забравих да спомена, че питат дали искаш Selenia или Castrol... аз като фен на всичко италианско ясно какво избрах
Тия как не ги е срам да слагат тоя Кастрол, че и да питат при положение че Selenia K Pure Energy е направено за нашите коли, а те са официален сервиз.Ясна ми е работата, баш шефовете от големия холдинг (към който са Фиат и всички марки до тях там Мазда, Опел..) явно се занимават и с внос или продажба на Кастрол и им излиза най-изгодно да си го продават между фирмичките.
Добре де, купувате си каквото масло решите, ходите в АИ, слагат ви го, че даже и печат "обслужен в АИ" слагат...
Много знам какво са ми сложили... тва че съм им го дал в ръцете не значи, че някой не си го е прибрал.Нямам доверие на никой вече, може да не ме разберете, но тва е понеже не сте си патили колкото мен от ’’официални сервизи’’.Аз лично бих сложил MOTUL на следваща смяна, но идва малко скъп, а и чух за много ментета. Повиши ли се търсенето и веднага се появяват ментета на пазара. Както е и с Кастрол.
Аз говоря че в АИ не знам какво ще ми сложат. Там където аз ходя им имам доверие. Още повече в други сервизи, не АИ, трудно ще имат точно масло за моята мола така че е по вероятно да сложат това което съм им дал. Когато някой ме разочарова 2-3 пъти доверието го няма и край. Не може да ми казват в АИ как не се издава документ като си оставиш колата. Не може да ми я връщат без капка бензин и с кал до прозорците с изминати 400км с нея, без да мога да го докажа понеже нямам документ.
Любо, какво лошо има в това сам да си смениш маслото?На мен ми доставя удоволствие дори да си човъркам по колата, както например и по мотоциклета .....
Нее, няма лошо, но предположих, че не е такъв случаят с Nocturne) и ми беше интересно какво предлага ако няма доверие на АИ. Шансът да ти откраднат маслото в оторизиран сервиз за мен е в пъти по-малък от обикновен такъв, но всеки си преценява Да не говорим, че ти връщат празната туба. Тоест нужна е и подготовка - да ти пресипят някъде маслото, да ти сложат друго...Малко параноя е това Иначе и аз обичам да си се занимавам с колата и ми е приятно, но това с маслото ми се вижда твърде голяма (и мазна) играчка
Нее, няма лошо, но предположих, че не е такъв случаят с Nocturne) и ми беше интересно какво предлага ако няма доверие на АИ. Шансът да ти откраднат маслото в оторизиран сервиз за мен е в пъти по-малък от обикновен такъв, но всеки си преценява Да не говорим, че ти връщат празната туба. Тоест нужна е и подготовка - да ти пресипят някъде маслото, да ти сложат друго...Малко параноя е това Иначе и аз обичам да си се занимавам с колата и ми е приятно, но това с маслото ми се вижда твърде голяма (и мазна) играчка
Тези неща с кражбите на части и масла,по принцип са отживелица вече,просто тези сервизи където могат да ти причинят такова нещо,се познават още с влизането вътре
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Да, по принцип приемчици/механици в официалните сервизи си бръмчат на собствените (служебните) части и консумативи - едва ли биха гепили точно масло донесено отвън, НО.... винаги има НО :D
Коментар