Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Nocturne) написа:
    lyubohar написа:
    Аз слагам само vpower racing от година и половина и съм супер доволен...Иначе моята кола пали без газ, включително сега зимата и включително като я паля сутрин след цяла нощ на открито (не в гаража).
    Да, знам че ти караш с Шел 99 Racing, аз не мога да си го позволя. По принцип винаги слагам добър бензин, не най-обикновения, но този е около 3лв. литъра май, което е супер много. Слагал съм 96 Extra Force от Петрол-не е лош, но имам чувството, че не винаги е един и същ и май няма повече да зареждам и от него.Моята определено не пали лесно зимата само с ключ. През останалото време от годината си пали така, но сега не. Ще видим ще има ли промяна с добавката, не знам кога ще се усети разлика. Може би като изгоря този резервоар целия.
    Не е чак 3 лева, но е скъп наистина...С кита обаче е препоръчително да карам с хубав безнин, а и все си мисля, че част от разликата в цената се компенсира с по-малко разход...Но не мога да го измеря или докажа

Коментар

Nocturne) написа:
      lyubohar написа:
      Пиши после има ли разлика...Ти защо я слагаш, с паленето ли имаше проблем (сори, забравил съм ) ?
      Ами сега зимата имам, смисъл пали, но трябва да подам лекичко газ. По принцип една кола изправна трябва да пали само с ключ, без да помпаш газта, но не знам дали това важи за зимата. Като цяло я слагам профилактично, няма някакъв проблем, просто искам да изчисти двигателя и ми е любопитно ще има ли разлика в паленето, вървежа и вибрациите.Btw, какво мислите за бензина на Еко 95 Economy, по мой наблюдения над моята и друга кола с този бензин колата въобще не върви. Не знам дали пести по 1 литър на резервоар както го рекламират, но е слаб от към вървене. Гледам сега да слагам 95+.
      Tова според мен не е нормално да трябва да даваш газ за да пали на студено,не е лошо да я закараш някъде на диагностика.Няма как 3-4 годишна кола да не пали от раз зимата,а и не ми се вярва да е от горивото. П.С.На колко км. ти е колата
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

Мдаа.. И аз мисля, че не е нормално. Мареята от подписа е на 14 години почти и пали от четвърт оборот като карбураторен двигател и на -12 градуса /повече не е падало тая зима/.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Може просто да са му зацапани инжекторите по някаква причина - както беше при мен още първата зима. След еднократно почистване още тогава, вече две зими нямам никакви проблеми...Тоест възможно е да не е нещо драматично и е логично първо да опита с препарат преди да я води на сервиз (след като всичко останало си й е наред).

Коментар

нашите коли не са първите с подобен проблемв немския и английския форум има над 20 капризни количаст от тях са посещавали сервизи - никой не може да открие какво се случва
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

500 също не винаги пали от раз. Смених свещи на скоро и имаше минимално подобрение. Пробвах и с един резервоар 100 октана, но освен че вдигна разхода ....
              F31 BMW 320d

Коментар

Sev написа:
                нашите коли не са първите с подобен проблемв немския и английския форум има над 20 капризни количаст от тях са посещавали сервизи - никой не може да открие какво се случва
                За мен е ясно че е детска болест,ма все пак е хубаво да се види колата.........
                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                Ventura garage

Коментар

моята е проверявана на компютър - никакъв проблемаз се съмнявам за замърсена дроселова клапаскоро се загледах, че въздуховода след филтъра не е стегнат със скоба...а само е намушенспоред книгите там трябва да има скоба

Коментар

Sev написа:
                    моята е проверявана на компютър - никакъв проблемаз се съмнявам за замърсена дроселова клапаскоро се загледах, че въздуховода след филтъра не е стегнат със скоба...а само е намушенспоред книгите там трябва да има скоба
                    Аз също за това си мислех,затова питах на колко км. е колата.Един мотор за да не пали на студено,или няма гориво/или има много/,или няма въздух.По-вероятно е да е второто,заради хубавите ни чисти пътища,картерни газове и т.н. П.С.На колегата от форума с Линеата/не се сещам името му,за което се извинявам/,му оправихме проблема с подаването на газ сама,точно така,хубаво почистване на дросела,адптация/на студен и на топъл мотор/ и е в джаза,даже ми се похвали че колата му пали много по-лесно сутрин П.С.2. Трябва да знаете,че диагностиката не е само лаптоп и програмка...........
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Ventura garage

Коментар

знам аз, но ме мързи да я чистя в този студкато се постопли ще я изчистя и ще я адаптирам отново...я кажи защо с прясно гориво и минава мъката :D

Коментар

Колата е на 51 000км.Пали от първи път, просто трябва да натисна 1-2 пъти леко педала на газта. Натисна ли го пали веднага, но ако не го натисна се мъчи.Това е от 1-2 месеца откакто стана студено, до сега винаги съм я палил само с ключ и всичко е било на 6. Но откакто е студено..не знам. Не ми се вярва бензиновата помпа да не осигурява достатъчно налягане, на тия километри не би трябвало да е от нея.
                        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Sev написа:
                          знам аз, но ме мързи да я чистя в този студкато се постопли ще я изчистя и ще я адаптирам отново...я кажи защо с прясно гориво и минава мъката :D
                          Можеби защото прясното гориво се възпламенява по-лесно
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Ventura garage

Коментар

Nocturne) написа:
                            Колата е на 51 000км.Пали от първи път, просто трябва да натисна 1-2 пъти леко педала на газта. Натисна ли го пали веднага, но ако не го натисна се мъчи.Това е от 1-2 месеца откакто стана студено, до сега винаги съм я палил само с ключ и всичко е било на 6. Но откакто е студено..не знам. Не ми се вярва бензиновата помпа да не осигурява достатъчно налягане, на тия километри не би трябвало да е от нея.
                            Точно за това говориме колега,щом трябва да и дадеш малко газ,значи дросела не е на правилното място/можеби,не е 100%/,а това се получава когато е мръсен
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Ventura garage

Коментар

Nocturne) написа:
                              Хм... Как ти е акумулатора?
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                Хм... Как ти е акумулатора?
                                Не знам как е, но и за него мисля. Аз карам през голяма част от годината на фарове, и може да му е дошло времето.При всички положения може само да се предполага, но нямам вяра на бг сервизите и не мисля да я карам където и да било за сега. Колкото по-малко се пипа и колкото по малко хора се упражняват на нея по-добре... Ако след като се постопли проблема не се оправи или пък се задълбочи ще му мисля.
                                Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Working...
                                X