчно напукан............................Те ще ни учат как се обслужват коли
                      Kaк ме филмира сега...Аз съм на 80хил.

Коментар

че кво чакаш :D поне махни капака да видиш какво става
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Абсолютно :wink Ма ти говориш за Сааба нали
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Ventura garage

Коментар

Sev написа:
                            каква е тая твоята кола?нямам нито един от изброените проблемиколата пали почти без разлика спирам и тръгвам от където реша (хем гумити ми са всесезонни, а не чисто зимни)радиото е наредскоростите са като паленето - има едва забележима разлика, което абсолютно нормално имайки в предвид какъв е вискозитета на маслото в кутията
                            При мен има asr и помага - позволява добро ускорение върху лед или утъпкан сняг. Уикенда минавах петрохан беше голям кефНа сняг бравото обаче наистина има проблем - на първа и втора просто е твърде много мощността и никакви електроники не помагат. Говоря за недобре утъпкан сняг , хлъзгави места - тоест извън града и главния път. На нова година в едно село бях паркирал в един сняг под наклон и бая зор беше да ме избутат
                            Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

boyo написа:
                              Sev написа:
                              каква е тая твоята кола?нямам нито един от изброените проблемиколата пали почти без разлика спирам и тръгвам от където реша (хем гумити ми са всесезонни, а не чисто зимни)радиото е наредскоростите са като паленето - има едва забележима разлика, което абсолютно нормално имайки в предвид какъв е вискозитета на маслото в кутията
                              При мен има asr и помага - позволява добро ускорение върху лед или утъпкан сняг. Уикенда минавах петрохан беше голям кефНа сняг бравото обаче наистина има проблем - на първа и втора просто е твърде много мощността и никакви електроники не помагат. Говоря за недобре утъпкан сняг , хлъзгави места - тоест извън града и главния път. На нова година в едно село бях паркирал в един сняг под наклон и бая зор беше да ме избутат
                              Естествено че АСР-а помага,поне не ти позволява да даваш много газ,нещо ценно ако си затънал в пряспа.Ако свикнеш да караш с АСР и ВДЦ,никога няма да искаш да караш без тях,аз свикнах бързо,и съм доста смел на някои места,просто защото знам какво точно ще направи колата.Вече ако задкормилното устройство е проблемно,нищо не помага.П.С.Мойта кола има и брейк асистънт,нещо много готино,активирало се е един път само,но спаси задницата на едно такси........
                              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                              Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                                Абсолютно :wink Ма ти говориш за Сааба нали
                                Да, да, сърцето е същото :DИ по моята книжка е на 120хил и мислех поне към 90-100хил да е.Вече се разбрахме при първа възможност кацам да го гледате

Коментар

Working...
                                X