Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Nocturne) "Каква е разликата в обозначението ZR17 или само R17??"Z е скоростния индекс в случая! (май беше 280км/h)R - радиална
    F31 BMW 320d

Коментар

Малко офтопик относно гумите и техния ДОТ:Във връзка с трайността на каучука и гумите на автомобилите - тези от вас, които са били в казарма, може би са присъствали на чудната процедура СТО (сезонно техническо обслужване) . Е, там талк не се пести - измива се целия автопарк и после всичко що е гумено се покрива с талк! УАЗ-ки от 60-те г. на миналия век бяха с гуми, които са като нови. На същите УАЗ-ки километражите сочеха под 1000 км. Толкова ме е яд, че не си купих по-късно една - даваха ги срещу 500 лв. (говоря за 2000-ната година)
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
        Nocturne) "Каква е разликата в обозначението ZR17 или само R17??"Z е скоростния индекс в случая! (май беше 280км/h)R - радиална
        Странно е понеже няма такъв индекс Z в повечето таблици (като тази http://www.gumi-europa.com/index.php...=16&Itemid=112)Още повече че на всички други скоростния индекс е след размера, цолажа и тегловия индекс, той е последен.Btw, имам каталог на Браво списание в което пише че скоростния индекс на гумите 225/45/17 е V, но в крайна сметка са сложили W. За жалост с моя размер повечето гуми наистина са W, но аз карам главно градско и тези гуми не могат да зацепят за кратките разстояния които карам. Не могат да загреят Много е тъпо, понеже чак толкова висок индекс за Браво макар и Спорт няма никаква нужда. Носи ми 2 неща, които са минуси: бързо се износват, никакво сцепление преди да се нагреят.
        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Не е скоростен индекс! Подвел съм те леко.Но определено се среща предимно при гуми за спортни автомобили.Имал съм гуми 225х40ZR18Y (до 300км/h) на ТОYO.Много здрава гума. Нацелваш дупка джантата заминава (Алесио бяха), а гумата си е ОК (поне външно).
          F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
            Не е скоростен индекс! Подвел съм те леко.Но определено се среща предимно при гуми за спортни автомобили.Имал съм гуми 225х40ZR18Y (до 300км/h) на ТОYO.Много здрава гума. Нацелваш дупка джантата заминава (Алесио бяха), а гумата си е ОК (поне външно).
            Те всички хубави нископрофилни гуми са така,удряш в дупка,и се криви джантата,защото бордовете им са усилени много.Иначе за гумите,моето мнение е,че трябва да се гледа мекотата на каучука,грайфера и ДОТ-а,макар че за мен не е толкова важен.Например мойте гуми на Алфата са ДОТ 06,но са с адски мек каучук,много грайфер 6.5 мм,и най-важното е държат страшно/тествах ги лятото на Калояново,на нито един завой колата не си и помисли да поднесе или недозавие,просто се държат прекрасно/,в случая ДОТ-а не е важен за мен.
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Гумите, които споменах по-горе (Клебер Хидраксер), са Мишелин-Груп и респективно са с по-мек каучук от много други марки/модели, което оказва не малко влияние върху поведението, износването и стареенето, т.е. аз И на това отдавам факта, че никога не съм имал никакви проблеми с гуми от 2006г.Ако не трябваше да пиша толкова много, щях само да кажа, че съм съгласен с Мури

Коментар

Kuku написа:
                Гумите, които споменах по-горе (Клебер Хидраксер), са Мишелин-Груп и респективно са с по-мек каучук от много други марки/модели, което оказва не малко влияние върху поведението, износването и стареенето, т.е. аз И на това отдавам факта, че никога не съм имал никакви проблеми с гуми от 2006г.Ако не трябваше да пиша толкова много, щях само да кажа, че съм съгласен с Мури
                Ми тоя Клебер в Мединамед е под 100 лв гумата за въпросния размер
                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                Ventura garage

Коментар

Последно лятото имаха само 3 гуми в София

Коментар

От вчера съм собственик на Vespa . Бравото ще остане основно за извън града - почна зимата и разходът ми пак скочи над 12 в София
                    Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

А как ще го караш това зимата??

Коментар

lyubohar написа:
                        А как ще го караш това зимата??
                        С грейка
                        BMW E90 320D
                        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

С хубаво облекло и най-вече на правилните места, не е проблем да се кара скутер зимата.Специално внимание да се обърне на китки, глезени, колена, кръст и накрая, но не на последно място - врат!Кофти е управлението по заледени участъци или върху сняг. Гадно e да караш зад кола, щото хвърля луга.Иначе е супер....

Коментар

че то нищо положително не остана, освен разхода :D
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не знам какъв е скутера, един приятел с Piaggio MP3 си взе покривало за краката, че даже и подгрев има.И въпреки това не мисля че си е работа със скутер зимно време.
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Моторите не са за зимата просто. Става още по опасно, а студа е и ’’вятъра в косите’’ са супер неприятни За разхода..моя по компютър си седи на 10.8 или 10.9 от много време и не е мърдал с промяната на сезона. Без нулиране не показва вярно, малко е скапан тоя борд компютър специално за разхода на гориво не може да му се има доверие. Иначе честито за скутера :D
                                Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Working...
                                X