Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за всяко Браво е различнозависи на какъв кеф са били за темпоматанякои имат и букса, други несъщото е и за извода на 12 волта в багажника и трябва само накрайник за запалка...други нямат
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      зависи на какъв кеф са били за темпомата
      тва само в Италия може да бъде

Коментар

Sev написа:
        няма да се плашитегрешката е вярнаняма нагревателспрях гоно пак така загрява въздухада 15 сек водата от -5 загря до 10 оСмислех че толкова бързо мотора не може за отдаде топлина на водата, но явно можеостава Венци да пробва на дизела - там има шанс да го има
        има една книга на Артър Хейли колелавъпреки, че е от миналият век още е актуална10 долара разходи за производителят, по 1 милион автомобила са ххх спестени пари

Коментар

естесвеноте си правят сметкатав някои случаи явно им излиза по-евтино да има част от оборудването, отколкото при поръчка да го правят допълнителнопримерно кабелът за 12 волта изведен до осветителното тяло в багажника...макар че колкото и да евтин да е този кабел, незнам как им излиза сметката за сложат на 50 000 коли кабел за 2-3 евро

Коментар

снощи направих малък тестсложих на терасата 0W-40, 5W-30 и 10W-40 маслохем беше само -11 днес сутринта, но разликите в гъстотата бяха очевидниопределено 0-40 беше супер течливо, 5-30 малко по-зле...10-40 гъстичкопредставям си какво е било онзи ден при -20така че след време като поостареят колите, не се подлъгвайте по приказки на "майстори" за 10W-40

Коментар

Sev написа:
              снощи направих малък тестсложих на терасата 0W-40, 5W-30 и 10W-40 маслохем беше само -11 днес сутринта, но разликите в гъстотата бяха очевидниопределено 0-40 беше супер течливо, 5-30 малко по-зле...10-40 гъстичкопредставям си какво е било онзи ден при -20така че след време като поостареят колите, не се подлъгвайте по приказки на "майстори" за 10W-40
              Специално по този въпрос точно един ’’майстор’’ ми каза че това което съм взел 0W-40 май беше Aral Supertronica било твърде рядко и не пазело двигателя толкова добре от мръсотията (не разбрах за мръсно гориво или прахоляк говори) и че това масло е полезно, когато колата се кара едва ли не само във високи обороти (демек за спортни коли които се зорят постоянно има смисъл). Не знам вече къде е истината, но може би следващия път взема 5w-40, което си е по каталог, тъй като с този Aral не усетих някакво подобрение.
              Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

какво подобрение очакваш?а този майстор - не го посещавай повече, говори несвързани нещаниския индекс пази мотора при студен стартпри работна температура няма разлика с 5-40 и 10-40 поне от към гъстота...от към мазане вече зависи от свойствата на самите маслаза спортно каране маслата са други, твоето не е от тях

Коментар

Sev написа:
                  и аз го правих този тест

Коментар

Както писах в друга тема, на есен слагам 0в40 и напролет обикновено вече съм на около 8000км го сменям.За масло пари не давам, затова го сменям не по-късно от 8000км., мисля че двигателя само ми е благодарен
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Nocturne) написа:
                      и че това масло е полезно, когато колата се кара едва ли не само във високи обороти (демек за спортни коли които се зорят постоянно има смисъл).
                      Ами почни да караш колата по начина, за който е създадена

Коментар

emzo написа:
                        Както писах в друга тема, на есен слагам 0в40 и напролет обикновено вече съм на около 8000км го сменям.За масло пари не давам, затова го сменям не по-късно от 8000км., мисля че двигателя само ми е благодарен
                        Между другото едно масло смазва много по-добре когато стане да речем на 1000км пробег от чисто ново.Демек ако си сменяш маслото прекалено често е по-вредно за двигателя. Доказано из лабораториите.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е 8000км не мисля, че са проблем
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Правите ли нещо за лугата? Аз гледам да мия калниците отвътре и отвън поне веднъж седмично на път от работа, не знам дали има смисъл...

Коментар

винаги има смисълно не се вживявам толкова

Коментар

lyubohar написа:
                                Правите ли нещо за лугата? Аз гледам да мия калниците отвътре и отвън поне веднъж седмично на път от работа, не знам дали има смисъл...
                                По принцип моята кола се мие всяка седмица ръчно от мен с една торба препарати и глупости, но сега в това време седи мръсна. На този студ като я измиеш всичко ще замръзне и е вредно за уплътнения и т.н. Само с топла вода я пръскам понякога, тия дни ще го направя. В събота дават +3,+5 градуса.Еми и аз не знам какво очаквам от маслото, но миналата зима най-малкото палеше само с ключ, а тази с това масло не е така. Плюс това докато не загрее малко е пълен мъртвец от към вървеж, а доколкото си спомням преди също не беше така с гадния Кастрол.Естествено не е казано, че това е причината, може да отида някъде да я видят.
                                Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Working...
                                X