Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Аз да попитам горните двама собственици на бензиновите двигатели. При вас вярно ли въобще не намирате разлика в поведението на колата, при пуснат и съответно спрял компресор?Примерно тръгването от място абсолютно същото ли е? Не усещате никаква разлика не се долавя? Не подавате малко повече газ, или пък да задържате съединителя с една идея повече?Демек всички сме карали автомобили с климатик и знаете точно какво питам.
    При мен се усеща, на 1ва и 2ра ако си без Спорт бутон е пълен мъртвец в града и дразни. Ако съм със Спорт почти не се усеща. Говорим само за градско и ниски предавки разбира се, извънградско няма проблем естествено, нито се чува нито се усеща да е по бавна. Но понякога ’’вие’’ климатика като даваш газ, понякога не.
    Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

И при мен се усеща. Особено в града. Иначе на магистрала няма разлика.
      Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

Аз не съм хващал разлика, но аз го ползвам почти на минимум, тоест рядко го мъча да работи здраво. Виене си има иначе и при мен понякога...

Коментар

Че то няма значение, компресора щом е включен все тая на колко градуса си го пуснал.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тоест хаби еднакво количество енергия ако го избичиш на 16 градуса и на 24? Хм...не звучи особено логично, но не знам, може и така да е...

Коментар

Студения въздух, който вкарва компресора по време на работа би трябвало да е със сравнително еднаква температура, та наистина не би трябвало да има разлика. Виж, ако при достигането на зададената температура компресора изключва за известно време, сигурно има, но аз лично нямам май такива наблюдения?

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Така е Любо и според мен - няма значение на колко градуса е, компресора включен ли е динамиката се губи, независимо от градусите. Усещам само като е на Full Auto и достигне желаната температура и изключва за малко и чак тогава е добре.Имам един въпрос за вратите на новото Браво. При мен леееко скърцат предните 2 и си личи че не се отварят много плавно. Могат ли да се ’’смажат’’, прави ли се? Смисъл да не отида в сервиза с тъп въпрос, но какво е решението? По принцип това се случва неминуемо, но с коли на повече години, но при мен вече е факт и пантите са зле.

Коментар

компресора е с променлив обем така, че разлика в консумираната мощност имано най-вероятно не е линейна

Коментар

има такива компресори, но дали този в Браво е такъв......иначе ако компресора е с "фиксирана" мощност е нормално при зададена по-висока вътрешна температура да се включва по-рядко
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

lyubohar написа:
                      При бензина сигурно не е по-различно, просто при теб не го чуваш от тракането Иначе аз почти не ползвам климатик...В най-горещите дни го пускам ръчно на 23 градуса, затворен цикъл с прочистване на въздуха и това е.
                      и аз не съм голям фен да ми духа ледено студено... пускам на fullauto не повече от 7-8 градуса разлика с навън, тоест като е 32, пускам на 24
                      Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Nocturne) написа:
                        Така е Любо и според мен - няма значение на колко градуса е, компресора включен ли е динамиката се губи, независимо от градусите. Усещам само като е на Full Auto и достигне желаната температура и изключва за малко и чак тогава е добре.Имам един въпрос за вратите на новото Браво. При мен леееко скърцат предните 2 и си личи че не се отварят много плавно. Могат ли да се ’’смажат’’, прави ли се? Смисъл да не отида в сервиза с тъп въпрос, но какво е решението? По принцип това се случва неминуемо, но с коли на повече години, но при мен вече е факт и пантите са зле.
                        wd40 пръскаш в пантите и си ок за няколко месеца напред на стилото работеше безотказно, сега още не са ми заскърцали та не съм слагал
                        Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

и с WD става, но не е най-дорото решениеаз ползвам течна смазка на Wurth , води се HHS2000

Коментар

Sev написа:
                            и с WD става, но не е най-дорото решениеаз ползвам течна смазка на Wurth , води се HHS2000
                            Мерси много за инфото, ще го купя при първа възможност и ще пиша.

Коментар

аз не съм я купувал специално за случая :D ако имаш WD пръскай смело

Коментар

Sev написа:
                                аз не съм я купувал специално за случая :D ако имаш WD пръскай смело
                                WD? може ли малко по подробно;? Най-добре ще е нещо което го има в по малка опаковка, че WURTH-а е почти 20лв. и лошото е че не знам всичките му приложения. Бих го взел ако го вкарам в употреба за повече неща. Примерно...смазка на колело или други части на колата.

Коментар

Working...
                                X