Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

имаме 1,6 105 к.с. (в БГ 120 се предлага само автоматик/робот)младежът каза че в София му гори около 6/100 :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

1.6 90 няма ли ?105 хваща идотско високия данък.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

има, ако е вностук само 105/120

Коментар

К’во ли питам, като второ стило в нова черупка няма да си взема :DНо поне на Линеа тоя мотор дава смешен разход.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Nocturne) написа:
            Да ви кажа, лошото е че Любо е прав почти на 100%. Същото мнение имам и аз-всичко е до традиции на марките в отделните класове и до предрасъдъците на хората. Трудно се заличава лоша репутация натрупана с години. Всички масовки 2ра ръка като Браво 1, Брава, Алфа 147 и Алфа 156 са пълни с проблеми и дефекти. И за жалост новото Браво въпреки завидните си качества и рядката комбинация дизайн-качество-цена (то го има и 3те) стана жертва на лошата репутация на Фиат. Фиат може да продава малки и евтини автомобили, но трудно хората дават повече от 25 000 за Фиат. Ще им трябват години за да могат да се наложат, но за това е нужно да направят много коли с добро качество! За Брерата...това е абсолютен waste на пари. Дадеш маса пари за нова, тръгнеш ли да я продаваш се обезценява главоломно като всяка Алфа. За жалост освен по дизайн не може да се мери като качества с БМВ и Ауди, най-много с Нисан 350Z.Има обаче още нещо...мисля че колегата е прав донякъде и с критиката за ’’рекламата’’. АИ можеха повече да се постараят с реклмата на Бравото в БГ! А VW това са най-надценените коли като цена, на база това което получаваш. Имат вече солидна агитка от недоволни клиенти и наблюдатели. Наистина ненормално високи цени за малко екстри и не дотам добро качество, но имат репутация и за сега тя ги държи..
            Нещо си се объркал,че първите Браво и Брава са пълни с проблеми и дефекти.Моята Брава като я взех 2002г. в Бургас имаше само няколко,а сега като бройка не отстъпват много на Фв. и Опел.За 9г. и 70х.км освен консумативи,свещи и ремъци съм сменил само термостат и задни надкладки.Не съм сменил още предни и съединител. :D Като купих новото Браво продадох старото Ауди Б4,но Бравата още държа.Прави си извода сам :D

Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
            Brava1.4SX

Коментар

Извода съм си го направил отдавна, твоята Брава няма да ми промени мнението. Цените на автомобили на вторичния пазар показват надеждността на колата.Не случайно на първите 2 места за най-бавно обезценяващите се марки са: 1. Субару, 2. БМВ. Тва не съм си го измислил аз, а е доказано. Плюс това казвам пак че Алфа са по проблемни, а пък бая скъпи. Фиат като цяло за парите си е екстра към днешна дата.
              Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Браво/а проблемни ? К’во да говорим за предшественика ви ?А и колко от вас чукнаха на таблата си по 150 000км ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Цените на колите втора ръка нямат нищо общо или поне не толкова колкото си мислим с надеждността на колите. Всичко опира да имидж и предразсъдъци. А Субаро и БМВ не знам как реши, че не се обезценяват като ако погледнеш Субаро 2000-та година са по 5-6К лв. като нови едва ли има на цени под 50 000лв.! При БМВ е същото. Да те са по-скъпи от един Фиат на същите години и то доста, но и като нови разликата в цената е била огромна. Най-скъпия Фиат е около 50К лв. Крома в топ версия, докато БМВ нямат модел който да е под 50К. Та за обезценяването не съм съгласен. Всичко е до предразсъдъците на хората. Като са решили, че немските коли са най-здрави, са готови да дават повече пари за такива коли и съответно джамбазите си им искат повече пари. А всъщност те не са с нищо по-добри от другите европейски марки. Ама имидж и т.н. Пример ще дам, Пасат 2000 година купен преди 5 години за скромната сума от 20 000лв. и Мара която ми излезе 5700 произведена 99-та и купена пак преди 5 години. Сега Мара ще и взема между 3 и 2К лв. т.е. за 5 години губя 2-3 хиляди лева от цената и. Пасата сега върви на цени от 9 - 10 хиляди лева. Т.е. за същото време собственика е загубил от цената минимум 10000лв. Гарантирам ти и, че като експлоатационни разходи Пасата е изхарчил много повече пари от Мара. :D Само разликата във вноските за авто каското са колкото една кола
                  KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                  Land Rover Discovery 2.5TD '94
                  EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                  EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                  EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Защо сравняваш Мара с Пасат, а не с Голф комби?
                    F31 BMW 320d

Коментар

Nocturne) написа:
                      Извода съм си го направил отдавна, твоята Брава няма да ми промени мнението. Цените на автомобили на вторичния пазар показват надеждността на колата.Не случайно на първите 2 места за най-бавно обезценяващите се марки са: 1. Субару, 2. БМВ. Тва не съм си го измислил аз, а е доказано. Плюс това казвам пак че Алфа са по проблемни, а пък бая скъпи. Фиат като цяло за парите си е екстра към днешна дата.
                      И аз мисля, че тук не си прав, даже малко сам си противоречиш с предното мнение. Наистина цените на вторичния пазар не показват нищо друго, освен предразсъдъците, за които и ти писа по-горе. Да не говорим, че в последните класации по надеждност, които съм гледал, нито BMW нито Субару са в топ 3...(Е, и ФИАТ не е ) Относно старото Браво/Брава - не случайно имат толкова много награди и са били кола на годината. И не случайно все още толкова се карат - не е само защото са евтини...

Коментар

какво да говорим за пазара на колата в БГ, при положение че в сайта от половин година няма цении то не само на Браво, а на никакви моделипод шапката на АвтоЮнион има още много марки, част от тях доста продаванинашите таратайки са последна дупка на кавала

Коментар

Като каза сайта: http://fiat.bg/content_files/pages/f...2011_2.pdfАз съм за ангренаж, тоя обслужващ ремък не ми е много ясен какъв е :D

Коментар

зависи от колатаклиматик, водна помпа, генератор......цените са добри, ако това "от" включва т.нар оригинални части

Коментар

Scorpion_BV написа:
                              Цените на колите втора ръка нямат нищо общо или поне не толкова колкото си мислим с надеждността на колите. Всичко опира да имидж и предразсъдъци. А Субаро и БМВ не знам как реши, че не се обезценяват като ако погледнеш Субаро 2000-та година са по 5-6К лв. като нови едва ли има на цени под 50 000лв.!
                              Как ще да няма Суби под 50 000лв., започват от 34-35 000 за базова Импреза. Казах че не съм го решил сам http://www.automedia.bg/news/article_11280.html, ок това е за САЩ, но съм чел и други статии от които изводът е същия.Знам че повечето хора са свикнали да издигат в култ Фауве и всичко да се сравнява с Голф и Пасат, но аз не съм от хората които мислят че немското е най-добро. Зависи много от модела. Моето мнение не го налагам на останалите и важи за Браво/Брава, не че са лоши коли но са чупливи по това което съм чел, а те са доста разпространени и съм виждал достатъчно оплаквания. http://www.automedia.bg/test-drive/t...Толкова ниски оценки...сам си ги е сложил човека 5/10 за надеждност и не е само той.
                              Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

преди доста време говорехме за едни фарове ...е появили са се :D https://www.dectane.de/DAYLINE-SCHEI...c807967bf6189f

Коментар

Working...
                                X